Menü
Dr. Murányi Zoltán

Általános nőgyógyász, szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista

Kérdezzen szakembereinktől

Jó napot Doktor Úr/Nő!
Segítségre lenne szükségem. 2017.10.22.-én menstruáltam utoljára 2017.10.30 án el is múlt. 2017.11.04.-én a párom betette 1percig gumi nélkül,de előtte elment wc re. Elmenni nem ment el,de előváladékot nem tudjuk volt e. Lehet e baj?


Tisztelt Hölgyem!

Az előváladék is tartalmazhat spermiumot. Nem tudom megmondani, hogy lehet-e baj. Nem nagy az esélye, de nem zárhatom ki. Ha biztosra akar menni akkor esemény utáni tabletta 3 napig bevehető utána.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!

16 éves vagyok, szűz, 7 honapja vagyok egyutt a baratommal, mar evek ota szeretem, szoval ezzel nem lehet baj. Nem szoktam magamat ujjazni, de a baratom szokott engem, es mikozben csinalja semmim nem faj, es nincs semmi rossz erzesem, de miutan eltelik kb. 2 perc elkezd hanyingerem lenni es csak nagyon kicsin mulik, hogy tenyleg ne tortenjen meg, es ez a hanyinger nagyon eros. ez nem egy alkalommal volt, hanem minden alkalommal. Soha nem szoktam miatta izgulni, vagy gorcsos lenni. Mit kene tennem? Nagyon fontos lenne.

Tisztelt Hölgyem!

Ez valószínűleg egy reflexes folyamat, amit a méhszáj ingerlése okozhat és ez a vegetatív idegrendszerre hatva válthatja ki a hányingert. Azt javaslom, hogy a barátja ne hatoljon be túl mélyen az ujjával, mert akkor elkerülhető a méhszáj ingerlése. 

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tiszteletem!

Szeretnék eligazítást kérni, mert eléggé aggódom, s nem tudom mifelé lépjek igazán!
34 éves leszek novemberben, és késve találtam meg a boldogságot, azt akit valóban tudnék is szeretni. A párommal egyelőre távkapcsolatban vagyunk, olyan két havonta tudunk találkozni, de ha idővel úgy alakul akkor sűrűbbre igyekszünk venni a találkákat. Szó volt köztünk a szexuális együttlétről, de megmondom őszintén, hogy mivel én még nem voltam senkivel és szűz vagyok aggodalmaim vannak, mert nem vagyok annyira tapasztalt a dolgokat illetően, de ugyanakkor felelőtlenül sem akarok belevágni dolgokba. Ezért szeretném kérni a tanácsát, mert mindenhogy védekezni szeretnék, de nagyon félek attól, hogy esetleg teherbe eshetek. Gyereket egyelőre nem szeretnék, nem tudok most bevállalni, mert beteg családom van, s egyelőre ezt most semmilyen formában nem engedhetem meg magamnak.

