Menü
Dr. Murányi Zoltán

Általános nőgyógyász, szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista

Kérdezzen szakembereinktől

Tisztelt Doktor úr!

A napokban ureaplasma-t diagnosztizáltak nálam. Sajnos azt hittem, hogy egyszerű felfázás és párommal, akivel már nem vagyunk együtt ez idő alatt óvszer nélkül szeretkeztünk. A kérdésem az lenne, hogy feltétlen elkapta-e tőlem és szólnom kell neki, illetve milyen problémája lehet ebből?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem!

At ureoplazma terjed szexuális úton. Nem 100%, hogy elkapta magától, de lehetséges. Szerintem mindenképpen szóljon neki, hogy vizsgáltassa meg magát, mert ez nála is okozhat gyulladást, illetve továbbadhatja partnereinek.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Párommal védekezés nélkül szeretkeztünk legutóbb szombaton, és nem volt baj, teljesen úgy gondoltuk.
Menstruációs naptárom szerint a vérzésnek holnap kellene megjönnie de a mai napon hazaérve betétemen barna, halvány 4-5 cm-es foltot találtam csak.
A mai napon reggel úgy éreztem, megjött de csak itthon láttam, hogy ez az összes váladék.
Wc papíron is csak keves barnás pecsét van.

Nem érzékeltem a terhesség egyik jelét sem (szagérzékenység, kívánósság, hátfájás, mellek duzzadása)

Nagyon fontos lenne a mihamarabbi válasz
Köszőnjük szépen

Tisztelt Hölgyem!

Akár terhesség is lehet. A legegyszerűbb mód a kizárásra, vagy megerősítésre egy terhességi teszt a reggeli első vizeletből.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor úr!
Anyósom 75 éves és méhsüllyedést állapítottak meg nála. Emellett évek óta vizelettartási problémái vannak. Legutóbb baktériumokat mutattak ki a vizeletéből, ami antibiotikumos kezeléssel sem jött helyre. A méhe egyébként egészséges.
6 napja eltávolították a méhét, mert a méhszalagokat nem tudták műteni. 5 napig katéterezték, de a katétert levéve vizeletelakadási problémák léptek fel, amit újból visszahelyeztek.
Az lenne a kérdésem, hogy a méheltávolítás megoldhatja-e az inkontinenciáját, valamint ilyen műtét után normális-e a vizeletelakadás?

Válaszát előre is köszönöm!


Tisztelt Hölgyem!

Ha az inkontinenciát a méh süllyedése okozta, akkor megoldás lehet az eltávolítása. Ha hüvelyi úton távolították el, akkor még valószínűleg hüvelyplasztikát is végeztek, főleg ha hólyagsérve is volt. Ilyen műtétek után előfordulhat vizelet elakadás. Mindenesetre azt javaslom, hogy keressék fel a műtétet végző orvost és ezt vele konzultálják meg.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Jó napot!
Érdeklődnék hogy 9 hónapja szedem az Azelia nevű fogamzás gátlót,ám október hónapban sajnos Zinat 500 mg-os antibiotikumot is kellett szednem ez mennyire befolyásolhatta a hatóanyagot?Lehet ebből terhesség is?Azóta is rendszeresen szedem a fogamzás gátlót.
Köszönöm válaszát

Tisztelt Hölgyem!

Esetleg csökkentheti a felszívódását. Érdemes abban a ciklusban kiegészítő védekezést/ óvszert/ használni.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Jó napot Dr Úr!
23 éves lány vagyok. Eddig a menstruációmmal soha semmi gondom bajom nem volt.
Az elöző menstruációm 2017.10.01 en volt meg. nem volt semmi problámám normálisan tartott 5-6 napig. De a következő menstruációm elött 1 héttel világos szinü pecsételést vettem észre ( hozzá teszem azon a héten minden nap stresszbe voltam, hogy valami baj van, nem fog megjönni.) 2017.10.27.-en este már éreztem, hogy na most ez az lesz meg fog jönni. 2017.10.28.a másnap normálisan megjött ugyan ugy tartott 5-6 napig. 2017.11.02-03 -al elmult. 4. én reggel együtt voltam a párommal szex után nem volt soha vérzésem de most se. Nem érzékeny a hüvelyem se, mármint az aktus nem szokott fájni, nincs viszketésem, se égő fájdalmaim pisiléskor. 2017.11.04.én este megjelent megint a havány piros pecsételésem, betétig, bugyiig nem jut el. Azaz egy egész betétet v tampont nem telit be. pisiléskor észlelem amikor törlök. A színe változó viszont. Van amikor halvány, van amikor semmi sincs... és utána ujfent wcézés után v halvány vagy erősebb piros szine van v át de igy se telit el egy egész betétet sőt alig... fájdalmaim görcseim ilyenek nincsennek. Mi lehet az ok ? Orvoshoz nem tudok még elmenni mivel a TAJ kártyám igénylés alatt áll....

