Nőkről nőknek

Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
általános nőgyógyász,szülész-nőgyógyász,meddőségi specialista

Kérdések, amikkel hozzám fordulhatnak:


Menstruációval, fertőzésekkel, HPV-vel és egyéb különböző nőgyógyászati megbetegedésekkel kapcsolatos kérdését felteheti Dr. Murányi Zoltán nőgyógyász szakorvosnak.
tovább »
1 2 3 4 5 6...
Kérdés:
Takacska
2015. július 3. (péntek) 09:37
Kedves Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy milyen progeszteron készítménnyel tudom a menstruációmat egy héttel elcsúsztatni, illetve mi ennek a pontos módja? Válaszát előre is köszönöm. Takacska
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ha szed fogamzásgátlót, akkor a következő levelet elkezdheti szünet alkalmazása nélkül szedni. Progeszteront is lehet szedni néhány nappal a várható menses előtt kezdje el és ha abbahagyja néhány napon belül jön meg. Gyógyszer nevet itt nem írhatok le, de ezeket úgyis csak receptre adják, úgyhogy személyes találkozó szükséges. Azonban azt tudni kell, hogy a beavatkozás megzavarhatja a normál ciklusát.
Kérdés:
April21
2015. július 3. (péntek) 09:32
Tisztelt Doktor Úr! Előzmény, bár nem tudom mennyire releváns: kb 2éve volt hüvelygomba fertőzésem, akkor kúpot kaptam rá, nem is volt tovább gond. 3hónapja viszont megint "kijött" (nem éltem szexuális életet) nem mentem el orvoshoz, hanem vettem vény nélkül kapható Pevaryl 150mg hüvelykúpot, rendbe is jöttem. Az elmúlt 3 napban viszont megváltozott vmi, viszketni nem viszket egy kicsit piros, egy kis folyásom van (de nem olyan, mint amikor a gombás fertőzés volt), inkább azt mondanám, hogy kellemetlen érzés és ilyen kis sebek vannak, amiket nem látni, de a WC papíron látom a nagyon apró vér cseppeket. A kis szeméremajkaknál fáj ilyenkor. Mi lehet ez? Mit lehet tenni? Elkaphatja a párom? Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Lehet hogy nem gombás, vagy nem csak gombás fertőzése van. Mindenképpen meg kell állapítani, hogy milyen kórokozó van a háttérben és a célzott kezelést adni. Akár a párja is elkaphatja. Ha felkeres Fény u.i rendelőmben, szívesen segítek Önnek. Bejelentkezés: 20/801-78-02 hívható munkapapokon 7.30-14.00-ig.
Kérdés:
kissanita94
2015. július 3. (péntek) 09:04
Üdv! 21 éves nő vagyok, nagyjából 1 évig szedtem fogamzásgátló tablettát (mistral), amikor különböző panaszok miatt (füldugulás, szédülés) a nőgyógyászom tanácsára abbahagytam a tabletta szedését, hátha ez okozza. A panaszaim nem múltak el, ezért amikor újra rendesen menstruáltam (kb 2-3 hónapig nem jött meg) elkezdtem újra szedni. Rá fél évvel, mivel a panaszaim még mindig nem múltak el, megint abbahagytam a szedését, hátha mégiscsak a tabletta okozza. Ez volt február közepén, és azóta nem menstruáltam..Kezd aggasztani a dolog, mert bár olvastam hogy ilyenkor normális, hogy egy ideig nem jön meg rendesen, de most már lassan 4 hónapja semmi. Önnek mi a véleménye, normális ez még vagy valamilyen probléma lehet? Köszönöm előre is!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ez már egy kicsit soknak tűnik. Javasolnék egy vizsgálatot, hogy tisztázzuk, mi okozza. Ha felkeres Fény u.-i rendelőmben, szívesen segítek. Meg kellene nézni ultrahanggal, és csinálnánk néhány vérvételt.
Kérdés:
MViki95
2015. június 5. (péntek) 09:36
Tisztelt Doktor Úr! 12 napja szedek fogamzásgátló tablettát (Mercilon), az első napon viszont a tabletta bevétele után másfél órával hasmenésem volt. Felhívtam az orvosom, azt mondta, ne vegyek be aznap másikat, folytassam a következő nap. Utána néhány naponta megint hasmenésem volt, minden nap a tabletta bevétele előtt pár órával. Négy nappal ezelőtt Normix antibiotikumot kaptam, aminek betegtájékoztatójára rá van írva, hogy befolyásolhatja a fogamzásgátló hatását, de az is, hogy magából az antibiotikumból nem szívódik fel a hatóanyag a bélrendszerben. A kérdésem az lenne, meddig használjak még kiegészítő fogamzásgátlási módszert? Mikortól lesz biztos a tabletta védelme? Előre is nagyon köszönöm a válaszát! Szép napot!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ebben a ciklusban védekezzen másképp is. A következő ciklusban, ha nincs már hasmenése, és nem szed antibiotikumot, akkor már védett.
Kérdés:
Anita1995
2015. június 5. (péntek) 09:33
