Menü
Dr. Murányi Zoltán

Általános nőgyógyász, szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista

Kérdezzen szakembereinktől

Tisztelt Dr. Úr!

A menstruációm időven megjött, de nem mondható annak hiszem 3napig tartó rózsaszín pecsételésem volt. Ezt követően el mentem nőgyógyászhoz, de nem látott semmit. Ön szerint mi lehet ez?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem! 

Ennyiből látatlanban nem tudom megmondani. Számos oka lehet.

Ha az segítséget jelent Önnek, akkor keressen fel Fény u.-i rendelésemen, ahol szívesen segítek Önnek.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!

Egy számomra elég bonyolult helyzettel fordulnék Önhöz. 3 éve, egy nőgyógyászati vizsgálaton az orvos azt mondta nekem, hogy hátrahajló méhem van, valamint valószínűleg policisztás ovárium szindrómám. Az utóbbi nem lett alaposan kivizsgálva, de az általam elmondottak alapján arra következtetett (rendszertelen menstruáció, pattanásos bőr).Dienille fogamzásgátló tablettát kaptam, aminek a szedését fél éve hagytam abba. A pattanásaim visszajöttek, a menstruációm az azt követő 3 hónapban normálisan működött. Utána viszont, a várt menstruáció időpontjában nem jelentkezett vérzésem, csak kevés, kicsit sűrűbb barna folyás, amit majd' két hèt után egy vízszerű, szintén nagyon kevés mennyiségű barna folyás váltott le. Az is csak 1-2 hétre rá mút el. Ennek már 6 hete, és ebben a hónapban még semmi sem jelentkezett. Nem tudom befolyásolja-e az e havit, de sajnos az utóbbi hetekben a felfázás is megnehezítette a napjaimat, amit csak nagyon nehezen tudtam leküzdeni. Igaz, a párommal egy hónapja már nem védekezünk, de a terhessègi tesztek mind negatívak. Okozhatja a menstruàcióm zavarossàgát valami más betegség is? Nagyon köszönöm a válaszát!
Tisztelettel Bernadett


Tisztelt Hölgyem!

Amiket leír, azok tipikusan jellemzőek a PCO-ra. Ki kellene rendesen vizsgálni a dolgot, mert ez sajnos túl a menstruációs panaszokon megnehezíti a teherbeesést is.

Amennyiben az segítséget jelent Önnek, akkor keressen Fel Fény u.-i rendelésemen, ahol szívesen segítek Önnek ebben.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor úr!
38 évesen, 2017. október 19-én fejeztem be Nuvaring hüvelygyűrű használatát, 10 hónap után. Október 23-án meg is jött a mensesem, majd két hétre rá "barnázást" (több napon át) tapasztaltam. Nőgyógyászom megvizsgált, azt mondta, valószínűleg akkor volt peteérés, kifejezett mellfeszülés, érzékenység is jelentkezett, tehát "beindult" a szervezetem. Azóta viszont nem jött meg... kétszer éreztem úgy derékfájást és hasfájást, mintha meg akarna jönni, de semmi. Két negatív terhességi tesz után újra felkerestem az orvosom, uh segítségével egy kb. 2x3 cm-es cisztát talált, elvileg amiatt lehet, hogy nem menstruálok? Kaptam rá Mesulid tablettát, 7 napig szedtem, még mindig semmi.... Kisbabát szeretnénk, a Nuvaring előtt 24-25 napra menstruáltam, közti vérzésem sosem volt, késni is csak akkor késett, mikor terhes voltam. Érdeklődni szeretnék, Ön mit gondol? Mi lehet a gond? Segítségét előre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem!

Lehetséges, hogy a fogamzásgátló után még nem állt vissza a normál hormonműködés. Mivel babát szeretne és ilyen panaszai is vannak, javaslok egy teljes meddőségi kivizsgálást, ahol kiderül, ha van valamilyen probléma és orvosolni is lehet azt. Amennyiben az segítséget jelent Önnek, akkor keressen fel Fény u.-i rendelésemen, ahol szívesen segítek Önnek ebben.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor úr!

A nőgyógyászom elküldött APC vizsgálatra. Az lenne a kérdésem, hogy milyen típusú vizsgálat ez. Csak vérvétel, vagy nőgyógyászati vizsgálat is várható ilyenkor? Vizelet mintát vinnem kell ?

