Menü
Dr. Murányi Zoltán

Általános nőgyógyász, szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista

Kérdezzen szakembereinktől

Tisztelt Doktor úr!
Önhöz járok kezelésre, IR-ra merckformint és a pajzsmirigyemre letroxot szedek. 2017. november 7. napján volt az első inszeminációm a ciklusom 18. napján, majd rá 5 napra (a ciklusom 22. napján) elkezdtem barnázni, először csak rendkívül minimálisan, a mennyisége azonban nő és immár 6. napja tart. Lázam nincs, hasam nem fáj, napi 2 szem progeszteron tablettát szedek.
Mi okozhatja ezt, illetve ez azt jelenti esetleg, hogy már most bizonyosan kizárható az inszemináció sikeressége? Tudok-e ellene tenni valamit?

Köszönettel: Judit


Tisztelt Hölgyem!

Előfordul inszemináció után előfordul néha barnázás a ciklus második felében. Ez még nem kizáró ok. Nem nagyon tud ellene tenni. Ha bejön hozzám, akkor megnézzük, hogy van-e valami rendellenesség.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Kedves Doktor Úr!

Szeretném a segítségét kérni. 13 hónapja próbálkozunk férjemmel, hogy kisbabánk lehessen. Ez idáig sikertelenül. 29 éves vagyok.
A menstruációm mindig is szabálytalan volt, erre a problémámra a nőgyógyászom 17 éves koromban fogamzásgátlót írt fel, melyet 5 évvel ezelőttig szedtem, közel hét évig.
Az abbahagyás után 5 hónappal műtöttek cisztával. Ez után viszonylag rendszeressé vált a menstruációm. 2016-ban volt az esküvőnk, ekkor eléggé összekuszálódott, és középidőben többször véreztem. Később ez úgy módosult, hogy menstruáció előtt pár nappal mindig barnáztam. A ciklusaim 30 és 34 nap között voltak, általában 32 naposak. Az utolsó 3 ciklusom 30 - 28 -28 napos volt. Minimális kb. másfél napos barnázással. Ma a ciklusom 34. napján tartok két napja minimális barnázással, negatív teszttel.
Kétszer voltam ez időben (13 hónap alatt) nőgyógyásznál, mindkét alkalommal azt mondta, ultrahang alapján hogy úgy néz ki nincs komolyabb probléma, peteérésem is van és egy hormonvérvételt helyezett kilátásba, amire sajnos még nem került sor, most hónapban reméljük sikerül elvégezni. Páromnak csináltunk egy patikában kapható gyorstesztet, ami pozitív lett, igaz a második csík viszonylag nem volt olyan erős. Bocsánat, hogy ilyen részletesen és ilyen távlatokban leírtam, a történetem, de kíváncsi lennék a véleményére, mi lehet a problémám. Főként arra lennék kíváncsi, hogy a ciklus rendszertelenség mitől lehetséges? Ha három hónapja viszonylag normális, mi lehet az oka, hogy hirtelen újra megnövekszik a ciklusidő. Különösebb stressz, sem életmód váltás nem történt ez időben. Sajnos mikor az ember nagyon vágyik a babára, ez eléggé megterhelő lelkileg, hisz az előző hónaphoz képest pár nap késésnél reménykedni kezd az ember. A másik kérdésem, hogy a barnázás mitől függhet, mi oka és szerepe van? Természetesen még idén szeretnénk felkeresni egy meddőségi központot, de addig is nagy szükségem lenne az Ön véleményére, tanácsára. Köszönettel:Mária

Tisztelt Hölgyem!

A ciklus rendellenessége szerintem attól van, hogy valamilyen oknál fogva fellépett egy hormonális egyensúlyzavar. Ennek számos oka lehet a stressz és életmódi változások mellett leggyakrabban PCO, inzulinrezisztencia állhat a háttérben. Mindenképpen javasolnám ennek a kivizsgálását. Ha már vizsgálatra szánja magát, akkor érdemes lenne egy teljes meddőségi kivizsgálást is kérni. Ha az segítséget jelent Önnek, akkor keressen fel Fény u.-i rendelésemen, ahol szívesen segítek ebben.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr.
Olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy felborult a menstruációm de szeretnék kisbabát, ami az ok hogy nagyon stresszes vagyok bár most 1 hete el kezdettem reggel rosszul lenni egész nap émelygek szúró érzést érzek a hasamba szédülök még ha eszek is ingerlékeny vagyok. Mit tanácsol vegyek tesztet vagy nem érdemes? 2 hetem van vissza a menstruációig.
Tisztelettel: Annamária

Tisztelt Hölgyem!