Az lenne a kérdésem, hogy mit javasol, milyen védekezési formában bízzak meg a legjobban? – mert operáltatni magam nem szeretném, az ilyen hüvelygyűrűk, spirálok, meg felhelyezős dolgokban és elkötésekben nem gondolkozom, de valami olyat szeretnék ami mellett biztonságban érezhetem magam, azon túl hogy a páromnak megmondom mindenképpen használjon óvszert! Anélkül be sem vállalnék semmit sem eleve. De félek hogy az kiszakadhat, s ma már, nem úgy van mint régen, hogy esemény utánit csak úgy lehet kapni patikában, meg azt sem lehet örökké mindig bevenni ha beüt a baleset. Nagy hirtelen hormonadag volna az embernek. Mivel amúgy is gyengébb típus vagyok, megmondom őszintén a hormontablettában elgondolkoztam, de nagyon félek mert volt már ismerősi körben rá precedens hogy az illető a fogamzásgátlótól kapott tüdőembóliát, ettől nagyon félek, és ez is visszatart, a másik meg, hogy ha csak lehet nem szeretném hormonokkal ölni a szervezetem. De valahogy meg védekezni kéne nekem is nem csak a fiúnak, meg nem árt több rétről bebiztosítani magunkat, mert akkor nagyobb lehet esetleg a biztonság. És vannak ezek a hormonmentes termékek, mint pharmatex, kicsit utána olvasgattam és nagyon sokszor, ha kiszakadt a gumi sem védett meg egyeseket, mire én nőgyógyászhoz jutnék időpontilag minden, és felírattathatnám az esemény utánit már rég terhes leszek. És utána terhesség megszakítás herce-hurca, úgy hogy műtik majd az édesanyámat most is, meg autoimmun beteg testvérem és rákos apám van, megmondom őszintén, nem hiányzik ez nekem most. De mivel a párommal már húzzuk egy ideje a dolgot, nem tudom Ön mit javasolna mit csináljak, mert szeretné ha már megtörténne köztünk a dolog. De félek. Ettől függetlenül pharmatex családnak a kúpját megvettem, hogy legyen valami ha véletlen mégis gumival együtt, idáig már eljutottam, ne az legyen h nincs semmi a gumin túl, de félek sokat nem érek el vele. Meg ha hormontabletta mellett kötnék is ki, nem tudom mennyi idő az ami után már biztosan rááll a szervezet és véd, és biztonsággal mehetek úgymond hülyén fogalmazva a dolgok alá? Ilyeneken is elgondolkodtam. Érdekelnének ezek a dolgok. Hormonmentes dolgoknak jobban örülnék, de félek hogy nem megbízhatóak igazán, mégha gumival is használjuk együtt. Meg sokan rosszul használják, de ha jól is, sosem tudni beüthet a baj, pedig elvileg mindent úgy csináltunk, ahogy. Naptár-módszert ha nézem megtenné hogy felvilágosít, ha esetleg azt is hozzácsatolom a dolgokhoz, hogy mikorra érdemes az együttlétet tervezni, menses elmúlása után közvetlen? És meddig 1-2 hétig , mert nem vagyok ebben sajnos toppon. De szeretnék körültekintő és felelősségteljes lenni. Én dohányozni nem dohányoztam soha, kazeinallergiám és tejérzékenységem van, és a vérnyomásom az általában magasabb, de nem szedek rá gyógyszert, mert gondot még nem okozott. Testvérem autoimmun beteg, Crohn beteg, ha ezek szükséges információk lehetnek. Köszönöm megértését és segítéségét előre is!

Várom mielőbbi válaszát! Üdvözlettel : Rumcájc

Tisztelt Hölgyem!

Ha az óvszer mellett használja az említett hormonmentes fogamzásgátlót, szerintem az már tényleg biztonságosnak mondható. Ha minden eshetőségre fel akar készülni, akkor irasson fel előre esemény utáni tablettát, ha véletlenül kiszakadna az óvszer. Naptár módszerrel is kombinálhatja. Arról azt kell tudni, hogy az ovuláció előtt és után 1-2 nappal eshet valaki teherbe. Ha a ciklusa szabályos 28 napos, akkor az ovulácio a 13-14. napon van. Előtte és utána néhány napig kell a lagjobban vigyázni. Nagy vonalakban mondható, hogy a menses utáni és előtti néhány nap a biztonságos. Hozzátenném azért, hogy a naptármódszer nem mindig megbízható.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!
Azért írok,mert előző levelmre se jött válasz. Mikor várhatom válaszát?

Tisztelt Hölgyem!

Nem tudom melyik levél volt az Öné. Remélem közben már megválaszoltam. A késésért elnézését kérem.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Kedves Dr.Murányi Zoltán!

Lányomnak Jangee fogamzásgátlót írt fel el is kezdte szedni a menstruáció első napján.Már a 15ik szemnél tart de még mindig van neki vérzése,ne folyamatosan vérzik de minden nap van neki pecsételő vérzése.A múlthéten meg fel volt fázva mert fájt neki vizeléskor meg nagyon folyt az óra a házi orvos antibiotikumot írt fel neki zinnatot be is szedte.Voltunk a Béke téri rendelőbe önél rákszűrésen és pénteken kaptunk értesítőt hogy tovább kezelést igényel én kértem is időpontot csak október 26-ra kaptunk.Az a kérdésem hogy a jövőhét csütörtökig nem késő a panaszával várni.Meg hogy a jangeet továbbá is szedje.Várom mihamarabbi válaszát.

