Nőkről nőknek

Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
általános nőgyógyász,szülész-nőgyógyász,meddőségi szakorvos

Kérdések, amikkel hozzám fordulhatnak:


Menstruációval, fertőzésekkel, HPV-vel és egyéb különböző nőgyógyászati megbetegedésekkel kapcsolatos kérdését felteheti Dr. Murányi Zoltán nőgyógyász szakorvosnak.
tovább »
1 2 3 4 5 6...
Kérdés:
bbbb
2014. március 26. (szerda) 10:21
Tisztelt Doktor Úr! Egy problémával fordulnék Önhöz. Már egy ideje szagos, fehéres, néha sárgás folyásom van. Elmentem a nőgyógyászhoz, megvizsgált, és Vagilactot írt fel. El kezdtem szedni, de 5 nap után erős zöldes-sárgás folyásom lett, nem mertem tovább folytatni a kezelést, és abbahagytam a hüvelykúp használatát. Elmentem ismét a dokihoz, (addigra már elmúlt a zöldes folyás) aki azt mondta, hogy szépen el kezdett kitisztulni a hüvelyem (vagy valami ilyesmi), és mondta, hogy nem kellett volna abbahagynom a Vagilactot. Felírt még nekem Klion-D hüvelykúpot, és azt mondta, hogy miután elfogyott, ismét szedjem be a maradék 5 db Vagilactot. Viszont nem kezdtem el a Klion-D-t, mert pár nap múlva megjön, és azt vettem észre, hogy alig van már fehér folyás, inkább normális, és a kellemetlen szag is teljesen eltűnt. Az lenne a kérdésem, hogy szedjem-e be a Klion-D-t, nem-e ártok magamnak, ha nincsen gombásodásra utaló jel? És ha beszedem, a páromnak kell mellé tablettát felirassak? Szükséges őt is kezelni? Előre is köszönöm válaszát!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
.
Kérdés:
bbbb
2014. március 26. (szerda) 10:18
Tisztelt Doktor Úr! Egy problémával fordulnék Önhöz. Már egy ideje szagos, fehéres, néha sárgás folyásom van. Elmentem a nőgyógyászhoz, megvizsgált, és Vagilactot írt fel. El kezdtem szedni, de 5 nap után erős zöldes-sárgás folyásom lett, nem mertem tovább folytatni a kezelést, és abbahagytam a hüvelykúp használatát. Elmentem ismét a dokihoz, (addigra már elmúlt a zöldes folyás) aki azt mondta, hogy szépen el kezdett kitisztulni a hüvelyem (vagy valami ilyesmi), és mondta, hogy nem kellett volna abbahagynom a Vagilactot. Felírt még nekem Klion-D hüvelykúpot, és azt mondta, hogy miután elfogyott, ismét szedjem be a maradék 5 db Vagilactot. Viszont nem kezdtem el a Klion-D-t, mert pár nap múlva megjön, és azt vettem èszre, hogy a folyás csak picit fehéres, és nincs kellemetlen szaga. Az lenne a kérdésem, hogy bevegyem-e a Klion-D-t? Nem ártok vele, ha már nincs nagyon gombásodàsra utaló jel? És ha beveszem, a páromnak irassak fel mellé tablettát? Előre is köszönöm válaszát!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ezt sajnos vizsgálat nélkül nem tudom megmondani. Ha felkeres Fény u.-i rendelőmben, szívesen segítek, de mindenképpen végeznénk egy hüvely tenyésztést is, hogy kiderüljön, hogy mi a kórokozó.
Kérdés:
Bogica87
2014. március 26. (szerda) 10:04
Tisztelt Doktor Úr! A következő lenne a panaszom. A tabletta szedését január 12.-én hagytam abba, melyre január 17-én jelentkezett a vérzésem. A 8. napon már nem kezdtem következő levél szedését. Szünetet kezdtem el. Most február 14-én kellett volna megjönnie 28 napra, de elmaradt. Intim kapcsolatom nem volt, viszont vizsgára készültem, elég sokat idegeskedtem, és volt nagy étvágytalanságom is, kb 1-1,5 másfél hétig tartott. Ami a menstruáció előtt szokott jelentkezni tünet:derékfájdalom, érzékeny mellek, puffadás, ez mind jelentkezett, de a vérzés viszont nem. Gondolom a stressz miatt és a fogyás miatt késik a vérzésem immáron 3. napja. Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ezek valóban lehetnek okai a késésnek, de előfordulhat hosszabb ideig tartó gyógyszer szedés abbahagyása után is átmenetileg. Ha továbbra sem jön meg, akkor szükséges egy nőgyógyászati vizsgálat.
Kérdés:
Kandrea
2014. március 26. (szerda) 10:00
Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő: 2 napja erős, FOLYAMATOS de csak mozgásra (lépésre, erős levegő vételre, bizonyos mozdulatokra) érezhető fájdalmat érzek a bal oldali petefészkemben. (az érzés ahhoz hasonlítható, mintha "levegő" lenne beszorulva) Kb. 1 éve Letroxot szedek pm alulműködésre. (a Letrox adagom, most 2 hete került emelésre, lehet ez okozza?) A menstruációm a napokban várható, de ez a fájdalom eddig nem érzett, menstruációs fájdalomhoz nem hasonlítható fájdalom.Mi lehet ez? Több mint egy éve próbálkozok teherbe esni sikertelenül, így mindenképpen készülök már a Nőgyógyászatra de csak a havi baj után, tehát kb. 2 hét múlva. Ez a kellemetlen érzés, azonban kezd aggasztani. Kell aggódnom? Várom válaszát, köszönettel, Kandrea
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! A pajzsmiriggyel valószínűleg nem függ össze. Lehet viszont egy esetleges cysta, vagy gyulladás tünete is. Vizsgálat szükséges ennek eldöntésére. Ezzel, vagy a teherbeesési problémájával kapcsolatban szívesen segítek Önnek, ha felkeres Fény u.-i rendelőmben.
Kérdés:
Jenny19
2014. március 26. (szerda) 09:55
