Menü
Dr. Petróczi István

Általános nőgyógyász,szülész-nőgyógyász,ultrahang szakorvos,meddőségi specialista,menopauza szakorvos.

Kérdezzen szakembereinktől

Tisztelt Doktor Úr !

56 éves nő vagyok, 2016.decemberében megvastagodott endometrium miatt frakcionált abrázió , illetve polypoid szövetkimetszés történt , a szövettani vizsgálatok negatívok lettek. A napokban enyhe vérzésszerűm van, nagyon megijedtem, lehet , hogy rosszindulatú dolog áll a háttérben, vagy újra megismétlődik az egy évvel ezelőtti dolog ? November végére kaptam időpontot orvosomhoz, de nagyon félek.
Köszönettel : Babi61

Tisztelt Hölgyem!

Mielőbb menjen orvoshoz, ne várjon! Mielőbb ki kell zárni a rosszindulatúságot!

99,5 %-ban  a klimax áll az ilyen tünetek mögött, a hormonpótló kezelés megelőzi az ilyen rendellenes vérzéseket. Önnél is ez lehet az ok, nem a rák, Ha ezen túl lesz, javaslom a hormonpótlás elkezdését az ismétlődés megelőzésére. Bővebb infóért  olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) ) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról írottakat. Olvassa el cikkeimet is!  (Ha a címre kattint, megnyílnak.)

Ha személyesen megkeres, szívesen segítek.

Üdvözlettel:

dr. Petróczi István

 

 

 

Tisztelt Doktor Úr!
45 eves,3 gyermekes anyuka vagyok.Kb.6 éve kezdődött a rendszertelen menstruációm,amit gyógykaparásokkal "kezelt" az orvosom.(semmi gond nincs az orvosommal...csak szeretném tudni,hogy egy szakember hogy áll ehhez a kényes témához).Az utobbi 1 év normálisnak nevezhető,igaz a ciklusok hossza mindig eltérő volt.A legutolso menszeszem október 16.-án kezdődött"maszatolással"..itt van november1...és még mindig tart..nem bő vérzés..nem fájdalmas...inkább pisilés után jelentkezik..és kellemetlen,mert a betétet nem tudom elhagyni.Dolgozom,most kezdtem egészségügyi iskolában tanulni és nem tudok semmit tervezni mert a pecsételés megakadályoz benne.Azt is észrevettem(és ezt nagyon szégyenlem),hogy akármilyen tiszta és ápolt nő vagyok, néha iszonyatos "fokhagymaszagúnak "érzem magam az intim részen.Kedves Doktor Úr!Mi lehet ez?Mi a teendő?Várom válaszát..akár személyesen is felkeresném Önt!Tisztelettel:Katica

Tisztelt Hölgyem!

2017-ben a hormonzavart nem kaparással kezelik. (Majd 2 kaparás után kiveszik a méhet.) Az orvostudomány már túllépett ezen.

Az oki kezelés a hormonok rendbe tétele. Világszerte ezt teszik a kollegák.

A folyás (sok vérzés miatti fertőződés) is összefügg ezzel.

Bővebb infóért javaslom, olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) ) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról írottakat. Olvassa el cikkeimet is!  (Ha a címre kattint, megnyílnak.)

Ha személyesen megkeres, szívesen segítek.

Üdvözlettel: 

dr. Petróczi István

 

 

Tisztelt doktor Úr!
46 éves vagyok!3 gyerek szültem! Mostanában olyan a vérzés em mint amikor elvagom az ujjam olyan piros!!!És fura élesztő szaga van!!!Soha nem volt ilyen! És olyan görcsök vannak mint amikor szülési fàjdalmaim lennének!!! Tisztelettel nagyné



Tisztelt Doktor úr! 48 éves vagyok,kb 20éve szedek fogamzásgátló tablettát.Uroljára másfél évvel ezelött váltott másfajta gyogyszerre a doktornöm.Azota valahogy sokkal jobban kivánom a szexet,söt naponta.Lehet ez a fogamzásgátlo tablettátol?Másik kérdésem az volna hogy a menstruáciom igy is elfog maradni magátol ha szedem a tablettát,vagy abba kell hagyni és csak ugy marad majd el a vérzés? Válaszát elöre is köszönöm !

Tisztelt Hölgyem!  A tabletta sok nőnek segít a szexben. Addig szedje, amíg babát nem akar. Akkor 3 hó szünet után jöhet a baba. A vérzést -ha esetleg kell- gyógyszeresen nornalizálják.
Javaslom, olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) ) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.  (Ha a címre kattint, megnyílnak.)

Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Tisztelt Doktor úr! 48 éves vagyok,kb 20éve szedek fogamzásgátló tablettát.Uroljára másfél évvel ezelött váltott másfajta gyogyszerre a doktornöm.Azota valahogy sokkal jobban kivánom a szexet,söt naponta.Lehet ez a fogamzásgátlo tablettátol?Másik kérdésem az volna hogy a menstruáciom igy is elfog maradni magátol ha szedem a tablettát,vagy abba kell hagyni és csak ugy marad majd el a vérzés?

Tisztelt Hölgyem!

 40 felett TROMBÓZIS VESZÉLY MIATT SZIGORÚAN TILOS A FOGAMZÁSGÁTLÓ TABLETTA SZEDÉSE. Javaslom azonnal hagyja abba!

A vérzés (=méhnyálkahártya aktivitás) időtartama mindenkinél más, de egyszer megszűnik. 

Hamarosan kezdődik a klimax, az ellen egy másféle hormonkezelés, a hormonpótlás nyújt védelmet.

Arra kellene átállni......... Az veszélytelen.

Javaslom, olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) ) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról írottakat. Olvassa el cikkeimet is! (Ha a címre kattint, megnyílnak.)

Üvözlettel:

Petróczi dr.

 

Tisztelt Dr Úr!51eves vagyok és a menstruaciom 5 honapja elmaradt. Semmi rossz tunetem nincs. Kerdesem a kovetkezo,, kell hormon potlas vagy barmilyen orvosi vizsgalat. A fogamzasgatlas most hogy oldjam meg? Ugyan is az elmaradas elott huvelygyurut hasznaltam, valtani szerettem volna masra de Azóta nem jott meg.

Tisztelt Hölgyem!

Valószínűleg a menopauza köszöntött be. Sajnos, ez nem jó. Védekeznie nem kell, viszont egy sor kellemetlenségre felkészülhet. Szerencsére ezekre  van gyógyszer.

Tanácsom: bővebb felvilágosításért nagyon figyelmesen  olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról  írottakat. Olvassa el cikkeimet is!

Mindent meg fog érteni!

Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.

Üdvözlettel: dr. Petróczi István

 

Tisztelt Doktor Úr!
Az alábbi szövettani leletem értelmezésében kérnék segítséget.két éve B-sejtes Non- Hodgkin limfómával kezeltek. A szer okozta korai menopausa miatt rendellenes vérzések miatt volt szükséges egészségügyi küretet végezni. Ennek a szövettana: A vizsgálat beérkezett szövetrészletekben proliferatios jellegű mirigyekből felépülő endometrium nyálkahártya részletek láthatóak. Helyenként a stroma kissé felszaporodott, ill. néhány mirigy pseudostratificalt hámmal bélelt. Ez utóbbi területen polypoid jellegű nyálkahártya, a mirigyek körül ill. az elváltozás tengelyében vaskos falú erek is megjelennek.Az egyik ponton a stromasejtek valamelyest lymphoid elemekre emlékeztetnek, ezért valamint az anamnézisben szereplő non-Hodgkin lymphoma ténye miatt a biztonság kedvéértkiegészítő IH reakciókat végeztünk : LCA, CD-3, CD-20 elleni antitestekkel kóros lymphoid beszűrődés nem állapítható meg. A stomasejtek CD-10 positivitása mellett elszórtan mutatnak Ki-67 positivitást.
Diagnózis- Malignitás nem bizonyítható
BNO: METROPHATHIA HAEMORRHAGICA
Vélemény: Malignitás gyanúját nem keltette az endometrinum kép. Lymphoma infiltratio sem mutatkozott.

Azt megértettem, hogy tumoros elváltozás nincs, de igazából az utolsó mondatra lennék kíváncsi- ( A stomasejtek CD-10 positivitása mellett elszórtan mutatnak Ki-67 positivitást. ) Ez azt jelenti, hogy jelen vannak már még nem "érett" b-sejtek az endometriumban? Mit kell tennem ha igen? Mire figyeljek a rendszeres kontrollokon kívül?
Köszönettel: Agócs Szilvia

Tisztelt Hölgyem!

Nincs sem rákos- sem limfómás érintettség sem a kaparékban.
Ettől függetlenül más gond van: hormonzavar. A vérzés megismétlődését meg kellene előzni. Erre a méhnyálkahártya vezérlést átvevő hormonpótlás jelent megoldást.

Javaslom, olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a menopauzáról írottakat. Olvassa el cikkeimet is!  (Ha a címre kattint, megnyílnak.)

Ha személyesen megkeres, szívesen segítek.

