Menü

Ajánlom a Facebookon
Tisztelt doktor Úr! 52 éves vagyok. A menstruációm még rendszeres, legutóbb késett 12 napot. Előtte elég feszült vagyok, nem jól alszom, feszül a mellem. Most voltam rákszűrésen, s kérdeztem az orvost a fogamzásgátlásról, mert a párommal megszakítással védekezünk, s most hogy késett, megijedtem, hogy nem vagyok -e terhes. Azt mondta, hogy ebben a kórban már nem lehetek terhes, ha van menstruáció akkor sem. Nem szeretnék abortuszt, nem tudom hogy hihetek-e az orvosnak. Egy gyenge fogamzásgátló tabletta nem segítene a PMS tüneteimen? Köszönöm a választ. üdvözlettel:venusz Kedves Venusz! Kicsi az esélye, hogy teherbe essen, de nem lehetetlen. A fogamzásgátló tbl-nak nem vagyok a híve 35 felett egyéb veszélyei miatt. Mivel a ciklusa kontrolálatlan csak spirál, vagy óvszer jön szóba. A PMS kezelése az Ön korában nem az alacsony dózisú OC. Én inkább klimaxos, vagy perimenopausalis tüneteknek nevezném és kis dózisú HRT-t javaslok. Tisztelettel: VGY
Ajánlom a Facebookon

Belépés

close
