Menü
Dr. Murányi Zoltán

Általános nőgyógyász, szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista

Kérdezzen szakembereinktől

Tisztelt Dr. Úr!

P4 CIN III hsil HPV 16-os rákszűrés eredményt követeően loop conisatiom volt. Szövettani eredményemben nem minden világos számomra ezért kérném a segítségét az értelmezésben. Mire számítsak a továbbiakban?

I. A conisatum széli részein művi károsodás jele észlelhető. Parakeratosis et denudatio focalis epithelii portions uteri. Pseudoerosio glandularis et papillaris inflammata partim epidermisata portionis uteri. A pseudoerosio területén a pseudoerosios laphámban súlyos fokú dysplasia (CINIII) jele mellet HPV-infectio jele észlelhető. Emellett endocervicitis chronica aspecifica partim papillaris jele is megfigyelhető. A sebészi metszés a HPV-infectios hámon és a dysplasiás hámon a hüvely felé eső területen áthalad. N87.2,B97.7
II. Szabályos többrétegű ectocervicalis felszínes laphámcsíkok, endocervicalis nyálkahártya részlet. U99.9
III. Bőséges véralvadékban endocervicalis mirigytöredékek és hengerhámcsíkfoszlányok valamint szabályos felszínes ectocervicalis laphámcsíkfoszlány mellett minimiális közepesen fejlett poliferatios jellegű corpus endometrium részlet van. U99.9

Köszönettel: Zita

Tisztelt Hölgyem!

Mindenképpen meg kell konzultálnia ezt a leletet azzal az orvossal aki a beavatkozást végezte. Felelősséggel csak ő dönthet a további teendőkről.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Kedves Doktor Úr szeretném megkérdezni, hogy mi lehet az oka, hogy ebben a hónapban még nem jött meg a menzesem. 5 napot késik. Én még nem voltam soha férfival így terhesség nem jöhet szóba. Lehet, hogy a súlyommal van a baj? Kicsit fogytam, most 38 kg, vagyok 154 cm magas Idáig mindig rendesen megjött. Pár hete konditeremben voltam és lehet, hogy nem lett volna szabad? Lehet, hogy megerőltettem magam? Kérem szíves válaszát. Remélem csak késik, de nem marad el hónapokra. Tisztelettel. Zora "arzagon"

Tisztelt Hölgyem!

