Nőkről nőknek

Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
általános nőgyógyász,szülész-nőgyógyász,meddőségi specialista

Kérdések, amikkel hozzám fordulhatnak:


Menstruációval, fertőzésekkel, HPV-vel és egyéb különböző nőgyógyászati megbetegedésekkel kapcsolatos kérdését felteheti Dr. Murányi Zoltán nőgyógyász szakorvosnak.
tovább »
1 2 3 4 5 6...
Kérdés:
bencsik22
2014. július 30. (szerda) 15:17
Tisztelt Doktor Úr! 19 éves múltam, alig egy éve szedek fogamzásgátlót. A fő problémám a rendszertelen menstruációm volt. Így rendszeres, de ha abbahagyom a szedését ismét visszaáll a rendszertelen állapot. Hosszú távon a fogamzásgátló szedése nem megoldás a problémára ahogy tudom, de ezen túl ronthat-e a helyzeten? Illetve milyen módszerrel lehetne a fő problémát megoldani teljesen, nem csak időlegesen? Továbbá a fogamzásgátló hatása miatt, ha abbahagyom vissza tud-e állni a rendszeres ovuláció , vagy szükséges -e időszakonként szüneteltetni? Válaszát köszönöm!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! A manses rendszertelensége valószínűleg a peteérés elégtelenségéből ered. Ha már nem kell védekeznie és akár jöhet a baba, akkor érdemes erre egy kivizsgálás után tüszőérlelő gyógyszerrel rásegíteni. Ezután a vérzésprobléma is várhatóan megoldódik.
Kérdés:
Vica85
2014. július 30. (szerda) 15:14
Üdvözlöm Doktor Úr! 28 éves vagyok. Egy 5,5 éves kisfiam van. 3 Hónappal ezelőtt fedezett fel a nőgyógyászom a jobb oldali petefészkemben egy: „10 mm-es, jól körülhatárolt hyperechogén gömbölyded képletet” Az ultrahang képet leírva így látszik: Sötét részben egy fehér gömb ! Nem tudja, hogy mi lehet ez… De rávágta, hogy nem ciszta… Talán valami meszesedés a petefészekben… (?) Elküldött laborba, CA-125 tumormarker-re. Minden érték jó lett… (A Ca-125: 7,23 lett) A rákszűrésem: P2.Citológiai eredmények után volt méhszájseb kezelésem (fagyasztás) és 2 hónap múlva hívott vissza kontrollra. Így múlt héten mentem vissza, a méhszájam doktor úrt idézve: „szebb, mint új korában” viszont a gömbölyded képlet még mindig ott van a petefészkemben, és ugyanakkora…. Ezután elküldött a Miskolci Semmelweis kórházba is nőgyógyászati uh-ra, hátha ott többet lántak… nem láttak… Viszont az egyik orvos kinyögte, hogy akkora mint egy „fog”.., erre az asszisztens szava: Dermoid ciszta? (doktor úr azt mondta, hogy dermoid ciszta esetén nem emelkedik meg a Tumormarker szint…) Jelenleg az Ambuláns lap javaslatára ez van írva: „ A kórkép tisztázása céljából laparoscopos beavatkozás felajánlva.” Tehát ha úgy döntök, akkor kérhetem.Babát szeretnénk, de nem tudom, hogy ez befolyásolhatja-e, illetve jobb lenne tényleg ki műttetni onnan? Nagyon idegesít, hogy ott van, hiszen azért csak nem természetes… :( És félek, nehogy későbbiekben rosszra forduljanak a dolgok :( Tényleg létezik ilyen kis méretű dermoid ciszta? És létezik meszesedés a petefészekben? Köszönöm válaszát.
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Lehet ártalmatlan dolog is, de akár dermoid cysta, vagy endometriozis is. Ha el tudna jönni hozzám személyesen a Fény u.-i rendelőmbe, akkor szívesen megnézem Önt én is ultrahanggal és elmondom a véleményemet.
Kérdés:
batorsag
2014. július 30. (szerda) 15:07
Tisztelt Doktor Úr! 27 éves vagyok és olyan problémával fordulok önhöz,hogy 6. napja késik a rendes menstruációm,helyette 4 napja barnás folyásom van,ami a fehérneműig nem hatol.Semmim nem fáj.Kb. 10 évig szedtem fogamzásgátlót,mert kezdetben roaccutant szedtem,aztán a védekezés miatt.9 hónapja hagytam abba a gyógyszer szedését véglegesen,eddig mindig pontosan meg is jött.Csináltam terhességi tesztet,ami negatív lett.Az utolsó együttlétem a barátommal június 17-én volt.Mi lehet a gond? Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Hosszú ideig történő gyógyszerszedés után is felléphetnek ilyen jellegű zavarok, de lehet például cystától is. Egy hormonális kivizsgálást és ultrahangvizsgálatot javasolnék. Ha felkeres Fény u.-i rendelőmben, szívesen segítek ezekben.
Kérdés:
dorisszaa
2014. július 30. (szerda) 15:03