Tisztelt Doktor Úr! körülbelül egy éve szedem a Volina nevű fogamzásgátlót, eddig minden rendben volt. Viszont most az első hét beszedése után gyenge, pecsételő vérzés, jelentkezett és még mindig tart már lassan egy hete. A héten szedtem antibiotikumot is mivel hányás, hasmenés, lázam volt. Ez okozhatta a vérzést vagy esetleg valami más? Előre is köszönöm a válaszát!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Valószínűleg ez okozta, mert nem volt megfelelő a felszívódás. Ilyen esetekben érdemes kiegészítő védekezést pl. óvszert is használni.
Kérdés:
Vivi19
2014. március 26. (szerda) 09:52
Tisztelt Dr. Úr! Holnaptól, a menstruációm 2. napjától fogom elkezdeni szedni a fogamzásgátlót (Lindynette 20), és ez az első alkalom, hogy fogamzásgátlót szedek. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi idő után véd a tabletta egyéb kiegészítő védekezés nélkül? A betegtájékoztatóban egy hetet írtak, de szeretnék biztos lenni benne. Illetve, a másik kérdésem pedig az, hogy amikor épp nem kell szedni a tablettát (az a 7 nap, amikor menstruálok majd), akkor is ugyanúgy lehet szexuális életet élni kiegészítő védekezés nélkül is? Előre is köszönöm a válaszát!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ha a menses első napján kezdi szedni először a gyógyszert, akkor már rögtön véd. Ha a 2-5. nap között, akkor kell egy hét egyéb védekezés. A szünetben nem kell kiegészítő védekezés.
Kérdés:
Anita93
2014. március 26. (szerda) 09:50
Tisztelt Murányi doktor úr! Lindynette 20-as fogamzásgátló tablettát szedek már lassan 3-4 éve. Az nyár folyamán volt 1 hónap kihagyásom, azt leszámítva végig szedtem. A mostani hónapot viszont úgy kezdtem, hogy kb. a 3-4. napon hányásos fertőzést kaptam és lehetséges, hogy kihánytam az aznapi adagot. Másnap nem vettem be, nehogy azt is kihányjam. Az 6. napon bevettem, a 7. napon pedig megint csak elmaradt, mert nem vittem magammal. Most vagyok a 8-9 napban és barna folyás után kisebb vérzés indult el. Valószínűnek tartom, hogy ezek miatt a kihagyások miatt történik, de érdekelne egy szakember véleménye és, hogy mennyire nyújthat így biztonságot. Esetleg a vérzés elállása után inkább használjuk kiegészítő fogamzásgátló módszert a tabletta miatt? Válaszát előre is köszönöm! Üdv.: Anita
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! A leírtak alapján, nem nyújt védelmet már a tabletta, ezért kiegészítő védekezést használjanak. A barnázás ettől van.
Kérdés:
rita89
2014. március 26. (szerda) 09:45
Tsiztelt Doktor Úr! Sógornőm egy hete világos barnás szúrós "szagú" folyást vett magán észre.Panaszai miatt elment nőgyógyászhoz aki nem mondott neki semmit csak a javalatok közt annyi van írva,hogy Betadine h tabl.Az lenne a kérdése,hogy ez most mit jelent és hogy mi lehet a baja? Érdeklődne a felől is,hogy a rák szűrést minden alap nőgyógyászati vizsgálaton meg szokták-e csinálni? Válaszát előre is köszönjük!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! A rákszűrést akkor szokták megcsinálni a nőgyógyászati vizsgálatok alkalmából, ha egy éven belül nem történt. A leleten egyébként ezt jelezni szokták. A panaszok hátterében állhat fertőzés, erre kapott gyógyszert. De az, hogy milyen fertőzés van, azt tenyésztéssel lehet kimutatni.
Kérdés:
Bettien
2014. január 15. (szerda) 16:59
Körülbelül másfél hete kezdtem el szedni az oxandrolon nevű szteroidot, aminek a legcsekélyebbek az androgén tulajdonságai, nincs benne tesztoszteron és főleg női sportolók használják. Fogamzásgátlót szedek mellette, de utánaolvastam a témának és nincs kizárva az Oxandrolon mellett a fogamzásgátló szedése. Állítólag volt rá példa, hogy a szteroid kissé megzavarta a menstruációs ciklust. Nekem tegnap kellett volna megjönnie, világ életemben pontosan jött meg, a fogamzásgátlónak köszönhetően. Ez most elmaradt. Az volna a kérdésem hogy ha egyáltalán nem jön meg a menzeszem, folytassam-e a fogamzásgátló szedését ugyanúgy, mintha lett volna ciklusom. Terhes egész biztos, hogy nem vagyok. A fogamzásgátló szedését egyelőre nem akarom abbahagyni, mert állítólag nagyon felborulna a hormonháztartásom és a nőgyógyászom azt javasolta, hogy csak akkor hagyjam abba ha már gyereket akarok. 29 éves nő vagyok, így remélem ez nem sokára bekövetkezik. KÖszönöm előre is a válaszát!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ugyanúgy hagyja ki a 7 nap szünetet és folytassa a fogamzásgátló szedését. Ha vérzés továbbra sem jelentkezik, akkor szükséges egy vizsgálat.
Kérdés:
rita89
2014. január 15. (szerda) 16:56
Tisztelt Dokto Úr! Kislányom születése után 4 hónappal spirál védekezést választottam.Azóta is "hordom",ez már most februárban lesz 5 éve.A szerint szeretnék érdeklődni,hogy mennyi idő után ajánlatos "levetetni" és hogy az után mennyi idő elteltével lehet teherbe esni mivel szeretnénk még egy babát :) Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! 5 év után ajánlatos levetetni és gyakorlatilag azután azonnal teherbe eshet.

