Nőkről nőknek

Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
általános nőgyógyász,szülész-nőgyógyász,meddőségi specialista

Kérdések, amikkel hozzám fordulhatnak:


Menstruációval, fertőzésekkel, HPV-vel és egyéb különböző nőgyógyászati megbetegedésekkel kapcsolatos kérdését felteheti Dr. Murányi Zoltán nőgyógyász szakorvosnak.
tovább »
1 2 3 4 5 6...
Kérdés:
Nicykee
2015. január 20. (kedd) 10:53
Tisztelt Doktor Úr! Olyan visszatérő problémával fordulnék önhöz,ami megkeserít egy ideje. 3-4 havonta körülbelül a hüvelybemenetem környékén vágás szerű repedések jelentek meg,ami legutóbb mintha már a végbélnyílásom mellett is az lett volna,bár ebben nem vagyok biztos.Viszket,és vizelésnél fájó, égető érzés társul hozzá. Pár nap alatt eltűnik,magától is,de ha kenem a Canesten krémmel,akkor még hamarabb.Nem tudom mi lehet a probléma. A párommal már két és fél éve együtt vagyunk hűséges kapcsolatban,így én a nemi úton terjedő betegségeket is kizártam magamban,már csak a gombára tudok gondolni,és ez nagyon aggaszt. El fogom menni nőgyógyászhoz,de sajnos a munkám egyenlőre nem úgy engedi még. Leghamarabb már csak januárban tudok elmenni. De addig is szeretnék tájékozódni,hogy mi lehet a probléma,és van-e rá valami megoldás. Körülbelül egy éve van ez,tehát még nem volt sok alkalommal,de nagyon rossz érzés és már kezdek aggódni. A menstruációmmal is van egy kisebb probléma. Lehet hogy ez csak számomra furcsa. Egy ideje az is nagyon kevés. Olyan mintha kezdene elfogyni. Ez lehet azzal összefüggésben,hogy már körülbelül másfél éve használok fogamzásgátló gyógyszert?Lehet hogy attól lett kevesebb a menstruációm? Néha,az elején picit barnás is. Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Nikolett
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! A vérzés csökkenése nagyon valószínű, hogy a fogamzásgátló szedésétől van. A berepedés valóban lehet gombás, vagy akár bakteriális fertőzés következménye. Nem nemi betegségre gondolok. Kellene nézni egy tenyésztéses vizsgálatot, hogy kiderüljön az oka. Akkor célzottan lehet kezelni.
Kérdés:
borsi78
2015. január 20. (kedd) 10:35
Tisztelt Nőgyógyász! 36 éves nő vagyok December 23-án kezdtem el szedni a hatodik levél fogamzásgátlót.Január 20-al kellene a következőt el kezdenem.De nem kezdem el mert babát szeretnénk a párommal.Mennyi idő kell a gyógyszer kiürülésének a szervezetből.A gyógyszer szedésének abba hagyása után mennyi idő kell míg a szervezet vissza áll a természetes rendre.Olvastam olyat is ha közvetlen a gyógyszer szedés abba hagyása után lesz terhes nagy a vetélés kockázata.Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Borsi 78
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! A gyógyszer maga hamar kiürül a szervezetből. A hormonális visszaállás viszont lassabb folyamat. Általánosságban azt javaslom, hogy 3 hónapot várjanak a teherbeeséssel. Azután már nem szokott gond lenni ezzel.
Kérdés:
granat
2015. január 16. (péntek) 18:13
Tisztelt Doktor úr! Olyan gondom van, hogy a menzeszem után pár nappal elkezdtem barna folyást észlelni, melyet erős jobboldali szúró fájás kísér. Már többször volt jobboldali petefészek cisztám, egyszer leszívták, a többi esetben magától felszívódott. Hasonló erős fájdalmaim voltak, de nem volt barnás gyenge vérzés. A melleim feszülnek, gyakran járok pisilni , 37.2 volt ma a lázam. Nagyon félek, hogy ez most valami komoly baj jele, orvoshoz félek is menni, meg elég bonyolult is. Tudom, tovább már nem várhatok, mert csak egyre rosszabb. Persze, így látatlanul nehéz megválaszolni , de Ön szerint lehetséges, hogy ez is petefészek ciszta, vagy esetleg "nagyobb" a baj? Tavaly voltam rákszűrésen, minden rendben volt. Válaszát nagyon köszönöm előre is. Tisztelettel: garat