Lehet ilyesmi a fogyás, vagy túlzott edzés miatt is. Ha nem jön meg, akkor javaslok egy hormonális kivizsgálást.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!
25 éves vagyok és hosszú évek óta szenvedek különböző nőgyógyászati problémákkal.
16 éves koromban menstruáltam először, aztán egy évig semmi, kivéve egy alkalommal, amikor is 2 héten át tartott és nagyon nagy mennyiségű vérzésem volt. Elmentünk édesanyám nőgyógyászához, aki megállapította, hogy PCO-m van, szedjek Diane fogamzásgátlót, attól majd elmúlnak a tüszők a petefészkeimből. Körülbelül másfél évnyi szedés után azt mondta, hogy abbahagyhatom, eltűntek a tüszők. Nem volt menstruációm ez után 3 hónapig, visszamentem hozzá mert fájdalmas görcseim voltak, ismét azt mondta szedjek gyógyszert, ezúttal a cypromixet, ezt szedtem a mai napig. Az elmúlt években már másik orvoshoz jártam, aki fél évente ellenőrzött, mert azt mondta hajlamosabb vagyok fertőzésekre, illetve ha majd gyereket szeretnék valószínű szükség lesz egy kis beavatkozásra, hogy sikerüljön.
Az elmúlt hónapban felkerestem egy újabb orvost, mert lassan szeretnék gyereket, szerettem volna megtudni milyen állapotban vagyok, azon kívül, hogy menzeszkor nagyon fájdalmasan görcsölök, és a második naptól az 5.-ik állandóan erős migrénem van, illetve amikor együtt vagyunk a párommal, sokszor fájdalmaim vannak.
El kellett mennem hasi UH-ra, ahol a doktornő vészjósló tekintettel kezdte el kérdezgetni, hogy van e valamilyen panaszom. Miután ezeket elmondtam neki, közölte, hogy nem kellett volna szednem ennyi éven át a cypromixet amiatt, hogy nincs menstruációm, mert teljesen tönkretett, "elsorvadt" tőle a méhem, a petefészkeim, nem működnek a nemi szerveim, lerakódást látott a hólyagomban, illetve azt mondta, hogy a hüvelyem végében van valamilyen "góc" ami okozza a fájdalmat közösüléskor. Azt tanácsolta, hogy hagyjam abba a cypromix szedését, illetve jó lenne ha magától lenne egy nagy vérzésem, amivel remélhetőleg kilökődik az a valami ami a bajt okozza. Az UH lelettel visszamentem az orvoshoz kontrollra,aki csak épphogy ránézett és közölte, hogy minden rendben mehetek...Rákérsdeztem, hogy nem baj e hogy migrénem van, erre mondta hogy akkor ne szedjem tovább a gyógyszert, de amúgy semmit nem kell kezelni rajtam, menjek pszichológushoz a párommal a fájdalmas együttlét miatt...
Ezek szerepelnek az UH leletemen:
Uterus 39x21 mm-es, nyálkahártya keskeny
Cervix 34mm-re kiszélesedett, benne 21x11mm-es echoszegény terület
Ováriumok: j.o.ov. 31x19mm, b.o.ov. 24x13mm-es homogén szerkezetekkel
Douglas: folyadék nincs
Kóros erezettség nem látható
Szabad hasűri folyadék nem látható.
Hólyagban 5mm-es felrakódás.
Illetve szóban elmondta még az UH-os doktor nő, hogy tele van bacikkal a hólyagom.
Nagyon kíváncsi lennék doktor Úr véleményére, nagyon kétségbeestem, főleg attól,hogy az orvosom elhajtott egy semmivel, miután ezeket mondta az UH-os.
Várom tisztelt doktor Úr válaszát
Köszönettel,
Anett

Tisztelt Hölgyem!

Az ultrahang szerint a méhe kisebb az átlagnál, de nem hiszem, hogy a gyógyszer miatt, inkább alkati dolog lehet. A cervixben az a terület lehet, hogy csak egy Naboth tüsző, ami teljesen ártalmatlan. A hólyagban viszont ami le van írva, esetleg okozhatja a panaszait. Ezzel kapcsolatban azt tanácsolnám, hogy menjen el egy urológiai vizsgálatra.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr,
5 hónapja a nőgyógyászom 6 db Canesten hüvelykúppot írt fel, amit akkor el is használtam.
Ugyanakkor azóta is a folyásom hasonló maradt, tehát fehér, túrós. Semmilyen más tünet nincs, sem viszketés sem égő érzés, de azóta is zavar, hogy a folyásom nem változott.
A menstruáciom az 32-43 nap között szokott megjönni mindig.
A kérdesem az lenne, h használjak.e esetleg Betadine kúppot majd utána valamilyen hüvelyflórát visszaállító készítményt, illetve ha igen akkor milyet ajánl?
És ha tegyük fel a Betadine kúpp nem használ és utána a flórát visszaállító kúppot használnám, lenne-e valamilyen következménye, mint hogy megerősíteném a gombákat, vagy hasonló?
Előre is köszönöm válaszát.

Tisztelt Hölgyem!

Azt javaslom, hogy újabb vizsgálat nélkül ne használjon mást, mert azt hogy mi lenne a hatásos, csak az orvos tudja megmondani. Ha nincs módja elmenni orvoshoz, akkor ez említett kezeléssel sem gondolnám, hogy nagy bajt okoz, legfeljebb nem lesz elég.

Üdvözlettel, Dr. murányi Zoltán

Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék hogy mi a véleménye .
Két hete kb megböktem magam egy szennyezett tűvel kaptam tetanust meg hepatitis védőoltást és ekkor még nem tudtam hogy terhes vagyok. Ez árt valamit a magzatnak ?
Köszönöm előre is!