Tisztelt Doktor Úr! 20 éves lány vagyok. 3 hónapja szedem a Karissa nevü fogamzásgátló tablettát. A második héten, a 12. 13. 14. tablettát különböző okok miatt nem vettem be. Mára (15. nap) megjött a menstruáció. Mi a teendőm? Szedjem tovább? A fogamzásgátló tablettát nem fogamzásgátlás céljából szedem. Terhesség veszélye nem áll fenn! Az egészségem miatt érdeklődöm. Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ha már ennyi kimaradt és meg is jött a vérzése, akkor ne szedje tovább. Tartson szünetet és a következő vérzés megjövetelekor folytassa!
Kérdés:
borsi78
2015. június 5. (péntek) 09:31
Tisztelt Doktor úr, egy olyan problémával fordulok Önhöz, hogy érdekes és eddig nem tapasztalt folyásom van. Hasonló a szilikonhoz. A tojás fehérje állagútól jóval erősebb. És még a wc papírhoz is hozzá ragadt.... Picit fáj a hasam, de nem vészes. A múlt hónapban 26tól-29-ig volt meg havi vérzésem.Május 5-től-7-ig barnás folyásom volt.Lehetek-e terhes.Teszztet nem csináltam.Köszönöm a segítségét!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Akár terhes is lehet, de ezt mindenképpen meg kell erősíteni egy teszttel, vagy egy nőgyógyászati vizsgálattal. Azonban valamilyen fertőzés, vagy gyulladás sem kizárt. Ennek eldöntésére is vizsgálat szükséges.
Kérdés:
borsi78
2015. június 5. (péntek) 09:26
Tisztelt doktor úr!Április 26tól-29-ig volt meg a havi vérzésem.Május 5-én olyan volt mintha a havi vérzésem jött volna meg de két napig tartott.Rá három napra csináltam terheségi tesztet az negatív lett.Az is igaz május 3-án egy nagy stresz ért.Lehetek-e terhes?Válaszát várom.Tisztelettel:Kata
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ha a teszt negatív lett, akkor nem terhes. Ellenben a stressz okozhat vérzészavarokat. Én inkább erre gondolok.
Kérdés:
borsi78
2015. június 5. (péntek) 09:24
Tisztelt doktor úr! 37 éves nő vagyok január 19-én hagytam abba az Altforallre 3MG/0,002 MG fogamzásgátlót.Január 14 től-18-ig 4 napig,vérzésm,február 8tól-11-ig 4nap, március 8tól-12ig 5 nap.rá tizennyolc napra újra meg jött március 31től-április 3 ig 5nap.április 26-tól 29 -ig 3 nap és most hét napra újra meg jött.Május 5 től.Áprilisba voltam a nőgyógyászaton és az mondta az orvos, hogy nincs semmi baj.Igaz vasárnap egy nagy stresz ért ez is lehet az oka vagy valami komolyab baj lehet.Várom a válaszát.Köszönöm.Tisztelettel:Kata
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Egyrészt lehet az oka stressz is, másrészt a fogamzásgátló abbahagyása után lehetnek kisebb nagyobb rendellenességek a vérzéssel. Ha nem áll be néhány hónapon belül akkor szükséges vizsgálat. Ha felkeres Fény u.-i rendelőmben, szívesen segítek Önnek.
Kérdés:
katka89
2015. június 5. (péntek) 09:22
Tisztelt Doktor Úr! 25 éves vagyok. 2015 janárjában volt egy vetélésem, majd februárban voltam méhnyakszürésen ahol kiderült hpv gyanús vagyok, majd csak szeptemberben kell visszamennem megismételni a szürést, ezzel nagyob problémám nem is lenne, hanem hogy most nekem április 4-én meg volt a mensesem es most április 29-én megint megjött és kb egy hete lehet kicsivel több de hasi fájdalmaim vannak van olyan amikor szúrkáló jellegu es mikor a párommal együtt vagyunk akkor is fájni szokott ugyan ott, nem tudom hogy mitől lehet. Lehet köze a hpv gyanumnak? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Katalin
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Nem gondolnám, hogy a HPV-nek lenne köze a panaszaihoz. Lehet cysta, vagy gyulladás a háttérben. Kellene egy újabb nőgyógyászati vizsgálat ennek kiderítésére.
Kérdés:
Gabika19
2015. június 5. (péntek) 09:15
Tisztelt Doktor úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy szeptemberben 3-4 nappal szeretném késleltetni a menstruációmat. 38 éves vagyok, még nem szültem, fogamzásgátlót nem szedek, a ciklusaim is rendszeresek. A fogamzásgátlón kívűl van-e esetleg olyan gyógyszer ami egyszeri alkalommal befolyásolja a menstruáció kezdetét? Nagyon szépen köszönöm a válaszát! Köszönettel: Gabriella
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Elvileg van rá lehetőség. Ha progeszteron származékot szed, akkor késleltethető a vérzés, azonban nem javasolnám, csak ha nagyon életbevágó, mert a normál ciklusát megzevarhatja.