Tisztelt Doktor úr! A következő a problémám. 28 éves nő vagyok, 11 éves korom óta menstruálok. Soha nem volt napra pontos a menzeszem, hol hamarabb, hol később jött meg, de minden hónapban megjött. Nagyon fájdalmas volt, sokszor az ágyból is alig bírtam kikelni a görcsök miatt. Ezért fokozatosan kezdtem elhagyni a tejtermékeket és a glutént, de kb. fél évvel ezelőtt teljesen étrendet változtattam. Kiiktattam a finomított cukrot, mindenféle gluténtartalmú élelmiszert és nem fogyasztok azóta semmilyen tejterméket sem. Főleg gyümölcsöt, zöldséget és ritkán halat eszem, emellett heti ötször edzek elég keményen. Le is fogytam, bár sosem voltam kövér (régebben 170 cm 53-54 kg, most kb. 47 kg). Az első 1-2 hónapban a menzeszem javult, nem volt olyan intenzív, és a fájdalom is alig volt érezhető. De aztán elkezdett késni, majd kimaradozni, április óta pedig egyáltalán nem menstruálok, teljesen megszűnt. Két orvosnál voltam, az egyik PCOS gyanút diagnosztizált, míg a másik azt mondta, ilyenről szó sincs. Vérvizsgálatra küldtek, amit a menzeszem 3. napján kellett volna elvégeztetnem, de erre azóta sem volt alkalmam, hisz nincs vérzésem azóta sem. Terhes nem vagyok, fogamzásgátlót soha nem szedtem. Ami még rettentően zavar, hogy a libidóm a nullára csökkent, pedig előtte ezzel semmi probléma nem volt. Elég sokat vagyok lehangolt és rosszkedvű is. Mi lehet a probléma, összefügghet ez esetleg a tejtermék- vagy gluténmentességgel? Illetve mennyire probléma ez, hogy nincs ciklusom? Gyereket nem tervezek egyelőre. Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen kellene nézni egy hormonprofilt. Ha nincs mensese, akkor nyilván nem kell a 3. napot megvárni vele. Az esetleges gyors fogyás, étrendváltás és kemény edzés is okozhat ciklus problémákat. Mivel ez az Ön esetében egy komplex problémának látszik, javaslok egy személyes konzultációt Fény u.-i rendelőmben, ahol átbeszélnénk mindent.
Kérdés:
Eszti17
2014. július 30. (szerda) 14:58
Tisztelt Doktor Úr! 18 éves elmúltam, nem élek nemi életet tehát nem szedek fogamzásgátlót sem. Azzal a felmerülő problémával fordulok Önhöz hogy 2 hete folyamatosan, tehát minden nap véres, pirosas-barnás váladékom van és attól félek ez valami fertőzés lehet. Nem rég jártam külföldön ahol több nyilvános mosdóban is megfordultam talán ez lehet a kiváltó ok. Főként azért fordultam Önhöz mert még nem tartok szükségesnek egy nőgyógyászati vizsgálatot. A válaszát előre is köszönöm!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ez valóban lehet fertőzés tünete is. Azonban, hogy tényleg ez-e a probléma, és milyen fertőzésről van szó, csak nőgyógyászati vizsgálattal állapítható meg. Ha felkeres Fény u.-i rendelőmben, szívesen segítek ebben Önnek.
Kérdés:
Alexa1
2014. július 30. (szerda) 14:55
Kedves doktor úr! 22 éves vagyok, gestomix nevű fogamzásgátlót szedek, de kedden és szerdán nem tudtan bevenni mert nem volt nálam, de még csak a 6.napnál jártam, igy most csütörkön megjött. Az lenne a kérdésem h ha még tart a vérzésem akkor nem késő még hétfőn elkezdenem az újabb levél szedését? Mert betegtájékoztatóban úgy van irva h a menszeszem 2-5napján is elkezdhetem szedni. Hatni fog igy is? Válaszát nagyon köszönöm!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ebben az esetben a hatás később alakul ki. Az első 10 napban védekezzenek óvszerrel is!
Kérdés:
Loka90
2014. június 30. (hétfő) 17:24
Tisztelt Doktor úr! Kérdésem, hogy veszélyes lehet-e fiatal (24), vékony testalkatú (48 kg) lánynak magas fitoösztrogén tartalmú étrendkiegészítőt (Pueraria Mirifica gyógynövény - 100 mg/nap) szednie? Okozhat-e érrendszeri betegséget vagy bármi komolyat? Úgy hallottam néha kellemetlen tüneteket produkálhat (pl. klimaxos tünetek). Illetve szedését tanácsos-e menstruáció idején szüneteltetni (hiszen akkor amúgy is elég magas az ösztrogénszint)? Fogamzásgátló tablettát nem szedek, mivel régebben - pár év használat után - kicsit felborította a hormonháztartásomat (női hormonok tekintetében), ami fájdalmas menstruációs görcsökben jelent meg. Előre is köszönöm válaszát!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Őszintén megmondom, hogy én ezt nem ismerem túlzottan, betegeimnek sem szoktam ajánlani. Általánosságban elmondható a hasonló szerekről, hogy a szervezet hormontermelését befolyásolhatja, ami pedig nem biztos, hogy jó. Azt javaslom, hogy tájékozódjon a netről, ott több információt kaphat.