Tisztelt Hölgyem!

Lehet, hogy valami miatt megbillent egy kicsit a hormonális egyensúlya és az okozza a vérzés zavart. Kellene végezni egy ultrahang vizsgálatot. Ha az segítséget jelent Önnek, akkor keressen fel Fény u.-i rendelésemen, ahol meg tudom Önt nézni. Oda nem kell TAJ kártya.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!
A problémám a következő.
15 évig szedtem fogamzásgátlót ( lyndinette 20). Az utolsó időszakban egyre kevesebbet véreztem. Általában 4 napos volt a menstruációm, aminek az első két napján véreztem, általában az első nap 3-4 normál, a második nap 3-4 mini tampon is bőven elég volt. Az utolsó 2 nap csak barnás váladék volt jellemző. A nőgyógyászom azt mondta ez normális a gyógyszer miatt van. Ha abbahagyom minden rendeződni fog. Egy éve nem szedem már a gyógyszert és nem hogy rendeződött volna a dolog, inkább csak csökkent a vér mennyisége. Kezdek miatta aggódni, mert lassan babát szeretnénk a párommal és félek, hogy valami gond van. Mit tanácsol aggódjak és keressem fel a nőgyógyászom? Vagy nincs miért aggódni és remélhetőleg minden rendben lesz.
Előre is köszönöm a válaszát!

Tisztelt Hölgyem!

Hosszú gyógyszer szedés után előfordul vérzés minimalizálódása, esetleg kimaradó vérzés, mert nem áll be a normál ciklus. Ha babát akar, akkor azért nézesse meg, mert lehet, hogy be kell esetleg indítani a peteérését.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Dr.Úr!

Szeptember végén voltam rákszűrésen és múlt héten mentem vissza ultrahangra ahol megkaptam a leletemet is. Azt mondta az orvosom,hogy HPV jeleit találták és 3 hónap múlva vissza kell mennem. Az interneten ahány cikket olvasok annyi féle képpen irnak erről a virusrol. Semmilyen külső jele nincs, semmi szemölcs gond. Gondolom én, még nagyon kezdetleges állapotban lehet bár a leletemből sokat nem értek. Ebben kérném a segítségét és esetleg valamilyen tartalmasabb informáciot a HPV-vel kapcsolatban. A kenet értékelésénél azt ikszelték,hogy: KÓROS,neoplasticus hámelváltozás. Majd van egy olyan,hogy LSIL (enyhe) ez alatt be van ikszelve a HPV. A két oldalas leletemből ennél a kettő pontnál van X és kézzel rá van irva: HPV B. Az orvosom azt mondta vegyek a gyógyszertárban DelfaGyn-Q hüvelygélt és 3 hónap múlva menjek vissza. A kérdésem az lenne,hogy kezdjek aggodni mert itt komoly baj van? Mi ez a hüvelygél? Ez segíti a sejtek regenerálodását és a gyógyulást? Érdemes tényleg kiváltani? A partneremre nézve mennyire veszélyes? Együttléteket hanyagolnunk kellene 3 hónapig?
Neki el kellene mennie hpv szűrésre? Vagy nem is biztos,hogy ő fertőzött lehet az előző párkapcsolatomból fertőződtem meg?
Viszont akkor én megfertőzhettem a jelenlegi páromat?

Válaszát előre is köszönöm:
Stan Tímea

Tisztelt Hölgyem!

Azt javaslom, hogy végezzen el Ön is és a párja is egy HPV typizálást, és abból kiderül, hogy ténylegesen van-e fertőzés és, hogy alacsony, vagy magas rizikójú. Azután kellene megbeszélni, hogy milyen kezelés szükséges. Szerintem addig is együtt lehetnek a párjával, hiszen eddig is ugyanez fennállt, csak nem tudtak róla.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Ùr!

