Menü

száma
5
Dr. Murányi Zoltán

Általános nőgyógyász, szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista

Kérdezzen szakembereinktől

Tisztelt Doktor Úr!
Olyan problémával fordulok önhöz, hogy Már 6 hónapja 1 napig tart a mensturáciom. Amikor a második hónapba is 1 napig tartott elmentem nőgyógyászhoz és azt mondta, hogy nincs semmi probléma elő fordul az ilyen ! De folytatodott tovább és már 6 hónapja hogy 1 napig tart a menstruáciom. Nem szedek fogamzásgátlót 22 éves vagyok, Terhességi tesztek is negatívak lettek. Az lenne a kérdésem hogy Mi lehet a probléma normális hogy 1 napig tart?

Előre is köszönöm a válaszát


Tisztelt Hölgyem!

Ha időben jön meg és nincsenek más panaszok, akkor nem gondolnám, hogy komoly problémát jelentene ez. Ha az segítséget jelent Önnek, akkor keressen fel Fény u.-i rendelésemen, ahol meg tudom nézni ultrahanggal és végezhetünk egy hormonális kivizsgálást is.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor úr!

Szíves segítségét és válaszát szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatban.
43 éves vagyok és cukorbeteg. A belgyógyászom kéri, hogy ne szedjem tovább a fogamzásgátló tablettát, ezért utána néztem, milyen lehetőségeim vannak. A művi meddővétételt találtam a legjárhatóbb útnak. Ez a döntés vallási nézetből is adódott. Sajnos folyamatosan falakba ütközöm.
Szeretném, ha ez TB támogatásra működne, hiszen egészségügyi okokra is hivatkozva szeretném ezt elvégeztetni. Egy orvos azt mondta, hogy ezek nem okok, fizetnem kell.
A félelmeim nem csak egészségi okokból vannak, hanem abból is adódik, hogy van egy 21 éves lányom, aki 12 éve nephrosis syndromás. Nem öröklött betegségből adódóan, hanem immunrendszer miatt, tüdőgyulladás szövődményből lett. (nem igazolt) Immunszupremált beteg. Azt gondolom, hogy ez bekövetkezhetne, ha lenne még egy gyermekem, vagy valamilyen más immunrendszeri probléma. Még ez sem annyira visszatartó, de a lányom strókot kapott a betegsége elején és ebből epilepsziája lett. Nem részletezném, hogy min ment a családunk keresztül, de ebből kifolyólag én ezt még egyszer nem szeretném végigcsinálni, érthető okokból.
Kérem, hogy legyen szíves segíteni, hogy milyen lehetőségeim vannak, vagy kihez kellene forduljak ezzel kapcsolatban? Nem tudom, hogy arra van-e lehetőség, hogy önállóan végigjárjam a TB-nél ezt az engedélyezést? Van-e erre valamilyen formanyomtatvány?

Köszönöm előre is a válaszát.

Üdvözlettel: Merészné Éva

Tisztelt Hölgyem!

Elvileg ez a beavatkozás valóban fizetős. Ha van olyan orvosi javallata, hogy másféle fogamzásgátlási módszert nem használhat, csak ez jön szóba, akkor orvosi indikációval elvégezhető TB támogatottan. Ha nincs ilyen indikáció, akkor próbálja meg egyénileg kijárni a dolgot. Nem tudok róla, hogy lenne valamilyen nyomtatvány, de az OEP-nél biztos tudják informálni.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Dr. Murányi Zoltán!

25 éves vagyok. Kb. 8 éve szedek fogamzásgátló tablettát.
Az utóbbi időben, amikor szexuális életet élünk a párommal, észrevettem, hogy fehér, túrós váladék van a hüvelyem körül nincs kellemetlen szaga.
Nőgyógyászati szűrővizsgálatra csak februárban megyek és érdekelne, hogy ez vajon mitől lehet
Gondolom, hogy benne van a pakliban, hogy gombás fertőzés, de mivel nem viszket, nem ég, nincs szaga, így attól tartok, hogy egy komolyabb betegség áll a háttérben.

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem!

Lehet esetleg gombás, vagy bakteriális fertőzés is a háttérben, ezt hüvelytenyésztéssel ki lehet mutatni. Előfordulhat az is, hogy csak normál hüvelyváladékról van szó, amely a ciklus közepén fokozottabb lehet. Ha nincs egyéb tünet, akkor lehet, hogy csak erről van szó.

Üdvözlöm, 41 éves 8 hetes kismama vagyok.. Az lenne a kérdésem, hogy milyen genetikai vizsgálatokra számithatok? Melyik mennyire veszélyes rám és a babára? Nagyon köszönöm a válaszát. Kitti


Tisztelt Hölgyem!