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Valószinű a cysta, de lehet esetleg nőgyógyászati gyulladás is, ennél rosszabra nem gondolnék, de vizsgálat mindenképpen szükséges. Ha felkeres, szivesen segitek ebben.
Kérdés:
Esther28
2015. január 16. (péntek) 18:04
Szép estét kívánok! A problémám, hogy... Augusztusban 6 napot késett, szeptemberben 9-et, októberben 2,5 hetet (tehát az a novemberi volt már) a novemberi pedig, ami már decemberre csúszott VOLNA, 4 hete és 4 napja késik, azaz a december is kimaradt. Van, hogy akár 1 hétig is szörnyű hányingerem van folyamatosan, és semmi sem csillapítja, maximum csak enyhíti fél órára. (Sosem volt ilyennel gondom, azért furcsa. Nem zavarna annyira, csak hogy már 11 hónapja próbálkozunk a párommal, szeretnénk már kis családot ) Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! A menses rendetlensége lehet hormonális egyensúly zavar, PCOS, petefészek cysta, következménye. Miután babát szeretne, mindenképpen javasolnék egy teljes körű meddőségi kivizsgálást, melyben szivesen segitek Önnek, ha felkeres Fény u.-i rendelőmben.
Kérdés:
mila
2015. január 16. (péntek) 17:31
Tisztelt Doktor úr! December elején elmentem nőgyógyászhoz fogamzásgátlót feliratni , elmondtak mindent hogy hogy kell szedni.. 2 napja volt verzesem es azt hittem megjott mert akkor mar egy hete kesett ,aznap meg bevettem az elso szemet de mar nem verzek! Mit tegyek szedjem tovabb?!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Szedje tovább és várható, hogy a gyógyszer mellett a későbbiekben rendesen fog megjönni. Ha továbbra is rendetlenkedik, akkor szükséges vizsgálat.
Kérdés:
dorka1204
2015. január 16. (péntek) 17:28
Tisztelt Doktorúr! 21 éves nő vagyok, és mostanában rendszertelenné kezdett válmi a mentruációm.2014,06,21-tól kezdve volt egy 31 napos ciklusom, 29 napos egy 75 napos (2014,08,20-2014,11,02) , és a mostani már a 45 napnál jár. Március 1. hagytam abba a fogamzásgátló szedését. Híztam is mostanában 3 kg-ot kb. Amikor ez a 75 napos cilkusom volt akkor hajtottak végre rajtam mandula eltávolítást, így egy elég stresszes időszak volt az életemben és a gyógyulás is. Alapjában véve eléggé ideges termszetű ember is vagyok. Amikor már el akartam menni orvoshoz amikor a 75 napos ciklus volt amikor bejelentkeztem megjött előtte egy két nappal.Normális volt a vérzés mennyisége, úgy ahogy szokott.Így az elmaradt és el is feledkeztem rólla. Mert régebben is volt 1-2 évente egyszer egy hónapban nem jött szokott. így az egy hónapos kimaradásnak nem is tulajdonítottam nagy jelentőséget. Aktív szexuális életet elünk de óvszerrrel védekeztünk mindíg. Csináltam 3 tesztet egy hetes különbségekkel mind negatív volt meg is jött 75 nap mulva. Most amikor elmaradt rá egy hétre megint csináltam egy tesztet az is negatív volt.Így elvileg terhes nem lehetek. Szerettem volna alaposan leírni mindent önnek. Mivel jönnek az ünnepek nem tudom mikor menjek el orvoshoz. És amióta az eszemet tudom van egy kis fehéres nem bűzös folyásom ami néha nyomot hagy és a ciklus változásával mennyisége állaga változik. Erre azt mondták h normálisan is van. Nem kóros. Ön szerint lehet hogy ez lenne a baj ? Meg mikor érdemes ilyesmivel orvoshoz fordulni, hagy nap kimaradás után? Elszeretném kezdeni újra a fogamzásgátlót de így is el lehet kezdeni ha ilyen problémák álnak fenn? Ezt okozhatja az abbahagyott fogamzásgátló tabletta? (yangee, 3/2 mg)
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló elhagyása után, különösen, ha sokáig szedte, előfordulhat vérzéskimaradás. Lehet más oka is, pl. PCOS, stressz, petefászek cysta, stb. Mielőtt elkezdené újra a fogamzásgátlót szedni, javasolnék egy ultrahang vizsgálatot és meg kellene nézni a női hormonok szintjét is. A folyást is meg kellene nézni, hogy nincs-e fertőzés a háttérben, de, ahogy leirja, ez normális is lehet. Ha felkeres Fény u.-i rendelőmben szivesen sgitek ezekben.
