Menü

száma
5
Dr. Murányi Zoltán

Általános nőgyógyász, szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista

Kérdezzen szakembereinktől

Tisztelt Doktor Úr!
Van egy gondom. A barátnőmmel megvolt az első szeretkezésünk és neki is az első volt nekem is. Viszont az aktus előtt kellőképpen bemelegítettünk és nekem már kijött az előváladékom, ezután a jobb kezemmel megfogtam a szerszámom ezzel ráment a kezemre az előváladék is. Egy pár perc mulva megszáradt (vagy letöröltem ) a jobb kezem. Ezután felhuztam az óvszert a bal kezemmel és véletlenül elértem jobb kezem két ujjával az óvszert. Nekem csak az aktus után jutott el az eszemig hogy mi történt és kezdtem gondolkozni hogy lehetséges-e a terhesség ilyen alapon. Mivel tudom hogy az előváladékban is lehet spermium, de viszont ha a spermium megszárad akkor elpusztul. És szeretkezés előtt még üritettem is. És a páromnak fájt viszont nem vérzett, de nem is ment fel neki teljesen. Lehetséges hogy a szüzhártya nem szakadt ki? És a terhességnek is van némi esélye?


Tisztelt Uram!

Ahogy leírta, szerintem nagyon kicsi az esély a terhességre. A szűzhárty lehet, hogy nem szakadt át teljesen, ezt csak vizsgálattal tudom megmondani. Nem minden esetben van jelentős vérzés. A többedik alkalommal már biztosan sikerül a teljes behatolás.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!
Először feküdtem le a barátommal, védekeztünk is de később lecsúszott az óvszer. A barátom nem ment el, és az óvszer kifelé lógott. Ez a várható menstruációm előtt 4 nappal történt szóval peteérés sem volt. Utána rendesen megjött a menstruációm is, de tény, hogy eléggé stresszelek emiatt. Lehet ebből baj?


Tisztelt Hölgyem!

Kicsi az esély, de ha nem jön meg a vérzése, akkor azért végezzen el egy tesztet!

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy néhány napja viszketés, túrószerű folyás, égő-csípő érzést véltem felfedezni a hüvelyem és annak környékén. Ajánlották a Canesten Kombi UNO-t, majd hüvelyflóra-helyreállítónak a Gynophilus kapszulát, amitől valamivel jobb lett. Aztán később enyhültek a tünetek, viszont tegnap óta enyhén véres/rózsaszín-narancssárga színű sűrű folyásom van és szúró alhasi fájdalmat érzek.
Nőgyógyászatra időpontot csak 3 nap múlva kaptam.
Forduljak előbb orvoshoz, vagy megvárhatom így is ezt a 3 napot ha nem vészes a fájdalom?
Okozhatta sikosító, mely erős csípő érzést okozott használat után?
Fertőzés vagy akár komolyabb már a dolog?
Lehet tenni valamit az orvossal való találkozásig?
Üdv, Melinda

Tisztelt Hölgyem! 

Okozhatja esetleg a sikosító is, ha allergiás rá, de lehet valamilyen fertőzés is. Amíg nem látja orvos, addig megpróbálhat tejsavas oldattal irrigálni. 

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!
A barátommal először feküdtünk le, de közben lecsúszott az óvszer. Nem ment el, és az óvszer kifelé lógott ezért nem feltételezem, hogy előváladék ért volna hozzám. Ez várható menstruációm előtt 4 nappal történt, szóval peteérés sem volt. A menstruációm is rendesen megjött, de tény, hogy eléggé stresszeltem. Kell-e valamilyen gondra számítanom?

Tisztelt Hölgyem!

Reméljük, hogy nem. Azonban, ha a menses nem jön meg időben, akkor végezzen el egy terhességi tesztet!

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Kedves Doktorur! Egy hete lefekudtem a baratommal es nem vedekeztunk lehet hogy megis tortenta baj . Egy tesztet csinaltam az negativ lett.. de Azota pecsetelo verzesem van de ahogy ma megtapintottam a hasam, a bal oldalt kemény es ha megnyomom fáj, nemtudom mi lehet velem. Nem szeretnek terhes lenni :(


Tisztelt Hölgyem!