Külföldön èlek,így kicsit nehèzkes megoldanom,hogy “gyorsan beugorjak egy idôpontra az orvosomhoz” ,ugyanis Magyarorszàgra jàrok haza orvoshoz is.
Kissè aggaszt a jelenlegi problèmàm.
10nappal a menzeszem elôtt elèg erôteljes mellfàjdalomra lettem figyelmes. Elôször csak az egyik,majd màsnaptòl a màsik mellem is fàjni kezdett. Vègeztem önvizsgàlatot,hogy esetleg csomòt találok -e benne. Szerencsère csomòt nem tapintottam. Azonban ahogy kicsit jobban megnyomtam a bal mellbimbòmat,nagyon minimàlis vízszerû szivàrgàst tapasztaltam . A jobb mellembôl semmi nem jött .
Lehet ez hormonàlis problèma? Vagy komolyabb aggodalomra ad okot?

Vàlaszàt elôre is köszönöm,
K.Alexandra


Tisztelt Hölgyem!

Lehet attól is, ha magasabb a prolactin szintje pl.stressztől, de azért ha otthon jár akkor mutassa meg orvosának.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Jó estét ! Szeretnék több kérdést feltenni ,mivel a nőgyógyászomtól nem kapok választ . Diagnózisom : Gyulladt méhszáj Cervicalisatio. Ha a méhszáj gyulladt akkor nagy gond van ? Ez nekem mitől alakul ki ? Gyógyítható valamivel vagy így kell élnem vele. Szülhetek még így hogy méhszájsebem van .? Hpv is van ,de arra szedek isoprisonet,járok rendszeresen szűrő vizsgálatra. Ezeket a hüvely fertőzéseket lehet valahol jobban kivizsgáltatni ,tenyésztés vagy hova kell menni ezzel ? Ha hüvely gyulladásom van akkor óvszerrel se lehet igaz szexuális életet folytatni ? Ezt a hüvely gyulladást sehogy nem lehet elkerülni ?Gombás fertőzésem van állítólag..olyan gyógyszert kaptam rá.Ha lactobacilust bevinnék akkor lehetne változás ,vagy hányszor kellene nekem hüvelyflóra helyreállítót használni ?Lúgos vizet se igyak ?mert az lúgosít . Ilyenkor amikor ez a gombás fertőzésem van 60 C on kell mosnom ?és a párommal egy takaró alatt szoktunk aludni, akkor most én használjak másik ágyneműt ?i .Köszönöm a válaszait. Elnézést hogy ennyi kérdést feltehettem. Üdv :Judit


Tisztelt Hölgyem!

A méjszájseb, és a méhszáj gyulladás összefügg. Ki kell kezelni a kórokozót, és lehet kezelni a sebet ecseteléssel, fagyasztással, vagy égetéssel. Ez regenerálja. Szülhet is, de előbb jobb lekezelni. Amíg nincs kikezelve a gyulladás, addig a szexuális élet kerülendő. A kezelés után ajánlott a nüvely flóra helyreállító kezelés. És azután is javasolnám heti 1-2x fenntartásra. Lúgos vizet ihat, mert az nem lúgosítja közvetlenül a hüvelyt. Mosson nyugodtan 60 fokon. Szerintem azért használhatnak egy takarót. Ha az segítséget jelent Önnek, akkor keressen fel Fény u.-i rendelésemen, ahol szívesen segítek ennek a problémának a kivizsgálásában.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!

Én 2015 áprilisában szültem meg a fiam, a 6 hetes gyermekágyas idő után a nőgyógyászom felírta az Azália nevű fogamzásgátló tablettát amit el is kezdtem szedni.A 6 hét alatt és azóta sem volt menstruációm, bár úgy tudom ennél a gyógyszernél ez normális.Viszont most szeretnénk kis tesót és lassan 2 hónapja nem szedem az Azáliát de menstruáció máig nem volt így kezdek aggódni hogy ez mennyire normális.
Nagyon köszönöm a válaszát!
Zita


Tisztelt Hölgyem!

Ennyi idő alatt már be kellene állnia a vérzésének, ezért azt javaslom, hogy nézesse meg magát az orvosával, hogy mi lehet ennek az oka.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Belépés

close