1 2 3 4 5 6...

Keresés

Tartalomban:

Kérdése van?

Menstruációs kalkulátor

Ovuláció számláló

Terhességi számláló

Naptár
H K Sze Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Ingyenes regisztrációt követően elmentheted menstruációs adataidat, beállíthatod, mikor szeretnél értesítéseket kapni nőgyógyászati eseményekről, kérdezhetsz orvosainktól. Bővebben...

hirdetés

A méhnyakrák nagyon lassan, hosszú évek alatt fejlődik ki és így azon daganatos betegségekhez tartozik, mely időben észlelve 100%-ban gyógyítható.

 
 
info@intima.hu
06 70 431 8692
Munkanapokon: 9:00-17.00

További információk

hirdetés


VICHY CelluDestock karcsúsító gél 300 ml

  • Ár: 7490 Ft
  • Akciós ár: 6990 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS XL NAPTEJ 50+ 300 ml

  • Ár: 5490 Ft
  • Akciós ár: 4990 Ft

CETEBE RETARD Kapszula 120 db

  • Ár: 4490 Ft
  • Akciós ár: 4055 Ft

Terhességi csomag 3.

  • Ár: 14500 Ft

Terhességi csomag 2.

  • Ár: 17700 Ft

EUCERIN DermoDensfyer szem- és szájkontúr 15 ml

  • Ár: 6090 Ft
  • Akciós ár: 5675 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS SPF 30 Napvédő Gél 100 ml

  • Ár: 5070 Ft
  • Akciós ár: 4560 Ft

Femibion 400 Folsav Metafolin tabletta 60 db/doboz

  • Ár: 6350 Ft
  • Akciós ár: 5650 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS AC SPF 30 Extreme Fluid 50 ml

  • Ár: 4865 Ft
  • Akciós ár: 4380 Ft

EUCERIN Hyaluron-Filler szemránckrém 15 ml

  • Ár: 5615 Ft
  • Akciós ár: 5399 Ft

VICHY Normaderm micellás arclemosó 200 ml

  • Ár: 3750 Ft
  • Akciós ár: 3445 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS XL SPF 50+ Ajakápoló 3 ml

  • Ár: 2530 Ft
  • Akciós ár: 2275 Ft
 
hirdetés