Menü
Dr. Murányi Zoltán

Általános nőgyógyász, szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista

Kérdezzen szakembereinktől

Tisztelt Doktor Úr! 21 éves vagyok, 10 napja kezdtem el szedni a Belara nevű fogamzásgátlót a menstruációm elso napján. Általában 5 nap alatt elszokott múlni, most azonban még mindig tart. Nem erősen és nincsenek nagy fájdalmaim, de nem múlt el 10 nap alatt. Okom lenne aggodalomra és elmenjek kivizsgálásra, vagy elfog múlni és ez csak "mellékhatás"?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem!

Ha újonnan kezd szedni egy fogamzásgátlót, akkor előfordulhat, hogy köztes vérzések jelentkeznek. Ezek kb 3 hónapon belül rendeződni szoktak. Ha nem rendeződik, akkor kérjen szakorvosi segítséget.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Dr. Úr!

Vasárnap együtt voltam a párommal, sajnos a gumi elszakadt, így utólag 72 órás tablettával "orvosoltuk" a dolgot. Ma csütörtök van és azt szeretném kérdezni, hogy normális-e ha vérzek.. nem sok, de nem is kevés.. Ha ez normális, akkor mire számítsak, meddig tart átlagosan? Illetve mennyire zavarja ez meg a normális ciklusomat? Egyenlőre nem tervezzük a babát, úgyhogy most egy kicsit stresszelek a dolgon. Tudom, hogy ilyenkor ezt még nehéz megállapítani, ezért kérdezek, mert tesztet venni felesleges, hiszen összesen 4 nap telt el az aktus óta. A tabletta bevétele után nem tapasztaltam szédülést, sem hányingert, nem lettem rosszul. Kicsit fáradtabbnak éreztem magam, meg kellemetlenül, hogy ezt a megoldást kellett választanom.

Előre is köszönöm a válaszát

Szilvi

 

Tisztelt Hölgyem!

A tabletta bevétele után ez szokott történni. Tarthat néhány napig, vagy akár a rendes vérzésig is, abba átmenve. A ciklusa remélhetőleg normális marad azért.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Szép napot doktor úr! Azt szeretném kérdezni hogy a januári küret kaparás után menyi az esély hogy újra teherbe tudjak esni. Most augusztusban is próbálkoztunk és van esély rá hogy sikerült a baba. Köszönöm a választ.


Tisztelt Hölgyem!

Gond nélkül sikerülhet.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor úr! Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek. Mitralis prolapsusom van, amire eddig elég volt ha a Magne B6ot szedtem. Sajnos erősödtek a tüneteim. Betalocot és Frontint kell szednem ideiglenesen míg javul az állapotom. Érdeklődni szeretnék hogy a Betaloc vagy a Frontin befolyásolja e a Lindynette 20 hatékonyságát? Szükséges e kiegészítő fogamzásgátlás? Ha igen akkor a gyógyszerek elhagyása után meddig? Válaszukat előre is köszönöm!


Tisztelt Hölgyem!

Nem tudok róla, hogy ezek lényegeében befolyásolnák a hatékonyságot. Szerintem szedje ugyanúgy tovább.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!

3,5 éve szedek Lindynette fogamzásgátlót (30mg), 20éves vagyok.
Három hónapja kezdődött el aa barnás folyásom, menstruáció után pár nappal, elmentem orvoshoz és azt mondta, hogy mivel a tabletta szedése óta felszedtem kb 10kg-t ez okozza a bajt.
Azóta nem volt ilyen problémám, de most megint előjött a menstruáció utáni 9.napon.
Semmilyen egyéb tünetem nincsen.
Szeretném a segítségét kérni ebben a problémában. Mert az orvosom megmondta,hogy ezzel őt ne keressem és nem tudom hogy akkor kell e aggódnom vagy felesleges ahogy ő mondta?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Hölgyem!

Közti vérzés előfordulhat a gyógyszerszedés mellett. Lehet az is hogy kis szünetet kéne tertani, esetleg váltani gyógyszert. Ha az segítséget jelent Önnek, keressen fel Fény u.-i rendelésemen, ahol szívesen segítek ebben.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor úr!
Ezelőtt még sosem szedtem fogamzásgátlót. A használati utasítást elolvastam, amiben az állt, a menstruáció első napján kell elkezdenem a tabletta szedését.
Augusztus másodikán együtt voltam a párommal, nem sokkal rá vérzést észleltem, ezért bevettem az első szemet a symicia nevű fogamzásgátlóból. A vérzésem már aznap abba maradt, ennek ellenére a tabletta szedését folytattam, majd augusztus 14-én elkezdtem rendesen vérezni. Nemsokára végzek az első levéllel, azután hét napos szünetet kell tartanom. A következő levelet egy hét után folytassam, a betegtájékoztató szerint, vagy inkább várjak vele a következő menstruációm első napjáig, hogy előröl tudjam kezdeni a fogamzásgátlást? Lehet attól valami bajom, ha nem a menstruáció első napján kezdtem el? A védelem már kialakult az én esetemben is, vagy továbbra is védekeznünk kell?
Válaszát előre is köszönöm!


Tisztelt Hölgyem!