Kérdés:
Elvi2
2014. június 30. (hétfő) 17:07
Tisztelt Doktor úr! 20 éves vagyok. tartós párkapcsolatban élek. Mivel kiderült régebben hogy heterozygota vagyok így kombinált fogamzásgátlót nem szedhetek, ezért Azaliát írtak fel. már több mint egy éve szedem és teljesen meg vagyok vele elégedve. menstruációm nincs de aztmondta az orvosom hgoy ez normális ennél a gyogyszernél. emellett még PCOs szindromám is van. Olyan problémám van hogy már egy éve járkáltam nőgyógyászhoz visszatérő hüvelygyulladás hol gomba hol baktérium tüneti kezeést mindeig kaptam valami gyogyszert kúpot kenőcsöt a párom szintén gyogyszer kenőcs stb. de nagyon maximum másfél hétig voltam rendben és mehettem vissza szval nagyon nagyon gyakran jártam vissza mert amint visszajött már együtt sem tudtunk lenni a párommal annyira iszonyatosan fájt égett viszketett folyásom volt minden. ezért magán nőgyógyászhoz elmentem és ő írt fel egy 10 napos kúpot amit kikevernek gyógyszertárban plusz mondta hogy próbáljuk azt ki mert szerinte ez lehet a gond hogy a pco-m miatt reagál igy a szervezetem mert h hormonális meg anyagcserezavar stb. ezt nemtudom pontosan h hogy mondta. és INOFOLICot írt fel, hogy 3 hónapig szedjem és menjek vissza. ha ugyanigy mindig viszajönn a hüvelygyulladás akkor majd elkezdünk vérvizsgálat cukorbetegségre meg mindenre alaposan mindent. a kérdésem csak annyi lenne, hogy mivel még most nem szeretnék kisbabát és szedem is az AZALIA fogamzásgátlót. ugye nem lehetek terhes az inofolictól?? mert irják mindenhol hgoy mennyire segíti a fogamzást meg hogy mennyire könyen teherbeesnek tőle. és még annyi lenne hogy okoz majd ez az étrendkiegészítő pecsételő vérzést ön szerint a pcom miatt igy hogy most nicns menzeszem. mert pecsételő vérzésem a gyogyszer első pár hónapjában volt és egy évben max 2szer... Előre is köszönöm!! Nagyon aggódok mert itthon jöttem rá hogy ez fogamzást segítő étrendkiegészítő. Elnézést a regényért csak azért írtam le hogy a Doktor úr tisztában legyen a dolgaimmal :) Várom mielőbbi válaszát!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Normál esetben ha valaki PCO-s és egyébként nem védekezik, akkor tényleg növeli a teherbeesés esélyét. Mivel azonban Ön védekezik, ezért nem lesz tőle terhes, viszont az anyagcsere folymatait /szénhidrát anyagcsere/ optimalizálja. Szerintem pecsételő vérzése nem valószínű, hogy lesz.
Kérdés:
Ancs
2014. június 30. (hétfő) 16:52
Tisztelt Doktor úr! Két kérdésem is lenne Önhöz. Az első az hogy 18 éves vagyok,és egy hónapja kezdtem fogamzásgátló tablettát szedni. Nem sokkal a kezdés után,körülbelül olyan 5 nappal furcsa darabos barna folyásom lett,és még mindig tart.Ez normális e ilyen helyzetben,illetve mi lehet az oka? A második kérdésem pedig az,hogy a fogamzásgátló szedése közbeni 7 napos szünetben is véd e a tabletta a nem kívánt terhességtől,vagy ki kell egészíteni egyéb fogamzásgátló módszerekkel? válaszát előre is köszönöm!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Az első 3 hónapban lehet még ilyen barnázós tünet. A gyógyszer védi a szünetben is, ha egyébként pontosan szedi.
Kérdés:
beataszanto
2014. június 30. (hétfő) 16:44
Tisztelt Doktor Úr! 25 éves lány vagyok.Múlt héten pénteken ért véget a menstruációm és a mellem egy picit azóta is fáj.Ma reggel pedig pici barna folyásom volt mint a menstruációs időszakban szokott lenni. A hasam is kicsit fel van fújódva és fel is fáztam szerintem meg mellé meg is vagyok fázva, fáj a torkom folyik az orrom és köhögök. A kérdésem az lenne hogy a mell fájdalom oka mi lehet? A menszeszem rendesen megjött és le is zajlott. A párommal igaz megszakításos módszerrel védekezünk de mindig vigyázunk. Próbáltam utánanézni a neten és egyesek azt írták talán csak hormonális változáson esek át de lehet h terhes vagyok. Mit tudna nekem mondani mi lehet ez?A jövő héten ha semmi nem változik mindenképpen elmegyünk nőgyógyászhoz de szeretném tudni az Ön véleményét is a témárol. Előe is köszönöm.
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Lehet akár terhes is, de amíg nem jut el nőgyógyászhoz, addig ezt egy teszt elvégzésével meg tudja állapítani. Egyébként lehet valamilyen hormonális egyensúlyzavar is, de ezt csak vizsgálat után lehet megmondani.

