Nőkről nőknek

Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
általános nőgyógyász,szülész-nőgyógyász,meddőségi specialista

Kérdések, amikkel hozzám fordulhatnak:


Menstruációval, fertőzésekkel, HPV-vel és egyéb különböző nőgyógyászati megbetegedésekkel kapcsolatos kérdését felteheti Dr. Murányi Zoltán nőgyógyász szakorvosnak.
tovább »
1 2 3 4 5 6...
Kérdés:
Bettike0617
2016. augusztus 9. (kedd) 09:11
Tisztelt Doktorúr! Egy olyan panasszal fordulok Önhöz, hogy amikor a párommal óvszer nélkül együtt vagyunk, akkor maga a behatólás fáj, de utána az aktus nem, viszont amikor el élvez bennem, akkor utána a hüvelyemben égő érzést érzek, ami addig tart még le nem zuhanyzom, utána 10-20 perc és elmúlik. Ez mitől lehet? Válaszát és segítségét előre is köszönöm.
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Lehet a háttérben pl egy hüvelygyulladás és előfordulhat, hogy a sperma lúgos kémhatása miatt irritálja a hüvelyfalat. Ha felkeres Fény u.-i rendelőmben, akkor a végére járunk a dolognak.
Kérdés:
lexie991
2016. augusztus 9. (kedd) 09:08
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A volt párommal február 14-én voltunk utoljára együtt. Akkoriban Dienille fogamzásgátlót szedtem. Vivel aznap az pár óra késéssel vettem be, használtunk óvszert is. Márciusban csináltam 3 tesztet, mivel nagyon gyenge (3 napos) volt a vérzésem. Április 29-én voltam hüvelyi UH-n, a doki nem látott semmit, csak egy cisztát, de az 12 éves korom óta ott van, aztán mikor megjön elmúlik. Most július 12-én és 13-án csináltam két tesztet, mindkettő negatív, de továbbra is ilyen rövid ideig tart. Lehetek mégis terhes? Válaszát hálásan köszönöm: Alexandra
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Valószínüleg nem. Azonban a teszt sem mindig 100%-os eredményt ad. Ha bizonytalan, keressen fel nőgyógyászt.
Kérdés:
renike23
2016. augusztus 9. (kedd) 09:05
Tisztelt Dr. Úr! Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy a vizelet eredményben az egyéb résznél, a sok nyák mit jelent? Gyulladásra, esetleg fertőzésre utal? A többi vizelet érték negatív volt. Előre is köszönöm válaszát!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Valószínüleg a hüvelyből került oda, akkor ez nem jelent gondot.
Kérdés:
neni92
2016. augusztus 9. (kedd) 09:04
Tisztelt doktor úr! Elég problémás vagyok,mert endokrinologushoz is járok,kaptam is gyógyszereket.Mióta szedem beált a menzeszem is,és semmi gond nem volt.Viszont május végén volt meg,és rá egy hétre barnás folyásom volt kettő napig,aztán elmúlt,és most megint barnázok.A kérdésem az lenne,hogy mire véljem,illetve mi okozhatja?A válaszát előre is köszönöm!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ezt ennyi információ alapján nem tudom megmondani. Viszont én éppen az ilyen "problémás" páciensekkel foglalkozom, szívesen látom Önt. Ha felkeres Fény u.-i rendelőmben, átnézve a leleteit és elvégezve néhány vizsgálatot, többet tudok mondani. Bejelentkezés: 20/801-78-02
Kérdés:
jmonika
2016. augusztus 9. (kedd) 09:00
Kedves doktor ur! Majusban volt egy muteti uton befejezett missed abortuszom a 11.hetben. A magzat megallt a fejlodesben a 9. hetben. Sajnos a mutet utan nagyon sok vert vesztettem es a verzes nem akar elallni, ugyhogy estradiol 1mg tablettat kaptam (majus 18an) ami 21 napig szedtem. Mikor abbahagytam a gyogyszer szedest mult heten, ujra indult a verzes. Azt hittem a menstruacio, de sajnos azota is tart. Hol pecsetelo, hol eros, hol nincs egesz nap... Nagyon aggaszto. Az orvosom szerint ez normalis, a szervezet probal visszaterni a rendes kerekvagasba. Mi errol a velemenye? Mennyi ideig "normalis" ez? Tenyleg gyakori? Kulfoldon elek es ezert kerem egy otthoni szakember velemenyet. A mutet utan azt mondta az orvos, hogy valamilyen oknal fogva nem voltak mehosszehuzodasok, ezert nem allt el a verzes. Koszonom.
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ilyen műtét után előfordulhat hasonló vérezgetés. Lehet teljesen normális is, azonban ki kell zárni, hogy nem maradt-e a méhében kisebb-nagyobb szövettörmelék, ami nem engedi összehúzódni a méhét. Ez ultrahanggal lehetséges.
Kérdés:
borsi78
2016. augusztus 9. (kedd) 08:56
