Menü
Dr. Murányi Zoltán

Általános nőgyógyász, szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista

Kérdezzen szakembereinktől

Tisztelt Főorvos úr! A problémámat kissé rövidre fogom össze foglalni. Én egy 43 éves nő vagyok. Sűrűn voltak menstruációs problémáim. A tavalyi évben áprilisban 2 hétig tartó mensruációval mentem először vizsgálatra. Egészségügyi kaparást csináltak, ami után norcolut tablettát kellett szednem napi 2 szemet 10 napig. A kezelést végig csináltam, de sajnos a következő ciklusom még rosszabb volt. Szó szerint zubogó vérzéssel mentem vissza az orvosomhoz, aki vérzéscsillapitót írt fel és vas tablettát. A következő héten megműtött, kivette a méhemet. Ez volt júniusban. A műtét után jobban voltam, elmúlt a derékfájás és minden egyéb tünet ami addig meg volt. Novemberben újra kezdődtek a panaszok, derékfájás, hasfájás. menstruációm a műtét után nem volt. A házi orvosom elküldött hasi ulthangra, gasztro vizsgálatra. A gasztroról elküldtek hasi ct vizsgálatra és ott kiderült,hogy a méhem bent van. A ct-t végző orvossal ezen össze is vitatkoztunk, mert én állitottam hogy kivették. A főorvos azt mondta minimum a 2/3-a bent van. Vissza mentem a űtő orvoshoz, aki azt mondta hogy egy 2 cm -es csonkot hagyott. Folyamatosan járok ultrahang vizsgálatra kontroll céllal. Az utolsó vizsgálaton az állitólagos csonk mérete már közel 6 cm. Minden alkalommal nagyobb kb 1-1,5 centivel. Az elmúlt 2 hónapban hó végén ciklusos barnás-piros folyásom volt 4 napig. A szövettan szerint jóindulatú mirigyállomány szaporulat volt a méh nyálkahártyán és a méhfalban is. Az utolsó ultrahangnál az mondta az orvos hogy sűrgősen keressek egy szakembert,mert nem tudja mi van ott,de nő.A kérdésem az lenne, hogy mi lehet ez ha nem a méhem, mert már nagyon nehezen viselem a fájdalmakat.Ha sikerül orvost találnom mire számithatok. Köszönettel: Krisztina.

Tisztelt Hölgyem!

Ezek szerint a méhtest lett csak kivéve, és a méhnyak nem. Lehetséges, hogy van ott egy myomagöb, amely növekszik. El kellene végezni egy cervixrák szűrést, hogy kizárják a méhnyak esetleges daganatát. Az is elképzelhető, hogy ezt a bent maradt részt is el kell távolítani. Azt javaslom, hogy ezzel kapcsolatban keresse fel a műtétet végző orvosát.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

szép napot azt szeretném megkérdezni hogy hónapok óta jelentkezik nálam mindig sok barnás kellemetlen szagú folyás hiába mondtam ezt meg a nögyógyászomnak nem ir rá semmit engem ez már nagyon idegesit és kellemetlen érzés mikor van ez a folyásom szokott fájni töle a hasam alja is ez ellen tudnák vele valamit csinálni hogy elmuljon??

Tisztelt Hölgyem!

Lehetséges, hogy valamilyen fertőzésről van szó. Kellene végezni egy hüvelytenyésztéses vizsgálatot, hogy kiderüljön, áll-e valamilyen kórokozó a háttérben. Ha az segítséget jelent Önnek, akkor keressn fel Fény u.i rendelésemen, ahol szívesen segítek ebben.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!

Milligest tablettát szedek. 3. szemet elfelejtettem bevenni. Vagyis a szerdai gyógyszer kimaradt, és sajnos csütörtökön este a szerdait vettem be, akkor sem tűnt fel a tévedésem. Péntek reggel utána számoltam, és rájöttem hogy gond van, akkor gyorsan bevettem még egy szemet, hogy péntek estére a megfelelő gyógyszer következzen. Közben volt nemi kapcsolatom a párommal. Az lenne a kérdésem, hogy mi most a teendő? Lehet baj, gond ebből? Terhesség?

Tisztelt Hölgyem!

A tabletta kihagyása meggyengítheti a fogamzásgátló hatást. Ajánlom, hogy ebben a ciklusban alkalmazzanak kiegészítő védekezést /óvszer/.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor úr!

18 éves vagyok, szűz; tampon felhelyezésekor vagy egyéb hüvelyi behatolás esetén hirtelen rosszul leszek: egyik pillanatról a másikra elgyengülök,émelygek, homályosan látok,megemelkedik a testhőmérsékletem, megfájdul a fejem és van egy minimális hányingerem; egy alkalommal mikor a barátom az ujjával probált kényeztetni könyezni kezdtem, teljesen indokolatlanul és kontrollálhatatlanul (nem volt érzelmi oka és nem is fájt).
Mik ezek a furcsa tünetek? Beteg vagyok?

Tisztelt Hölgyem!

Ezek valószínűleg reflexes reakciók, jó eséllyel enyhülnek, és elmúlnak majd, ha rendszeres szexuális életet él. Ha továbbra is gondot okozna, és ha az segítséget jelent Önnek, keressen fel Fény u.-i rendelésemen, ahol megnézzük, hogy van-e valami teendő.