Ebben a korban feltétlenül szükséges genetikai tanácsadás. Ott mondják majd el részletesen a szűrések lehetőségeit és kockázatait. Ez 12 hetes korban lesz esedékes. Itt a genetikussal együtt Ön dönti el részletes felvilágosítás után, hogy milyen szűrővizsgálatot választ.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

 

Tisztelt Doktorúr!
A párommal babát szeretnénk, de sajnos ennek van egy akadája.
16 éves korom óta fogamzás gátlót szedtem, és egy éve már lassan hogy abba hagytam.
Az első időszakban a kellő időpontban voltam beteg, de egy idő után kimaradt a vérzésem.
Először mint mindenki árra gondoltam , hogy babát várok, de minden teszt amit csináltam negatív lett.
A panaszommal elmentem az orvosomhoz, és sajnos ő sem látott terhességét.
Két gyógyszeres kezelésen már túl vagyok ,ez idő állat menstruáltam ,majd a rá következő hónapra megint semmi.
Ennek már lassan egy éve.
Nagyon félek hogy valami komolyabb probléma is szövődhet ebből.
Válaszát köszönöm,
Viola!

Tisztelt Hölgyem!

Kellene végezni egy hormonális kivizsgálást és megnézni a ciklusát ulrtahanggal. Ha ez segít Önnek, akkor keressen fel Fény u.-i rendelésemen, ahol ezeket meg tudjuk beszélni.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Jó napot!
Olyan kérdésem lenne hogy lassan 2 éve szedem a Roxanelle fogamzásgátlót és az orvosom Augmentint írt fel nekem. Az augmentin befolyásolja a Roxanelle hatékonyságát, ha nem hánytam és hasmenésem sem volt illetve probiotikumot is szedtem mellé?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Hölgyem!

A felszívódását befolyásolhatja. Ezért ilyen esetben javaslom, hogy védekezzenek óvszerrel az adott ciklusban.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Keves Doktor Úr!

Cytológia rákszűréssel kapcsolatban szeretnék Öntől kérdezni. Múlt év áprilisában volt egy sikertelen kenetvételem, amit november végén megismételtek. Most már másfél hónapja nem kapok eredményt a magánorvostól, ő sem tudja, mi lehet. Úgy gondolja, talán továbbküldték egyéb vizsgálatokra. Sajnos semmilyen megnyugtató, vagy bármi más választ nem tudtam elérni. Kérdésem, hogy miféle egyéb vizsgálatok lehetnek? Tudom, várnom kell türelemmel, de 20 éve már volt egy méhnyak konizációm, és eléggé aggódom.
Köszönettel várom válaszát!

Tisztelt Hölgyem!

Nem hinném, hogy egyéb vizsgálatokra küldik az anyagot anélkül, hogy az orvosával ne beszélnének. Próbálja rávenni az orvosát, hogy vegye fel a kapcsolatot a cytológussal és érdeklődje meg az eredményt.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Jó napot kívánok!
Érdeklődnék, hogy szoptatás ideje alatt, detralexet szedhetnék e?
Esetleg tudna e valami megoldást rá ami javítana rajta ugyanis a székletem is túl kemény. Mit tegyek hogy javuljon?
Aranyér kenőcsöt használtam több félét de nem javult sőt romlott. A házi orvos írt fel kúpot de attól sem javult. Kérnék egy kis segítséget. Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Hölgyem!

Szedheti. Fontos dolog a széklet rendezése. Sok folyadék, rostdús élelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök fogyasztása javasolt. Az aranyérrel kapcsolatban kérjen sebészeti /proctológiai/ véleményt!

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Jó napot!
Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz,hogy a barátommal védekezés nélkül szexeltünk és belém élvezet.7 nap múlva esedékes a menstruációm nagy eséllyel lehetek terhes?
Válaszát előre is köszönöm.


Tisztelt Hölgyem!

Bizony meg van rá az esély. Mindig védekezzenek óvszerrel, hogy ne legyen baj.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!

A következő problémával fordulok Önhöz. 2015 augusztusában szültem harmadik gyermekemet császármetszéssel. A szülés után 2 hónappal jelentkezett a menstruációm,ami eléggé megváltozott a korábbiakhoz képest. A vérzés mindig barna folyásként kezdődik, a 3-ik nap nagyon erős és alvadékos. Ezután a vérzés folyamatosan gyengül, 8 napig tart, megjegyzem, ez mindig így volt. A problémám az, hogy a "rendes" vérzés elmultával akár a 13-14-ik napig barna pecsételő vérzésem van,valamint a menstruáció után minimális hasi fájdalmat érzek. Több orvosnál jártam a problémával, egy kb. 1 cm-es miomát találtak, valamint a méhem valamelyest nagyobb, de az orvosom szerint 3 terhesség után ez normális. A petefészkeimben a menstruáció alatt is láttak ultrahanggal érett tüszőt. Volt aki fogamzásgátlót javasolt, de azt nem szeretnék szedni, most egészségügyi küretre kell mennem. Kérdésem az lenne, milyen diagnózisra szamithatok? Eléggé meg vagyok ijedve.

Válaszát előre is köszönöm!


Tisztelt Hölgyem!

Valószínűleg csak valami kis hormonális egyensúlyzavar okozza, de a tényleges diagnózis a szövettanból lesz megmondható.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Belépés

close
