Menü
Dr. Murányi Zoltán

Általános nőgyógyász, szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista

Kérdezzen szakembereinktől

Tisztelt Doktor Úr!
Kb. Két hónapja folyamatos, felfázásra és /vagy hüvelygombára utaló tüneteim vannak. Szúró, gyakori és fájdalmas viselés, alhasi fájdalom, görcs, szexuális együttlét utáni enyhe fájdalom,rossz közérzet.. Hirtelen ennyi jutott eszembe, amiket észreveszek magamon. A menstruációm második hónapja csinálja azt, hogy az időpont előtt kb két nappal nagyon enyhe vérzés jelentkezik, majd a harmadik naptól átlagos erős görccsel. Eddig ilyet még nem tapasztaltam.Gyakori nálam a felfázás sajnos, kb fél éve pedig candida albican gombát talált nálam a nőgyógyász. Most a tüneteimet kezeltem Betadine hüvelykúppal, attól nem volt javulás, majd megcsináltam a Canesten Combi kúrát, illetve Ciprinol 500mg tablettát szedtem. Változás továbbra sincs. Mi lehet a bajom? Milyen orvoshoz menjek egyáltalán? Az urológián elküldenek, a nőgyógyász meg vissza oda és ez megy hónapok óta. Előre is köszönöm a segítséget, tényleg megkeseríti az életem ,pedig még csak 22 éves vagyok.
Tisztelettel: R.

Tisztelt Hölgyem!

Kellene végezni egy mikrobiológiai kivizsgálást, hogy pontosan megtudjuk, hogy milyen kórokozó áll a háttérben. Lehet, hogy a hüvelyflóra megváltozása is közrejátszik ebben. Amennyiben segítséget jelent Önnek, keressen fel Fény u.-i rendelésemen.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

 

Kedves doktor úr!
Egy gombás fertőzés miatt többször is jártam nőgyógyászhoz az elmúlt félévben, otthon is, és az egyetemi városomba is. Közben pedig, életemben először, felírattam fogamzásgátlót is. Otthon Cerazettet kaptam, amit csak egy hónapig szedtem de semmilyen változást nem észleltem magamon. A másik doktornő azonban elmagyarázta, hogy ez nem nekem való és Milligestet írt fel nekem. (a kettő között tartottam egy hónap szünetet) Amióta azt szedem hihetetlenül megerősödtem a menstruációs fájdalmaim, nagyon ingadozik a kedvem, sokszor van hányingerem és el kezdtem hízni. Mitévő legyek? Megértettem, hogy az előző nem nekem való, hanem felnőtt nőknek, de akkor most írassak fel egy harmadikot? Nem ártalmas, ha sokat váltogatom?


Tisztelt Hölgyem!

Lehet gondolkodni váltásban, nem lesz semmi baja tőle. Esetleg meg lehet próbálni hüvelygyűrűt is. Menjen vissza oda, ahol elmagyarázták, hogy ne azt a gyógyszert szedje, és konzultálja meg ennek a lehetőségét.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor úr!

Nemrégiben súlyosan felfáztam, 4 keresztes volt a vizeletem. Erre az orvos ciprofloxacin-t írt fel. A nőgyógyászom azt javasolta, hogy vagilact Q hüvelytablettát alkalmazzak miközben szedem a gyógyszert, ugyanis az antibiotikum olyan baktériumokat pusztít el a hüvelyben, amik szükségesek. Azonban pont amikor elkezdtem szedni a ciprofloxacint, akkor kezdődött el a menstruációm. Így az alatt nem tudtam alkalmazni a vagilact Q hüvelytablettát. Az lenne a kérdésem, hogy így a menstruációm után alkalmaznom kell még a hüvelytablettát, akkor is ha már nem szedem az antibiotikumot? Illetve, ha igen, akkor hány napig?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel,
Boglárka

Tisztelt Hölgyem!