Még nem mutatja ki a teszt. Akkor végezze el, ha már éppen késik a menses.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Kedves Doktor Úr!
Egy biokémia terhesség miatt a szokásos 26. nap helyett 35.nap sajnos megjött végül a menstruációm, bár erősebb vérzéssel, mint szokott.
A kérdésem, hogy ezek után rögtön lehet újrapróbálkozni a teherbeeséssel vagy ha nem, akkor mennyi időt kell várni?


Tisztelt Hölgyem!

Akkor ez elvileg egy vetélés volt, ha pozitívat tesztelt. Vetélés után elvileg 3 hónap kihagyás szükséges. Azonban ez annyira kicsi lehetett, hogy szerintem hagyjanak ki egy hónapot és azután lehet újra próbálkozni.

Üdvözlettej. Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor úr!! Nemrég 2 vetélésen estem át és nagyon szeretnék kisbabát de valamiért nem sikerul..... Lekértem az utolsó vetélésem szövettani leletét de nem értem .... letudná forditani nekem hogy ez mit takar?

Mikroszkópos lelet : Nöi ökölnyi véralvadékbol ,vaskos szövetdarabokbol és magzatrészekből álló kaparék ! A vizsgálati anyag metszeteiben terhességi deciduarészeket,ezekben igen kiterjedt bevérzéseket,és ezek mellett szabályos szöveti szerkezetü chorionbolyhok átmetszeteit láttuk.1-1 boholyárnyék is megfigyelhető.A chorialis hámsejt proliferatio szokványos méretü!


1 hete pedig antibiotikumot kaptam méh gyulladásra! ÉS esetleg tudna segiteni hogyan tovább???? Válaszát nagyon szépen köszönöm Tisztelettel : Farkasné Kosovics Éva

Tisztelt Hölgyem!

Ez normális szövettani eredmény egy vetélés után, ebből nem derül ki az oka. Ha nem esik teherbe, akkor javasolnék egy részletes meddőségi kivizsgálást, amiből kiderül, hogy hol van probléma. 

Ha az segítséget jelent Önnek, akkor keressen fel Fény u.-i rendelésemen, ahol szívesen segítek ebben.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

2007-ben kislányom született 'A' apától. spina bifida-val amit megműtöttek, egészséges). 2012-ben férjhez mentem 'B' apához. 2013-ban volt egy vetélésem 17 hetesen, lepény trombózis miatt. Meg szültem és kisműtét volt a vége. Vérzés rendellenességem volt rá két hónapra, újabb kisműtét. 2013-ban ismét terhes lettem, 9 hetesen missed ab, ismét kisműtét. Azóta viszont nem tudok teherbe esni. Ultrahangon végignézték a peteérést, volt szép pete, érett és egészséges volt. De nem termékenyült meg. Mi lehet a probléma? A kisműtétek befolyásolják, vagy ez már elavult gondolkodás, hogy a kisműtétek miatt nem lehetek terhes. A legnagyobb félelmem még, hogy 35 éves vagyok, férjem pedig 40. Már így is késésben vagyunk gyerekvállalás terén. Ön mit javasolna?


Tisztelt Hölgyem!

Mai napon megválaszoltam korábbi levelét.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!

Gyerekkorom óta menstruációs zavarokkal küzdök, jelenleg ott tartok sajnos, hogy peteérésem sincs csak néha-néha menstruálok (Endokrinológus véleménye alapján az IR nagyon minimális,PCOS jellegű petefészkem van). Babát szeretnénk a férjemmel, jelenleg a norfolut+ clostilbegyt kombóval próbálkozunk egyelőre sikertelenül. A menstruáció 3. napján végzett vérvétel alapján a Tesztoszteron szintem rendben van, LH értékem 19, FSH 9.
Kiegészítésként Inofolicot és barátcserjét is szedek.
Ami nagyon aggaszt, ha clostilbegyttel sem sikerül akkor sajnos injekcióznom kell, amitől nagyon félek.
Az életmódomat is megváltoztattam, heti 4-5x edzek, elhagytam a fehér kenyeret és a fehér cukrot is, napi 5-6x eszem az IR diétát követve.
Van e bármi más módszer vagy esetleg vizsgálat, amiből fényt deríthetnénk a betegségem okára esetleg megszüntetésére?

Előre is köszönöm a választ!


Tisztelt Hölgyem!