1 2 3 4 5 6...

Keresés

Tartalomban:

Kérdése van?

Menstruációs kalkulátor

Ovuláció számláló

Terhességi számláló

Naptár
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Ingyenes regisztrációt követően elmentheted menstruációs adataidat, beállíthatod, mikor szeretnél értesítéseket kapni nőgyógyászati eseményekről, kérdezhetsz orvosainktól. Bővebben...

hirdetés

Használj mindig óvszert védekezésre, ezzel elkerülheted a nem várt terhességet és a nemi betegségektől is megvéd!

 
 
info@intima.hu
06 70 431 8692
Munkanapokon: 9:00-17.00

További információk

hirdetés


Vichy Capital Soleil naptej 50+ 300 ml

  • Ár: 5499 Ft
  • Akciós ár: 4890 Ft

Lactofeel hüvelygél 7x5 ml

  • Ár: 3890 Ft
  • Akciós ár: 3490 Ft

Vichy Neovadiol Magistral Elixír 30ml

  • Ár: 9590 Ft
  • Akciós ár: 9190 Ft

VICHY CelluDestock karcsúsító gél 300 ml

  • Ár: 7490 Ft
  • Akciós ár: 6990 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS XL NAPTEJ 50+ 300 ml

  • Ár: 5490 Ft
  • Akciós ár: 4990 Ft

CETEBE RETARD Kapszula 120 db

  • Ár: 4490 Ft
  • Akciós ár: 4055 Ft

Terhességi csomag 2.

  • Ár: 17700 Ft

EUCERIN DermoDensfyer szem- és szájkontúr 15 ml

  • Ár: 6090 Ft
  • Akciós ár: 5675 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS SPF 30 Napvédő Gél 100 ml

  • Ár: 5070 Ft
  • Akciós ár: 4560 Ft

Femibion 800 Folsav Metafolin tabletta 30 db/doboz

  • Ár: 3950 Ft
  • Akciós ár: 3590 Ft

Femibion 400 Folsav Metafolin tabletta 60 db/doboz

  • Ár: 6350 Ft
  • Akciós ár: 5650 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS AC SPF 30 Extreme Fluid 50 ml

  • Ár: 4865 Ft
  • Akciós ár: 4380 Ft

EUCERIN Hyaluron-Filler szemránckrém 15 ml

  • Ár: 5615 Ft
  • Akciós ár: 5399 Ft

VICHY Normaderm micellás arclemosó 200 ml

  • Ár: 3750 Ft
  • Akciós ár: 3445 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS XL SPF 50+ Ajakápoló 3 ml

  • Ár: 2530 Ft
  • Akciós ár: 2275 Ft
 
hirdetés