Köszönettel és Üdvözlettel:
Bánréviné Egyed Bernadett

Tisztelt Hölgyem!

Sajnos korábban nem tudtam válaszolni. Azóta találkoztunk már személyesen.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Üdvözlöm Doktorúr!
Szűz vagyok még, időpont nélkül elmehetek önhöz a rendelési idejében?
Azért szeretnék elmenni mert a szűzhártyám egy kicsit olyan mintha már átlenne szakadva, pedig erre semmi lehetőség, és aggódom.
Egyszer már kérdeztem Önt, hogy ujjal történő maszturbálás miatt véreztem, de azt válaszolta, hogy attól nem szakadhatott át.

Tisztelt Hölgyem!

Minden kedden délután rendelek a Fény u. 10.- ben. Asszisztensnőm tud időpontot adni. Móni száma: 20/801-78-02. fél 8-2-ig hívható, ha nem veszi fel, akkor kitartóan hívogassa. Szeretettel várjuk.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Dokror Úr!
17éves lány vagyok.
Úgy kb 9éves korom óta menstruálok, soha nem marad ki vérzésem. A mentsruációm utolsó napjától számított 28 napra mindíg megjött.
Nos, 2 éve van barátom.
1,5 éve kb hogy lefekszünk egymással.
Mindíg odafigyelünk, óvszerrel védekezünk, és a végén le is ellenőrízzük hogy nem lett-e baj.
A legutolsó menstruációm augusztus 24.én kezdődött, és 28.ig tartott.
Ez a mensim viszont 30napra jött meg.
Nos, ha 28, ha 30napot számolok, akkor szeptember 24illetve -26án kellett volna megjönnie. A várt mensim előtt úgy kb 2 napig volt barnás folyásom, de emellé semmi tünet nem társult.
De, még mindíg jött meg, pedig már túlvagyok az 5.ik negatív teszten!
Terhességre utaló jelet nem észlelek magamon. Az alhasamban érzek görcsölést, más tünt nincs.
Egyébként múlt hónapban kb 4 nap, de nem egymást követően, ettem pár szem nyugtatót.(Frontin/Xanax)
Nagyon stresszes vagyok, emiatt most főleg, a napjaimat egyebként is ez jellemzi, hogy idegeskedek.
Az idegesség képes lenne ennyire eltolni a menstruációmat, vagy lehet esély arra, hogy terhes vagyok?
Ám az 5.ik negatív teszt után, már a terhesség dolgot is kezdem kizárni.(?!)
Valami más lehet a dologban, valami komolyabb?
Nagyon megvagyok ilyedve. ????
Köszönöm válaszát!

Tisztelt Hölgyem!

Ha ennyi teszt negatív, akkor nem gondolnám, hogy terhes. Viszont a stressz és az arra szedett gyógyszerek is késleltethetik a menstruációt. De akár még esetleg ártalmatlan cysta is előfordulhat. Ha a következő sem jönne meg, akkor azért keressen fel egy nőgyógyászt, hogy kiderítsék az okot!

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!
17 éves vagyok, a barátommal 1éve és 1hónapja élünk nemi életet!( ő volt az első, és nem is lesz több:D) a kezdetek óta védelezünk. Azonban, mielőtt bármi történne, mindig megmossa a hímvesszőt(alaposan) és előszőr 2-3percre gumi nélkül teszi be! Ha orgazmus közelében van kiveszi, és a hasamon megy el! Mindig oda figyelünk,hogy kilyukad-e vagy bármi de eddig nem történt ilyen. 10éves korom óta menstruálok. Az útobbi időszakban beállt,azonban most 2hete késik. Mindent ugyanugy csinálunk! Stresszes időszakom van, és nincs semmi terhességre utaló jel. Ön szerint lehet esély a terhességre? Mit tegyek? Mit javasol? Válaszát előre is köszönöm :)


Tisztelt Hölgyem!