A leírtak alapján a PCO fennáll. A kezelés a mit kap elvileg jó, de nem biztos, hogy van mellette normál peteérése, illetve lehet még más oka is annak, hogy nem esik teherbe. Kellene végezni egy teljes meddőségi kivizsgálást, és a peteérését ultrahanggal ellenőrizni kellene.

Amennyiben az segítséget jelent Önnek, akkor keressen fel Fény u.-i rendelésemen, ahol szívesen segítek ebben.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!

2007-ben első terhességből egy egészséges kislányom született. Új kapcsolatom lett, 2013-ban elvesztettem egy 17 hetes terhességet, lepény trombózis miatt. Megszültem, majd missed ab-bal befejeződött a beavatkozás. Erre az időre rá másfél hónapra még egy kisműtéten estem át, mivel nem ürült ki minden akkor. 2014-ben ismét teherbe estem, amit 9 hetesen vesztettem el. Missed ab lett a vége kis műtéttel. Azóta viszont nem tudok teherbe esni és időközben 35 éves is lettem.
Lehet-e a kisműtétek miatt meddő lettem?? (Vagy ez a mai világban már nem jelenti ezt) Mit javasol, hova forduljunk, hogy kezdjük meg a kivizsgálások sorozatát? Több véleményből talán jobban tudok dönteni.

Válaszát köszönöm előre is
Szép napot

Tisztelt Hölgyem!

Nem gondolnám, hogy a kisműtétek miatt meddő lett. Az, hogy nem esik teherbe, viszont mindenképpen indokol egy meddőségi kivizsgálást. Ha az segítséget jelent Önnek, akkor keressen fel Fény u.-i rendelésemen, ahol szívesen segítek ebben.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Ur tavaj észre vetek hogy polipom van állítólag eltávolították de azota sincs gyermekem és a hasam alat nagy fájásokat érzek minden honapban Kérem tiszteletel segitsen tanacsal mit tegyek ? Előre is köszönöm

Tisztelt Hölgyem!

Mindenképpen fel kellene keresni olyan nőgyógyászt, aki meddőséggel foglalkozik és kellene végezni egy teljes kivizsgálást ezen a téren. Ha az segítséget jelent Önnek, akkor keressen fel Fény u.-i rendelésemen, ahol át tudnánk beszélni az egész kivizsgálás menetét.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Drúr! Inszeminacion veszek részt és sajnos már a harmadikon is túl vagyok, sikertelen volt mindegyik.A doktorúr mind három alkalommal bele izzadt a katéter fel helyezésébe, altatásban csinálták mindegyiket, legutóbb két doktor is próbálta fel helyezni de sikertelenül..Nagyon zárt a mehszaj és egy rendellenes görbület is nehezíti a fel helyezest, legutóbb a doktor úr szinte le mondott rólam, nem vállalja a kockázatot mivel át szúrhatja a méhem, kétszeresére nyújtották a mehszajat és a szűkület miatt nem sikerül.Még egy utolsó lehetőséget adott, át küld egy másik orvoshoz és újra meg tükröznek, van két Miómám is de arra azt mondta nem okozhat gondot, ha a másik doktor garantálja hogy nyitva marad az a rész ahol szűkület van, akkor újra lehet próbálkozni, de ha nem akkor le mond rólam, 37 éves vagyok 12 éve várjuk a csodát, ez volt az utolsó reményünk és most szertefoszlik minden.. Nemetorszagban élünk hat éve, itt járunk orvoshoz, kértem írja le a diagnózist de magyarul nem tudom mit jelent, le írom ide a Doktorurnak ZERVIKALKANALSTENOZE. Kérem doktor úr mi az ön véleménye, mit tehetnék még, elég ritka ez a betegség otthon is? Van erre gyógymód? Mitől alakul ez ki? Mondjunk le végleg arról hogy szülők lehessünk mi is... Köszönöm a választ.

Tisztelt Hölgyem!

A leírt diagnózis méhnyak csatorna szűkületet jelent. Lehet anatómiai oka, azaz eleve úgy alakult ki a méhe. Lehet gyulladás következménye is, esetleg olyan myoma is okozhatja, ami a nyakcsatorna közelében van. Amit leírt azt lehet megpróbálni, azaz műtétes tágítást, kiegyenesítést. Bízzon benne, hogy ennek eredményeképpen fel tudják juttatni az anyagot a méhébe.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Belépés

close

A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez és a célzott hirdetésekhez sütikkel (cookie-kal) gyűjt névtelen látogatottsági információkat. A sütikről, engedélyezésükről és tiltásukról itt olvashat bővebben. További információ