Kérdés:
anita_a
2015. január 16. (péntek) 11:55
Tisztelt Doktor Úr! Pár éve volt egy petefészek cisztám. Ez felszívódott, de már több,mint két éve gyötörnek alhasi fájdalmak. Hirtelen mozdulatnál gyakran begörcsölök petefészek tájékán, de hirtelen mozdulatok nélkül is érzek tompa fájdalmakat idő közönként.Először a vakbél műtétre gyanakodtam, gondolván még gyógyul. De már a szexuális együttléteknél is fáj. Eddig ahol jártam ezekkel panaszokkal mindenütt azt mondták, hogy semmi elváltozást nem találtak. Lehet ez hashártya összenövés? Én még mindig nőgyógyászati problémára gyanakszom. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, Anita
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Lehet összenövéstől is, de azért le kellene ellenőrizni a petefészkét, hogy nincs-e cysta vagy gyulladás esetleg. Szívesen megnézem, ha felkeres Fény u.-i rendelőmben.
Kérdés:
Bambi28
2015. január 16. (péntek) 11:03
Tisztelt Doktor Úr! Előző levelemet annyiban kiegészíteném,hogy fogamzásgátló elhagyása után jelentkeztek lehinkábba tünetek. Yadine-t használtam de nem volt rendszeres a vérzésem ezért leálltam vele nyár elején. Azóta van ez az érdekes hüvelyi "tartalmam " elég gyakran... nekem kellemetlen..fájdalmat nem érzek,nem viszket ....csak találomra megvizsgálom magam és akkor szembesülök vele,hogy megint bajom van. nem eszem sok cukros terméket ...nem vagyok cukros...nem értem mi lehet a baj ...a kliont is végig szedtem. PH érték változásnál ez jeletheti a gondot? vagy a f.gátló elhagyása?
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ahogy írtam, mindenképpen látnom kellene, hogy segíthessek.
Kérdés:
Bambi28
2015. január 16. (péntek) 11:02
Üdvözlöm! Az utóbbi hónapokban elszaporodott nálam a hüvelyi fertőzések megjelenése. Voltam szeptemberben orvosnál,laza vizsgálat után Kliont írt fel amit végig használtam. Partnert nem váltottam évek óta,nyílvános helyen nem ülök wc-re,nagy odafigyléssel vagyok intim higiéniámra. Most a menstruációm vége utáni napon ismét jelentkezett a fehér , túrós állagu hüvelyváladékom...nem tudom már mit szedjek,mit tegyek... fájni nem fáj sehol..arra gyanakszom,h a ph értékem nem megfelelő...a klion felírása elött is ilyen panaszom volt...vagy csak gumira emlékeztető illatot éreztem a hüvelyemböl ... kérem,segítsen. köszönöm
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Személyesen kellene látnom, és el kellene végeznünk egy hüvely tenyésztéses vizsgálatot, hogy kiderüljön, hogy mi okozza. Az említett kezelés úgy néz ki, hogy kevés volt. Kérem keressen fel Fény u.-i rendelőmben, és szívesen segítek Önnek.
Kérdés:
kincsecskem6
2015. január 16. (péntek) 10:59
Tisztelt Doktor Úr! Pár nappal ezelőtt egy hétig tartó hasmenésem volt, mely mindig csak az esti órákban jelentkezett, este 10 és hajnali 1 óra között, majd elmúlt és éjszaka illetve egész nap semmi bajom nem volt. Háziorvosom smecta port illetve széntablettát adott, melyeket szedtem és egy hét múlva el is múltak a gondok. Közben én yadine fogamzásátlót szedek már 3 éve, melynek az első heténél jártam mikor ez a probléma fenn állt. De minden fogamzásgátló gyógyszert bevettem még aznap éjszaka a hasmenések után. Kérdésem az lenne hogy szükségem van-e valamilyen kiegészítő védekezésre és ha igen meddig? Félek hogy bár minden szemet bevettem valami mégsem szívódott fel eléggé. Segítségét előre is köszönöm.
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ha hasmenés vagy hányás fordul elő, akkor a gyógyszer felszívódása bizonytalan lehet. Javasolt ilyenkor abban a ciklusban kiegészítő óvszeres védekezés.