A vérzés elmúltával mindenképpen végezzen egy kezelést 6 napig.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!
8 évig szedtem fogamzásgátló tablettát mert hónapok teltek el 2 menstruáció között, vérvétel és hormonvizsgálat után felírták a Sensonette 70/20 mg ezt szedtem végig. December 30.-án vettem be az utolsó szemet, január 3.- án megjött a menstruációm ( még a gyógyszertől a megvonásos vérzés) aztán január 29-től 5 napig volt vérzésnek nem nevezném de enyhe alvadásos vérzés...nos azóta viszont semmi sincs február 26.-ára számoltam a következő menstruációt, görcsölök 1 hete minden nap ma van már , hogy 9 napja késik, megszakításos módszerrel (nagyon ritkán) illetve óvszerrel védekezünk.
Azért tettem le a gyógyszert, mert szeretnénk majd kisbabát de úgy tudom várni kell 2 hónapot hogy visszaálljon a peteérés stb. Viszont aggaszt,hogy késik. Vagy ez még normálisnak mondható ennyi év után, hogy késik?

Tisztelt Hölgyem!

A hosszabb ideig szedett gyógyszer abbahagyása után jelentkezhet átmenetileg vérzésszünet. Ha nem áll be kb 2 hónap alatt, akkor azért javasolt vizsgálat. Ha felkeres Fény u.-i rendelésemen, szívesen segítek ebben.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Dr. Úr.
Feb.17en vettek le a spiralom. Mar 19.en egyutt voltam a parommal. Feb. 24.etol vokt peteérésem es az következő 4 napig mindennap egyutt voltunk. Az lenne a kerdesem hogy teherbe eshetek ilyen hamar? Koszonom a valaszat

Tisztelt Hölgyem!

A spirál levételét követően elvileg gyorsan teherbe tud esni, úgyhogy nem kizárt, hogy sikerült.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

 

Tisztelt Doktor Úr!
9 éve monogám házasságban élünk férjemmel. Nemrég P5-ös lett a cytológiai eredményem. Konizáció megerősítette méhnyakrák. Kérdésem a HPV vírus mindenképpen kell a kialakulásához, vagy más rizikófaktorok vezettek ide. Talán még korábbi 10 évet meghaladó lehet a vírus keletkezési ideje. Van ket gyermekem 6 és 8 évesek. Ön szerint a 2 terhesgondozás ideje alatt csak észre kellett volna venni vagy nem?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Hölgyem!

A HPV jelen lehet a szervezetében már korábban is, de lehet, hogy nem mutatott semmilyen jelet, mert az immunrendszere elnyomta. Nem feltétlenül kellett ezt észrevenni a korábbi terhesgondozások során. Akkor van rá gyanú, ha a rákszűrésnél okoz elváltozásokat. Akkor lehet tipizálni, amiből kiderül, hogy melyik fajtája van jelen.

Jó napot kívánok!

Érdeklődni szeretnék, mivel már több, mint 6 éve szedek fogamzásgátlót, kell e szünetet tartanom? Hallottam olyan esetekről, hogy 10 év szedés után már nem lehetett gyermeke.
Ha kell szünetet tartani mennyi időt?
Köszönöm a válaszát.

Tisztelt Hölgyem!

Elvileg a kis hormontartalmú gyógyszerek hosszú évekig szedhetőek szünet nélkül és ez így nem igaz, hogy nem lehet utána gyereke. Azonban ez egyénileg változó, hogy ki hogyan tolerálja a gyógyszer szedést. Javasolnék egy vizsgálatot, ultrahanggal együtt és egy konzultáció keretében el lehet dönteni a kérdést az Ön esetében. Ha felkeres Fény u.-i rendelésemen, szívesen segítek.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktort Úr!