Tiszteltt doktor úr! 2015 október 5-el kezdtem el szedni az Altforaller 3mg/0,03mg fogamzásgátlót szedni nyolc hónap ki hagyás után.A következők szerint jött meg:Okt 5-11.ig;5 nap 28 napra jött meg, ot 28-nov 1 ig;5 nap, 28 napra a hormon mentes idő szak 3 -dik napjára.Nov 25-29 ig;4 nap 28 napra a hormon mentes időszak 4-dik napjára.Dec 23-27; ig 4 nap 28 napra a hormon mentes időszak 3.dik naprjára.2016.Jan 21-25;ig 4 nap 29 napra a hormon mentes időszak 4-dik nap reggellére jött meg.Feb 17-21;ig 28 napra 4 napig a hormon mentes időszak 4-dik nap reggelére.Április 14-17; 3 nap 28 napra a hormon mentes időszak negyedik nap reggelére jött meg.Május 12-14; 3 nap 28 napra a hormon mentes időszak negyedik nap reggelére.Június 9-11 ig horom nap 28 napra a hormon mentes időszak negyedik nap reggelére jött meg.Jún 12 -én vasárnap semmi .Ma Jún 13-án enyhe élenk piros vérzésem van.Június 13- júli 3;ig kelle a tizedik havi hormonos adag fogamzásgátlót be szednem a hormon mentes időszak Július 4-10 fog tartani.Lehet-e komolyab baj vagy csak a szervezetem játszik velem.Meg ilyen nem volt.Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Kata
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Komolyabb baj valószínüleg nincsen, a gyógyszert az előírásoknak megfelelően folytatni kellene. Ha nem múlik el a vérzése, akkor keressen fel nőgyógyászt.
Kérdés:
anisara
2016. június 13. (hétfő) 09:41
Tiszteletem. Új párom van pár hónapja. 2heten voltunk először együtt,első szájra csók is akkor történt,,s már másnap csípő érzést éreztem a nemi szervemben. Nálam nagyon gyakori a gombás fertőzes,majdnem minden menstruáció előtt jelentkezik,hiába kezeljük háziorvosommal már egy ideje. Most is erre gyanakodtam,mivel rá2napra menstruáltam. Problémáim viszont mai napig fennmaradtak, szoptatok, másfél éves kislánnyomnak híg a széklete, torkunk is fáj most ma reggelre. Mindennképp felkeresem háziorvosunkat,csak tudni szeretném ön véleményét is. Nyugtasson meg kérem,hogy nem Aids,vagy hasonlo komoly nemi problémánk lett. Köszönöm
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Valószínű az amit mond, a gombás fertőzés. Az AIDS illetve más komolyabb nemi úton terjedő betegségek ilyen gyorsan nem adnak tünetet.
Kérdés:
renike23
2016. június 13. (hétfő) 09:37
Tisztelt Doktor Úr! Deciora fogamzásgátlót szedek már 2 éve, viszont a 3. héten két nap kimaradt (szombat-vasárnap), mert vidékre utaztam. Hétfőn pótoltam be a vasárnapit is, így csak egy tabletta maradt ki. Viszont előbb megjött a menstruációm, és így a levél utolsó szemét már nem vettem be. A tabletta abbahagyásától számított 8. napon elkezdtem az új levéllel, viszont a 4. szem gyógyszernél védekezés nélkül voltunk együtt a párommal. Lehetséges, hogy terhes vagyok? Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ha azt a következő levelet rendesen szedte, akkor nem valószínű, de ha a vérzése nem jön meg, akkor azért végezzen el egy terhességi tesztet!
Kérdés:
Gittus85
2016. június 13. (hétfő) 09:31
Tisztelt doktor úr! Következő hònapban állok neki a lombik programnak. Most még nem szedek vitaminokon kívül mást. Már a 6.napja van barnás folyásom, nagyon pici vérzéssel. Ma teszteltem, de negatìv lett. Ciszta miatt kelene egy hònapig fogi, gátlót szednem. Mikor kezdejem el a fog.gátló szedését. Mikortól számoljam ennek a ciklusnak az első napját? Mi lehet a vérzés elmaradásának az oka?
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ezt így látatlanban nem tudom megmondani. Elvileg a menses első napjától kellene elkezdeni. Azt javaslom, hogy ezt beszélje azért meg azzal az orvossal, aki a lombikot fogja végezni Önnél.
Kérdés:
Anna1983
2016. június 13. (hétfő) 09:28
Tisztelt Doktor Úr! nőgyógyászati kérdéssel fordulnék Önhöz. 2015 novemberében a citológiai vizsgálat p2-es lett ill. ráírták,hogy hpv gyanú. Emiatt 2 hete elvégeztettem egy hpv vizsgálatot, aminek a következő az eredménye: A minta HPV DNS pozitív (+), azonban a vizsgált alacsony(LR) és magas (HR) kockázatú HPV típusokat NEM tartalmazza. A nőgyógyászom azt mondta,nem találkozott még ilyennel, fel kell hívnia a labort és csak egy hét múlva tudunk erről beszélni. Azonban én eléggé aggódom emiatt és szeretném megtudni,hogy ez jelenthet e bajt. Köszönöm a választ előre is.
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ha magas rizikójú típusokat nem tartalmaz, akkor nem kell félni méhnyak rák kockázata nem nagyobb. Ez azt jelenti, hogy a vizsgált mintában nem volt olyan HPV típus, mely rizikót jelentene.