1 2 3 4 5 6...

Keresés

Tartalomban:

Kérdése van?

Menstruációs kalkulátor

Ovuláció számláló

Terhességi számláló

Naptár
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Ingyenes regisztrációt követően elmentheted menstruációs adataidat, beállíthatod, mikor szeretnél értesítéseket kapni nőgyógyászati eseményekről, kérdezhetsz orvosainktól. Bővebben...

hirdetés

Rendszeres nőgyógyászati ellenőrzéssel felére csökkentheted a különböző fertőzések okozta rosszindulatú megbetegedéseket!

 
 
info@intima.hu
06 70 431 8692
Munkanapokon: 9:00-17.00

További információk

hirdetés


Lactofeel hüvelygél 7x5 ml

  • Ár: 3890 Ft
  • Akciós ár: 3490 Ft

VICHY CelluDestock karcsúsító gél 300 ml

  • Ár: 7490 Ft
  • Akciós ár: 6990 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS XL NAPTEJ 50+ 300 ml

  • Ár: 5490 Ft
  • Akciós ár: 4990 Ft

CETEBE RETARD Kapszula 120 db

  • Ár: 4490 Ft
  • Akciós ár: 4055 Ft

Terhességi csomag 2.

  • Ár: 17700 Ft

EUCERIN DermoDensfyer szem- és szájkontúr 15 ml

  • Ár: 6090 Ft
  • Akciós ár: 5675 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS SPF 30 Napvédő Gél 100 ml

  • Ár: 5070 Ft
  • Akciós ár: 4560 Ft

Femibion 400 Folsav Metafolin tabletta 60 db/doboz

  • Ár: 6350 Ft
  • Akciós ár: 5650 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS AC SPF 30 Extreme Fluid 50 ml

  • Ár: 4865 Ft
  • Akciós ár: 4380 Ft

EUCERIN Hyaluron-Filler szemránckrém 15 ml

  • Ár: 5615 Ft
  • Akciós ár: 5399 Ft

VICHY Normaderm micellás arclemosó 200 ml

  • Ár: 3750 Ft
  • Akciós ár: 3445 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS XL SPF 50+ Ajakápoló 3 ml

  • Ár: 2530 Ft
  • Akciós ár: 2275 Ft
 
hirdetés