1 2 3 4 5 6...

Keresés

Tartalomban:

Kérdése van?

Menstruációs kalkulátor

Ovuláció számláló

Terhességi számláló

Naptár
H K Sze Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Ingyenes regisztrációt követően elmentheted menstruációs adataidat, beállíthatod, mikor szeretnél értesítéseket kapni nőgyógyászati eseményekről, kérdezhetsz orvosainktól. Bővebben...

hirdetés

Ha szükségét érezzük, azonnal menjünk WC-re. A vizelet hosszas visszatartása súlyosbíthatja a felfázást!

 
 
info@intima.hu
06 70 431 8692
Munkanapokon: 9:00-17.00

További információk

hirdetés


Lactofeel hüvelygél 7x5 ml

  • Ár: 3790 Ft
  • Akciós ár: 3390 Ft

VICHY CelluDestock karcsúsító gél 300 ml

  • Ár: 7490 Ft
  • Akciós ár: 6990 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS XL NAPTEJ 50+ 300 ml

  • Ár: 5490 Ft
  • Akciós ár: 4990 Ft

CETEBE RETARD Kapszula 120 db

  • Ár: 4490 Ft
  • Akciós ár: 4055 Ft

Terhességi csomag 3.

  • Ár: 14500 Ft

Terhességi csomag 2.

  • Ár: 17700 Ft

EUCERIN DermoDensfyer szem- és szájkontúr 15 ml

  • Ár: 6090 Ft
  • Akciós ár: 5675 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS SPF 30 Napvédő Gél 100 ml

  • Ár: 5070 Ft
  • Akciós ár: 4560 Ft

Femibion 400 Folsav Metafolin tabletta 60 db/doboz

  • Ár: 6350 Ft
  • Akciós ár: 5650 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS AC SPF 30 Extreme Fluid 50 ml

  • Ár: 4865 Ft
  • Akciós ár: 4380 Ft

EUCERIN Hyaluron-Filler szemránckrém 15 ml

  • Ár: 5615 Ft
  • Akciós ár: 5399 Ft

VICHY Normaderm micellás arclemosó 200 ml

  • Ár: 3750 Ft
  • Akciós ár: 3445 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS XL SPF 50+ Ajakápoló 3 ml

  • Ár: 2530 Ft
  • Akciós ár: 2275 Ft
 
hirdetés