Tisztelt Hölgyem!

Ez egy elég speciális helyzet. Azt javaslom, hogy keressen fel genetikai tanácsadást, mert ők pontosan meg tudják mondani az esetleges rizikót.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Kedves Doktor úr!

Túl vagyok egy három hónapos Esmya kezelésen ami elhúzodó vérzés és mióma miatt kellett.
Ezek után a leletem. Az uterus hátsó falában egy kb 15x20mm-es, az uterus jobb oldalán subserosalisan centralis meszesedést tartalmazó 40x30 mm-es myoma göb. Jobb ovariumban egy kb 2cm-es egyrekeszes cysta, a bal ovariumban egy kb 35mm-es egyrekeszes cysta. Douglasban folyadék nem látható. Endometrium 9mm.
Szeretném Öntől megkérdezni, hogy ez pontosan mit takar? Eddig még nem volt petefészek cisztám és úgy olvastam, hogy ez az egyik mellékhatása az Esmya gyógyszernek. Igy lenne? Szeretnék gyereket és ez ügyben érdeklődnék, hogy ilyen leletel lehetséges-e még? köszönöm válaszát. Krisztina

Tisztelt Hölgyem!

A 2 cm-es az nem is cysta hanem tüsző. a 35 mm-es igen kicsi szintén cystának. Csak figyelni kell. A myomák ahogy le vannak írva attól még lehet terhesség. Ha az megnyugtatja Önt akkor nyugodtan keressen fel Fény u.-i rendelésemen, ahol szívesen megnézem Önt ultrahanggal és véleményezem a helyzetet.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Jó napot !
Olyan kérdésem lenne hogy már 1 éve szedem a milligest fogamzásgátlót és szeretném eltolni a menstruációm,beszéltem a nőgyógyászommal ő azt ajánlotta hogy ne tartsak szünetet hanem reggel és este is szedjek egy-egy gyógyszert,de azt írja a gyógyszer mellékhatása hogy előfordulhat túladagolás...maga szerint hogyan szedjem?

Tisztelt Hölgyem!

Ilyen esetben csak szedje tovább szünet nélkül, de csak napi egyszer. Azonban szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy ilyenkor megzavarodhat a ciklusa, ugyhogy csak nagyon indokolt esetben tolja el a vérzését.

Üdvözlettl, Dr. Murányi Zoltán

Udvozlom 30 eves molet no vagyok meg soha nem szetem fogamzasgatlot es szeretnem elkezdeni milyen tabletat vasaroljak


Tisztelt Hölgyem!

Nem tud csak úgy egyszerűen fogamzásgátló tablettát vásárolni, mert ezeket receptre kell felírni. Fel kell keresnie nőgyógyászati szakrendelést, ahol előzetes vizsgálatok után írnak fel Önnek megfelelő gyógyszert.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Jo napot kivanok doktorur. Az a problemam hogy a menstruaciom szakaszai igy voltak mi all a hatterben . május 18. helyett május 31. jott meg ,utana junius 18 an egy hetig barnazodas es most augusztus 1 jott meg. elore is koszonom segitseget. krisztina


Tisztelt Hölgyem!

Vizsgálat nélkül nem tudom megmondani, hogy ez mitől van, de okozhat ilyent a stressz, bizonyos gyógyszerek szedése, cysta, esetleg gyulladás.

Ha felkeres Fény u.-i rendelésemen, szívesen segítek Önnek ennek tisztázásában.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Kedves Dr.Úr l!Honapok óta tartó derèkfájásom van elmentem gerinc rgt re mindent rendben talált lehetsèges -e ,hogy a spirál okozza ?1.5 ève van fent lehet nögyogyászati problèma?Nsgyon köszönöm válaszát!


Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati okok pl myoma, cysta, gyulladások, akár a spirál is okozhat derékfájást. Ennek tisztázására javaslok nőgyógyászati vizsgálatot is. 

Amennyiben az segítséget jelent Önnek, keressen fel Fény u.-i rendelésemen, ahol szívesen segítek ebben.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Belépés

close