Azt gondolom, hogy most már folytassa az eredeti menet szerint, és a következő ciklusban már biztosan védett.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor úr,
Éva vagyok, 36 éves, még nem szültem, és terhes sem voltam, de már tervezzük a babát. Korábban vagothyl ecseteléssel kezeltek méhnyakgyulladás-vérezgetés miat, de az elmúlt kb.egy évben nem volt ilyen panaszom. A gyulladás okára nem tudtak rájönni, rákszűréseim mindig p2-esek.
Múlt pénteken vérzéspanasszal,és enyhe alhasi fájdalommal(ill.folyamatos pisilési ingerrel)nőgyógyászati ambulanciára mentem.( Előtte való nap kezdtem el szedni cifloxin-t,melyet háziorvosom húgyúti fertőzés gyanúja miatt írt ki)A uh-vizsgálat 5cm-es kevert cisztát mutatott ki a bal petefészkemen-erre mondták,hogy nyomhatja a hólyagot, ezért a folyamatos inger. Akkor nem maradtam bent, most szerdán saját orvosommal is megvizsgáltattam magam, mindkét petefészekben mutatott az ultrahang egy 4 ,illetve 5 cm-es "kevert echodenzitású" cisztát. Orvosom beutalt a kórházba,és műtétet tervezett.
Tegnap reggel(08.16) menstruációs jellegű erős görcsre-fájdalomra és erősebb vérzésre ébredtem. Utolsó menzeszem július 27-én jött meg, és bár 25-26 napra szokott jönni, korainak gondoltam a menzeszt. Befeküdtem a kórházba, ahol mindenki meglepetésére a délelőtti uh-n már nem látszottak a ciszták. Azt mondták, hogy valószínűleg a reggeli görcs és fájdalom is arra utalt, hogy mindkettő megrepedt és kiürült, és mivel a laboreredményeim tökéletesek voltak, semmilyen gyulladást sem találtak, és semmilyen további vizsgálatot nem terveztek, ezért ma kiengedtek.
A menstruációs görcsre-fájdalomra és vérzésre, ami ma is van, azt mondták, a hormonszintem most jutott talán olyan értékre, hogy megrepedhetett a ciszta, megjöhetett hamarabb, lehet megvonásos vérzés, és belefér a fájdalom és vérzés is.
Lehet és talán- de részletes és biztos véleményt nem hallottam és bár örülök,hogy megúsztam a műtétet, szeretnék tisztán látni,hogy mi történhetett.
Érdeklődni szeretnék, hogy megjöhetett-e hamarabb a menzesz a ciszták kiürülése miatt? Ez a fájdalom és vérzés normális lehet, akár néhány napig is? Két ciszta kiürülése járhat ezzel? Ezután várható a normál időben esetleg még egy normál menzesz jelentkezése is?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel Éva

Tisztelt Hölgyem!

A cysták kiürülése összefügghetett a korábbi menstruácio megjövetellel. Több napig is lehet utána vérzés és fájdalom. Simán járhat ezzel a két cysta eltűnése. Ettől még megjöhet a rendes idejében is a vérzés.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

szép napot! 10.napja késik a menstruáciom ma a 3. Teszt is negatív lett, eddig pontos volt orvoshoz holnap megyek, de addig is aggodom mi lehet a baj! Esetleg valami fertőzés állhat a késés mögött? Kb 2 napja sárgás folyásom van ami nem bűzös , menstruáciohoz társulo apro érzéseim vannak de azon kivűl semmi!

Tisztelt Hölgyem!

Fertőzés miatt nem szokott késni. Lehet valamilyen cikluszavar, átmeneti hormonális dysfunkcio, esetleg cysta, stb. Vizsgálat után lehet majd megmondani.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!
Jelentkeztem a nőgyógyászaton azzal a problémával,hogy nagyon rendszertelen a menstruációm, 33,35 vagy 47 napra jön meg. Utoljára június 10-én volt meg. Az orvos megvizsgált, semmit nem mondott,hogy mit lát hanem rögtön írt egy beutalót a kórházba raromenorrheás endokrin kivizsgálásra. A kérdésem,hogy ez alatt mit lehet érteni? Mire számíthatok, milyen vizsgálatokra? Be kell feküdni? Sajnos ebből nem értek semmit, de kicsit félek az egésztől. Köszönöm előre is a válaszát.
Üdvözlettel: Timi


Tisztelt Hölgyem!

Emiatt nem kell befeküdni, hanem vérvételeket és ultrahang vizsgálatokat fognak végezni a ritka menstruácio okának kiderítésére.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor úr !
Németországban élek és a Kleodina nevű fogamzásgátlót szedem két és fél éve a harmadik gyermekem születése óta ! A gyógyszeremet minden reggel korán , hajnalban 4és 5 óra között veszem be mert krán megyek dolgozni és így biztosan nem marad el a bevétele. A kérdésem : hogy a 11-ik napon véletlenül ( de inkább a fáradságomnak betudhatóan ) bevettem a 12-ik napi tablettámat is , délután ( vagy inkább este ) fél 6 körül. Most szedjem tovább rendesen és a következő ciklusom tabletták szedése egy nappal hamarább lesz vagy hagyjam ki a holnapi napot és után a szedjem tovább ?


Tisztelt Hölgyem!

Ilyen esetben inkább szedje tovább és ne hagyjon ki, mert akkor csökkenhet a hormonszint és a védelem is.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Belépés

close