1 2 3 4 5 6...

Keresés

Tartalomban:

Kérdése van?

Menstruációs kalkulátor

Ovuláció számláló

Terhességi számláló

Naptár
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Ingyenes regisztrációt követően elmentheted menstruációs adataidat, beállíthatod, mikor szeretnél értesítéseket kapni nőgyógyászati eseményekről, kérdezhetsz orvosainktól. Bővebben...

hirdetés

A PCO-szindrómás nők hajlamosabbak a magas vérnyomásra és egyéb szív- és érrendszeri megbetegedésekre is, ezért rendszeres ellenőrzés javasolt.


 
 
info@intima.hu
06 70 431 8692
Munkanapokon: 9:00-17.00

További információk

hirdetés


MaVoile rózsaszín pöttyös babapólya kislányoknak

  • Ár: 11490 Ft
  • Akciós ár: 10490 Ft

AJÁNDÉKCSOMAG KISMAMÁKNAK

  • Ár: 17980 Ft
  • Akciós ár: 7980 Ft

Csodálatos utazás a fogantatástól a születésig

  • Ár: 8900 Ft
  • Akciós ár: 3890 Ft

Vichy Capital Soleil naptej 50+ 300 ml

  • Ár: 5499 Ft
  • Akciós ár: 4890 Ft

Lactofeel hüvelygél 7x5 ml

  • Ár: 3890 Ft
  • Akciós ár: 3490 Ft

Vichy Neovadiol Magistral Elixír 30ml

  • Ár: 9590 Ft
  • Akciós ár: 9190 Ft

Vichy DERCOS NEOGENIC hajhullás elleni kezelés 28x6ml

  • Ár: 23990 Ft
  • Akciós ár: 22490 Ft

VICHY CelluDestock karcsúsító gél 300 ml

  • Ár: 7490 Ft
  • Akciós ár: 6990 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS XL NAPTEJ 50+ 300 ml

  • Ár: 5490 Ft
  • Akciós ár: 4990 Ft

CETEBE RETARD Kapszula 120 db

  • Ár: 4490 Ft
  • Akciós ár: 4055 Ft

CLEARBLUE Digitális ovulációs teszt 7db

  • Ár: 7390 Ft
  • Akciós ár: 6990 Ft

EUCERIN DermoDensfyer szem- és szájkontúr 15 ml

  • Ár: 6090 Ft
  • Akciós ár: 5675 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS SPF 30 Napvédő Gél 100 ml

  • Ár: 5070 Ft
  • Akciós ár: 4560 Ft

Femibion 800 Folsav Metafolin tabletta 30 db/doboz

  • Ár: 3950 Ft
  • Akciós ár: 3590 Ft

Femibion 400 Folsav Metafolin tabletta 60 db/doboz

  • Ár: 6350 Ft
  • Akciós ár: 5650 Ft

EUCERIN Hyaluron-Filler szemránckrém 15 ml

  • Ár: 5615 Ft
  • Akciós ár: 5399 Ft

VICHY Normaderm micellás arclemosó 200 ml

  • Ár: 3750 Ft
  • Akciós ár: 3445 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS XL SPF 50+ Ajakápoló 3 ml

  • Ár: 2530 Ft
  • Akciós ár: 2275 Ft
 
hirdetés