Ha késik, akkor mindenképpen zárja ki a terhességet egy teszttel! Ezenkívül el kell, hogy mondjam, hogy az óvszer nélküli sexuális élet, még ha nem is végig úgy történik, nem teljesen biztonságos. Javaslom, hogy végig használják, vagy kezdjen el szedni valamilyen fogamzásgátlót!

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!

Lányom 16 és fél éves, 13 és fél évesen jött meg a menstruációja először. A kezdeti rendszertelenségek után 1-1,5 évig teljesen rendszeresen jött meg neki, de január óta újra rendszertelen, egy-két hónap is kimarad egymás után, ill. van, hogy csak pecsételő a vérzés. Nemi életet nem él, egyéb panasza nincs. Azt szeretném kérdezni, hogy ez ebben a korban normálisnak tekinthető vagy érdemes kivizsgáltatni?

Köszönettel:
Ágnes

Tisztelt Hölgyem!

Ebben a korban elég gyakoriak ezek a panaszok. Valószínűleg még nem elég stabil a tüszőérés és az ezt kísérő hormonszintek. Ha egy éven belül nem rendeződik, akkor azért érdemes végezni egy kivizsgálást. Ha ez segít Önöknek, akkor keressenek fel Fény u.-i rendelésemen,. ahol ezt el tudjuk végezni.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!
16 éves vagyok, és azért fordultam Önhöz, mert egy szakember véleményét szeretném kikérni.
Mi a barátommal mindig őszintén védekezünk, soha nem bíznánk a véletlenre. Általában egyszerre óvszer+pharmetex+megszakítás+naptármódszerrel, biztos ami biztos.
20-án a pettinget választottuk inkább, mert pont a ciklusom 14. napján voltam (és akkor már harmadnapja volt ilyen átlátszó erősebb folyásom, utána még négy napig), nem volt kedvem aktushoz. Eközben a barátom ejakulált, megtöröltünk mindent papírzsepkendővel, majd orális szexre került a sor 1-2 percig. A problémám pedig az, hogy ahogyan feküdtünk, hozzáért a hímvesszője a hüvelyem környékéhez, a "bejárat köré". Ennyitől ugye nem lehetek terhes? Elrohantunk másodnap reggel esemény utáni tablettáért. Az ügyeletes doktornő szerint nincs esélye terhességnek, nem ajánlaná hogy vegyem be mert csak egy hormonbomba lenne a szervezetemnek, és lehet felborítaná a már viszonylag rendszeres ciklusomat (25-28. nap). Ezután különböző fórumokon is feltettem a kérdésemet, de megnyugtató válaszokat kaptam, és azt mondta mindenki hogy felesleges bevennem a tablettát. Végül nem vettem be, most kicsit bánom...
Rá 5 nappal voltam nőgyógyászati vizsgálaton egy korábbi problémám miatt (a menstruációm feketés, nyálkás, kevesebb mennyiségű volt), nem talált semmot de azt mondta, a méhnyálkahártyám másfél centi vastag, erős menstruációra számítsak. Viszont az interneten meg olyanokat olvastam, hogy a 15 mm-es endom biztosan baba! Nagyon félek. Ezt nem mondta volna az orvos? Vagy nem kérdezett volna rá ha az lenne? Nagyon megijesztettek ezzel a fórumozók!
Lehetséges, hogy törlés, és orális szex után felúszott volna bennem annyi spermium? Minden nyálas és nedves volt... Annyira félek. Mit gondol? 26. napon vagyok, még nincs Menstruációm.
Köszönöm hogy elolvasta, és várom válaszát.


Tisztelt Hölgyem!

A 15mm-es nyh. még nem jelent terhességet. A leírtak alapján és sem tartom esélyesnek a terhességet.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Belépés

close

A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez és a célzott hirdetésekhez sütikkel (cookie-kal) gyűjt névtelen látogatottsági információkat. A sütikről, engedélyezésükről és tiltásukról itt olvashat bővebben. További információ