Olyan problémával fordulok önhöz, hogy 3 hetente(21-23 naponta ) jelentkezik a menzeszem ami mindig max 3 napos keves vérzéssel jàr , 30éves vagyok. Előzmény : novembertől 3 hetente jött meg , decemberbe voltam orvosnàl volt egy gyulladas és fertőzés amit kezeltek is , volt ultrahang (külső) de nem mutatott mást csak tüszőérést, sokat szúrt a bal oldalon (medence csonttól jobbra kb 4-5cmre enyhén srégen lefele ) ez is úgy tünt elmúlt , citót is vettek P2 ami jó , a gyulladasra azt irta hogy "sejtelvaltozással" de mar gyógyul , aztán végre rendesen meg is jott 28napra mint elotte, de most megint 3 hetre rá jött meg és ismételten szúr/nyilal de nem állandóan csak néha heti 2-3x , fogamzasgatlót régóta nem szedek. Tudna valamit tanácsolni? mi lehet a baj?
Válaszát nagyon köszönöm !

Tisztelt Hölgyem!

Lehet a tüszőérést kísérő panasz, vagy esetleg gyulladás is. Igy nehéz megmondani. Ha felkeres Fény u.-i rendelésemen, szívesen segítek ennek kivizsgálásában.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor úr!
Lenne egy nagyon fontos és bonyolult kérdésem.
Az utolsó menstruációm első napja február 7.
február 9.én voltam a nőgyógyászomnál gyógyszert iratni a Belara tabletátt írta fel azt mondta hogy miútán ott jártam egy héttel kezdjem el szedni így február 16.-án elkezdtem szedni, majd a párommal február 18.án lefekedtünk megszakítással, de azt nem vettük észre hogy mikor aktus közben ki vette elment és utána vissza tette... nos ha a számításaim helyesek február 21.-án ovuláltam, nagy félelmemben vasárnap írtam az orvosomnak aki azt tanácsolat, hogy amíg nincs teszt hagyjam abba a gyógyszer szedését, így február 20án már nem vettem be gyógyszert vártuk hogy tudjunk tesztelni, viszont ma reggel vérzésre ébredtem, nem olyan erős mint menstruációkor és a színe is barnás nem vörös, de nem pecsételő hanem azért annál jóval több. Az orvosom azt monda hogy megjött, de ő szabin van és majd csak március 6.-átol lesz. De ha más a színes és a mértéke biztos hogy menses? szedjem a gyógyszert? vagy lehet hogy terhes vagyok?! Nem értem mi zajlik a testemben azt tudom ha terhes vagyok a hcg még nem termelődik, de ha menses akkor folytathatom a gyógyszert?! teljesen tanácstalan vagyok. sehol nem találok erre semmit. Kérem segítsen!


Tisztelt Hölgyem!

Ha letelik a 2 hét az említett együttléttől, akkor végezzen el egy tesztet. Ha negatív, akkor a gyógyszer szedését a következő menses 1. napjától kezdje szedni.

Ami vérzést tapasztalt az a gyógyszer elhagyása miatti megvonásos vérzés volt.

Üdvözlettel, dr. Murányi Zoltán

Kedves Doktor Úr!

Menstruáció után 2 héttel világos piros enyhe vérzés jelentkezett nálam. A menstruációm mindig rendszeres, két hete voltam az eves rendszeres rákszűrésen, jók az eredmények. Nem szültem, 38 eves vagyok. Sosem voltak nőgyógyászati problémáim. Korábban évekig szedtem fogamzásgátlót, illetve használtam hüvelygyűrűt, de két éve minden ilyesmit abbahagytam. Óvszerrel védekezünk. Véleményét szeretném kérni mi lehet a vérzés oka, van e okom aggódni?

Köszönöm szíves válaszát!


Tisztelt Hölgyem!

Középidős vérzés előfordulhat, szerintem a leírtak alapján egyelőre nincs ok aggódnia. Ha legközelebb is észleli, akkor azért mutassa meg nőgyógyászának.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Belépés

close