Tisztelt Doktor Úr!
A terhességem 12. hetében tudtam meg, hogy a magzat nem fejlődik, szívhang nincs, az ultrahang alapján ekkor már valószínűleg 2 hete elhalt. (Lombik baba) 2017.04.21.-én missed ab-om volt. Szinte tünetmentesen jöttem haza a kórházból, csak enyhe hasi görcs volt 3 napig. ERGAM cseppeket kaptam, kissé nyitott méhszájjal engedtek haza még a műtét napján. Sajnos nem kíméltem magam a missed ab utáni 9. napon. Portalanítottam, felmostam, teli 10 L-es vödröt cipeltem, meg kapáltam a virágos kertemet. Utána lentről a méhem irányába hasogató fájdalmam volt és jött belőlem minden féle alvadékos vér. Nem mondhatom rengetegnek, de azért volt. Azóta már szinte semmi nem folyik, kevéske vérzés van csak. Most ott tartok, hogy ülni is rossz, mert fáj. Ha csak lépek, sétálok, szúr. Most már vettem be gyógyszert is. Valamit enyhült a fájdalom, de továbbra is fennáll. Mi a véleménye, Doktor Úr? Mit tehetek most? Válaszát előre is köszönöm!

Gabriella


Tisztelt Hölgyem!

Legjobb, ha visszamegy oda, ahol a műtétet végezték, és végeznek egy kontroll vizsgálatot, mert csak akkor lehet eldönteni, hogy a panaszai még normálisak-e, vagy valamilyen teendőt igényelnek.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Üdvözlöm, Volt egy 11 hetes terhességem amikorra már a mióma 9x5cm,esre nőtt. Sajnos én ettől nagyon megijedtem, és inkább az abortuszt választottam. Mégis meddig nőtt volna ha végigmegy a terhességem? Jelenleg az esmya gyógyszert szedem, h kisebbek legyenek, mert szeretnék gyereket. Mi lenne Ön szerint a megoldás? Köszönöm válaszát. Krisztina

Tisztelt Hölgyem!

A myoma rendszerint a terhességgel együtt nő, bár nem tudom megmondani, hogy az Ön esetében mekkora méretet ért volna el. Praxisomban több olyan esetet láttam, ahol jelentős myoma méret mellett is kiviselték a terhességet és akár spontán szültek. Az függ a myoma elhelyezkedésétől is. Az említett gyógyszer képes a méret csökkentésére. A myoma elhelyezkedéstől függően akár eltávolítható is. Amennyiben segítséget jelent Önnek, akkor keressen fel Fény u.-i rendelésemen, ahol ultrahang vizsgálat után megbeszélnénk a lehetőségeket.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor úr!

Szeretném megkérdezni arról, hogy mi lehet az oka a HPV gyanúnak a citológiai leletben, ha a HPV tipizálás negatív? Van egy méhszájsebem, ez befolyásolhatja az eredményt?

Válaszát előre is köszönöm.

Mariann

Tisztelt Hölgyem!

A cytológiában a HPV gyanú az mikroszkóp alatt vizsgált sejtekben látott jelekben mutatkozik meg. De lehet, hogy ezek hátterében nem áll fertőzés. A fertőzés bizonyítására a HPV tipizálás alkalmas. Ezt a méhszájseb nem befolyásolja.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Tisztelt doktor úr!!!
20 éves vagyok már 4 napja érzek szúródásokat a bal oldalamon lent a méhemnél ez mitől lehet ?
és halványan van egy csík a hasamon pont középen ez lehet a terhesség jele ?
Előre is köszönöm válaszát !!!4


Tisztelt Hölgyem!

A hasi szúródás több dologtól is lehet, pl. gyulladás, cysta, terhesség. A csík a hasán még nem jelent terhességet, de valóban előfordulhat akkor is, de inkább fél idő után jellemző.

Ha azzal tudok segíteni Önnek, akkor szívesen megvizsgálom Fény u.-i rendelőmben és akkor kiderül, hogy mi okozza a panaszait.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor úr!!

Azt szeretném kérdezni,hogy vasárnap vettem be az utolsó szem Meliane fogamzásgátló tablettát(a napokban fog mgjönni a menszeszem),és hétfőn együtt voltam a párommal,megszakításos együttlét volt.Ilyenkor még van hatása a gyógyszernek?

Előre is köszönöm a válaszát!!

Tisztelt Hölgyem!

Ha rendszeresen és rendesen szedi a gyógyszert, akkor a gyógyszerszedés szünetében is védett.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Tisztelt doktor ur!
Kedden lesz hogy 11 hete szultem huvelyi uton. Nem vagtak szakadtam de mar kozvetlenul szules utan magam mentem zuhanyozni. A verzesem hol elmult az elmult idoszakban hol ujra elojott. Most mar nagyon kis mennyiseg de meg mindig nem mult el. Csak barnas rozsaszines. Kellemetlen szaga nincs. Mitol lehet hogy nem mulik el? Kovetkezo heten megyek orvoshoz de Londonban elek es felek hogy nem jarnak el korultekintoen.

Tisztelt Hölgyem!

Lehet, hogy labilisak a hormonszintjei és a szoptatás miatt is lehet, de azért nézzék meg ultrahanggal is, hogy nem maradt-e egy kis szövet a méhében a szülés után.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Belépés

close