Ha nem jön meg a vérzés idejében, akkor kell tesztet végezni. A hasi fájdalmak, ha nem múlnak el, akkor kellene végeztetni egy nőgyógyászati vizsgálatot. 

És, hogy ne kelljen izgulni legközelebb, mindig védekezzenek óvszerrel!

Kedves Doktor Úr!
Azzal a kérdésemmel fordulnék önhöz, hogy teherbe eshetek-e akkor ha egy gyógyszert kihagytam de azt pont 12 órára rá pótoltam viszont volt aktus a kihagyott gyógyszer és a bevett gyógyszer között? A deciora gyógyszert szedem jelenleg és teljesen megvagyok elégedve vele.
Válaszát köszönöm!

Tisztelt Hölgyem!

Meglehetősen kicsi az esélye, de azért nem tudom kizárni sem. Ha késik a mensese, akkor azért végezzen el egy tesztet.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Jó napot Doktor Úr/Nő!
Segítségre lenne szükségem. 2017.10.22.-én menstruáltam utoljára 2017.10.30 án el is múlt. 2017.11.04.-én a párom betette 1percig gumi nélkül,de előtte elment wc re. Elmenni nem ment el,de előváladékot nem tudjuk volt e. Lehet e baj?


Tisztelt Hölgyem!

Az előváladék is tartalmazhat spermiumot. Nem tudom megmondani, hogy lehet-e baj. Nem nagy az esélye, de nem zárhatom ki. Ha biztosra akar menni akkor esemény utáni tabletta 3 napig bevehető utána.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!

16 éves vagyok, szűz, 7 honapja vagyok egyutt a baratommal, mar evek ota szeretem, szoval ezzel nem lehet baj. Nem szoktam magamat ujjazni, de a baratom szokott engem, es mikozben csinalja semmim nem faj, es nincs semmi rossz erzesem, de miutan eltelik kb. 2 perc elkezd hanyingerem lenni es csak nagyon kicsin mulik, hogy tenyleg ne tortenjen meg, es ez a hanyinger nagyon eros. ez nem egy alkalommal volt, hanem minden alkalommal. Soha nem szoktam miatta izgulni, vagy gorcsos lenni. Mit kene tennem? Nagyon fontos lenne.

Tisztelt Hölgyem!

Ez valószínűleg egy reflexes folyamat, amit a méhszáj ingerlése okozhat és ez a vegetatív idegrendszerre hatva válthatja ki a hányingert. Azt javaslom, hogy a barátja ne hatoljon be túl mélyen az ujjával, mert akkor elkerülhető a méhszáj ingerlése. 

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tiszteletem!

Szeretnék eligazítást kérni, mert eléggé aggódom, s nem tudom mifelé lépjek igazán!
34 éves leszek novemberben, és késve találtam meg a boldogságot, azt akit valóban tudnék is szeretni. A párommal egyelőre távkapcsolatban vagyunk, olyan két havonta tudunk találkozni, de ha idővel úgy alakul akkor sűrűbbre igyekszünk venni a találkákat. Szó volt köztünk a szexuális együttlétről, de megmondom őszintén, hogy mivel én még nem voltam senkivel és szűz vagyok aggodalmaim vannak, mert nem vagyok annyira tapasztalt a dolgokat illetően, de ugyanakkor felelőtlenül sem akarok belevágni dolgokba. Ezért szeretném kérni a tanácsát, mert mindenhogy védekezni szeretnék, de nagyon félek attól, hogy esetleg teherbe eshetek. Gyereket egyelőre nem szeretnék, nem tudok most bevállalni, mert beteg családom van, s egyelőre ezt most semmilyen formában nem engedhetem meg magamnak.