Üdvözlettel:

Petróczi István

 

 

 

 

Tisztelt Doktor Úr!
Több hétig tartó vérzésem van kb.egy éve. 10 hónappal ezelőtt küretem volt. Nagyon megbízom a doktoromban, ( Nála szültem két gyermekemet császármetszéssel. Idős, tapasztalt orvos.) Felhívta a figyelmemet, hogy ha 8 napnál tovább menzeszelek, akkor menjek hozzá és ilyenkor Norcolutot ír fel számomra. Ennek hatására szinte azonnal megszűnik a panaszom. Gondoltam elmegyek másik nőgyógyászhoz is miután egy rövidke mondattal felmerült az időnkénti küret szükségessége. ( Amelyet én nem szeretnék.) Az elismert, fiatal orvos teljesen másképpen reagált a problémámra. Ő Exacylt és Ergam cseppeket írt fel. Olvasgatni kezdtem a neten és kicsit a Norcolut szimpatikusabb, mert az öregedés lassítását is látom benne a hozzászólások alapján. ( 44 éves vagyok. )
Most mi legyen? Hogy történik meg a menstruáció teljes elmaradása, ha gyógyszert szedek azért, hogy ne késlekedjen? Egész életemben a Norcolut kísér majd? Kérem Kedves Doktor Úr, segítsen! Ön mit javasol ? Í
Előre is köszönöm mindent eldöntő véleményét!
Tisztelettel: Kovács Lívia

Tisztelt Hölgyem!
Nekem kedvenc témám a hasonló panaszok kezelése betegeimnél.

A klimaxban felborul a méhnyálkahártya vezérlése, amit az össze-vissza vérzés jelez. (Sajnos a rák ugyanilyen tünetekkel jelentkezik, ezért kell kaparással azt kizárni, bizonyítani, hogy csak hormonzavar van a háttérben.)

Önnél a biztos megoldás: gyógyszerrel átvenni a hibás nyálkahártya vezérlést= áttérni a hormonpótlásra. (A két kolléga véleményével szemben én ezt teszem a betegeimnél a nemzetközi  trenddel megegyezően, ez mindig sikeres.)  Ezt a megoldást javaslom.

Ha nem ezt teszi, akkor sajnos előbb-utóbb ki kell venni a méhét. (No meg súlyos vérszegénység alakulhat ki.)

Javaslom, bővebb magyarázatért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a menopauzáról írottakat. Olvassa el cikkeimet is!  (Ha a címre kattint, megnyílnak.)

Jobbulást kívánok: Petróczi dr.

Tisztelt Dr Úr!
41 éves nő vagyok.Négy gyermekem van. Tegnap voltam hasi ultrahangon .Az uterus megnagyobbodott inhomogén szerkezetű. Ezt megmondaná nekem mit jelent? Jövö héten megyek nögyógyászhoz.Nagyon félek.Válaszát elöre is köszönöm

Tisztelt Hölgyem!

A női szerveket hüvelyi uh-val szokás nézni, orvosa meg fogja vizsgálni. Max. kezdődő miómáról lehet szó.

Üdvözlettel:

Petróczi dr.

 

Tisztelt doktor úr!A kérdésem a következő.43 éves vagyok.Rendszertelen folyamatos nem nagy mennyiségű és kellemetlen szagú havi vérzéssel jelentkeztem nőgyógyászati vizsgálaton.A következménye egy egészségügyi kaparás.Ma elmentem az eredményért,de sajnos egyetlen orvos sem volt akit megkérdezhettem volna,hogy ez mit jelent.A méhkaparék bőven tartalmaz,nagy összefüggő endometrium részeket amelyekben a stromasejtek kp.nagyok,mirigyek kanyargós lefutásuak,secretumot is tartalmaz a lumen.Egy magasságban kanyargós és szűkebb lumenű,alacsonyabb hengerhámmal bélelt mirigyek csoportjai is előfordulnak.Egyes területeken csak subnuclearis vacuolisatio mutatkozik ugyanazon magasságban.Malignitásra,stromalobra utalo jel nincsen.Kismértékben elégtelen secretios nyálkahártya.Nem tudom,hogy ez mit jelent,vagy mi a teendő,és kontroll is csak két hét múlva esedékes.Eléggé félek.Kérem leírná nekem,hogy mi ez és mire számíthatok!!Előre is köszönöm mielöbbi válaszát!Kérem!!!!

Tisztelt Hölgyem! Nincs rosszindulatú elváltozása, de sajnos beállt a klimaxos hormonzavar, amit ha nem kezelnek a vérzészavar ismét elő fog jönni, s ismét kaparni fogják.
Én ehelyett a hormonzavar rendezését (=hormonpótlás) javaslom.

Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról írottakat. Olvassa el cikkeimet is!

Üdvözlettel:  dr. Petróczi István

 

Belépés

close