Az lenne a kérdésem, hogy mit javasol, milyen védekezési formában bízzak meg a legjobban? – mert operáltatni magam nem szeretném, az ilyen hüvelygyűrűk, spirálok, meg felhelyezős dolgokban és elkötésekben nem gondolkozom, de valami olyat szeretnék ami mellett biztonságban érezhetem magam, azon túl hogy a páromnak megmondom mindenképpen használjon óvszert! Anélkül be sem vállalnék semmit sem eleve. De félek hogy az kiszakadhat, s ma már, nem úgy van mint régen, hogy esemény utánit csak úgy lehet kapni patikában, meg azt sem lehet örökké mindig bevenni ha beüt a baleset. Nagy hirtelen hormonadag volna az embernek. Mivel amúgy is gyengébb típus vagyok, megmondom őszintén a hormontablettában elgondolkoztam, de nagyon félek mert volt már ismerősi körben rá precedens hogy az illető a fogamzásgátlótól kapott tüdőembóliát, ettől nagyon félek, és ez is visszatart, a másik meg, hogy ha csak lehet nem szeretném hormonokkal ölni a szervezetem. De valahogy meg védekezni kéne nekem is nem csak a fiúnak, meg nem árt több rétről bebiztosítani magunkat, mert akkor nagyobb lehet esetleg a biztonság. És vannak ezek a hormonmentes termékek, mint pharmatex, kicsit utána olvasgattam és nagyon sokszor, ha kiszakadt a gumi sem védett meg egyeseket, mire én nőgyógyászhoz jutnék időpontilag minden, és felírattathatnám az esemény utánit már rég terhes leszek. És utána terhesség megszakítás herce-hurca, úgy hogy műtik majd az édesanyámat most is, meg autoimmun beteg testvérem és rákos apám van, megmondom őszintén, nem hiányzik ez nekem most. De mivel a párommal már húzzuk egy ideje a dolgot, nem tudom Ön mit javasolna mit csináljak, mert szeretné ha már megtörténne köztünk a dolog. De félek. Ettől függetlenül pharmatex családnak a kúpját megvettem, hogy legyen valami ha véletlen mégis gumival együtt, idáig már eljutottam, ne az legyen h nincs semmi a gumin túl, de félek sokat nem érek el vele. Meg ha hormontabletta mellett kötnék is ki, nem tudom mennyi idő az ami után már biztosan rááll a szervezet és véd, és biztonsággal mehetek úgymond hülyén fogalmazva a dolgok alá? Ilyeneken is elgondolkodtam. Érdekelnének ezek a dolgok. Hormonmentes dolgoknak jobban örülnék, de félek hogy nem megbízhatóak igazán, mégha gumival is használjuk együtt. Meg sokan rosszul használják, de ha jól is, sosem tudni beüthet a baj, pedig elvileg mindent úgy csináltunk, ahogy. Naptár-módszert ha nézem megtenné hogy felvilágosít, ha esetleg azt is hozzácsatolom a dolgokhoz, hogy mikorra érdemes az együttlétet tervezni, menses elmúlása után közvetlen? És meddig 1-2 hétig , mert nem vagyok ebben sajnos toppon. De szeretnék körültekintő és felelősségteljes lenni. Én dohányozni nem dohányoztam soha, kazeinallergiám és tejérzékenységem van, és a vérnyomásom az általában magasabb, de nem szedek rá gyógyszert, mert gondot még nem okozott. Testvérem autoimmun beteg, Crohn beteg, ha ezek szükséges információk lehetnek. Köszönöm megértését és segítéségét előre is!

Várom mielőbbi válaszát! Üdvözlettel : Rumcájc

Tisztelt Hölgyem!

Ha az óvszer mellett használja az említett hormonmentes fogamzásgátlót, szerintem az már tényleg biztonságosnak mondható. Ha minden eshetőségre fel akar készülni, akkor irasson fel előre esemény utáni tablettát, ha véletlenül kiszakadna az óvszer. Naptár módszerrel is kombinálhatja. Arról azt kell tudni, hogy az ovuláció előtt és után 1-2 nappal eshet valaki teherbe. Ha a ciklusa szabályos 28 napos, akkor az ovulácio a 13-14. napon van. Előtte és utána néhány napig kell a lagjobban vigyázni. Nagy vonalakban mondható, hogy a menses utáni és előtti néhány nap a biztonságos. Hozzátenném azért, hogy a naptármódszer nem mindig megbízható.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!
Azért írok,mert előző levelmre se jött válasz. Mikor várhatom válaszát?

Tisztelt Hölgyem!

Nem tudom melyik levél volt az Öné. Remélem közben már megválaszoltam. A késésért elnézését kérem.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Belépés

close

A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez és a célzott hirdetésekhez sütikkel (cookie-kal) gyűjt névtelen látogatottsági információkat. A sütikről, engedélyezésükről és tiltásukról itt olvashat bővebben. További információ