Előre is köszönöm a válaszát!


Tisztelt Hölgyem!

Az APC rezisztencia vizsgálat a veleszületett véralvadási defektust szűri. Vérvételből áll, vizeletet nem kell vinni. Nőgyógyászati vizsgálat sem történik. 

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!

Olyan kérdéssel fordulok Önhoz a héten megkaptam labor eredményem és a következő ált benne.
TSH 1.25
HCG <2.0
Menopauza előtt < 6.0 UI/I
Menopauza után<10.0 UI/I
2-4 hetes terhesség 39.1 - 8388 UI/I

A doktornő ezzel kapcsatban nem mondott semmit. Szeretném tudni, hogy ez terhességre utal? Felfázásra kaptam antibiotikumot.

Köszönöm válaszát!


Tisztelt Hölgyem!

Ez normális, nem utal terhességre.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor úr! 47 éves vagyok.12 napja késik a menstruációm. Márciusban voltam nőgyógyásznál rákszűrés hüvelyi UH- minden rendben volt. előtte rendszeres volt. Altesti fájdalmakat mellfájdalmat, feszülést érzek. Valami elváltozás lehetséges? Mi a teendő várjak még vele egy kicsit és akkor utána menjek nőgyógyászhoz? köszönöm. Erika


Tisztelt Hölgyem!

Lehetséges, hogy a tüneteket a változókor okozza. Ez normálisan 45 és 52 év között szokott bekövetkezni. Mindenesetre azért javasolnék egy nőgyógyászati vizsgálatot, ahol ez kideríthető.

Amennyiben az segítséget jelent Önnek, akkor keressen fel Fény u.-i rendelésemen, ahol szívesen segítek ebben.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt doktor úr!

Az lenne a kérdésem hogy már 1-éve póbálkozunk a párommal és nem jön össze a baba eddig rendszeresen jött meg de ebben a hónapban nem így történt mindig 2 jön meg de most 6 jött meg és elég furcsa volt ilyen rózsaszínessel kezdődött és barnázássalzárult hát és mostanában elég furcsán érzem magam hányingerem van és hányok is és az alhasam is kemény lehetek terhes? vagy ha nem akkor mi lehet ez? a válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem!

Akár terhes is lehet. Ezt ki tudja mutatni egy terhességi teszttel. A tünetei hátterében állhat más is, pl hormonális egyensúlyzavar, gyulladás, esetleg vírusfertőzés. Ha nem múlnak el, akkor javasolnék egy nőgyógyászati vizsgálatot.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor úr!

A héten teljes labor vizsgálatból kiderült, hogy bacilus van a vizeletemben, amire Citrobay 500mg gyógyszert kaptam. A kérdésem Ön felé az lenne, hogy enyhe fehér folyásom van, nem viszket és nincs kellemetlen szaga. Esetleg ez a folyás a bacilus miatt lehetséges?
A doktornő nem mondott rá semmit.
Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelt Hölgyem!

Lehet a baktérium miatt is. Az is előfordulhat azonban, hogy az antibiotikum felborította a hüvely flóráját és ettől esetleg gomba tudott elszaporodni. Ezt ki lehet deríteni egy nőgyógyászati vizsgálattal. Amennyiben az segítséget jelent Önnek, akkor keressen fel Fény u.-i rendelésemen, ahol szívesen segítek ebben.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor úr! 20 éves vagyok 3 éve szedek triodena fogamzásgátlót. Az elmúlt hónapi levélben egy kicsit összekevertem a szemeket. Először elfelejtettem egyet bevenni a közepéről. Azt utána pótoltam. Aztán, véletlen a végéről szedtem be egy szemet. De másnap ugyanonnan folytattam a szedést ahonnan kellett volna. Azóta már túl vagyok a 7nap szüneten is, elkezdtem az új levelet. Tegnap együtt voltunk a párommal. Szükséges esemény utáni tabletta?


Tisztelt Hölgyem!

Ha az új levelet rendesen szedte, akkor nem.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Tisztelt Doktor Úr!
Az utolsó menstruációm október 27-én volt. 3-án és 4-én is voltunk együtt férjemmel. Az utóbbi héten többször megszédültem, néha hányingerem is előfordul, igaz csak kis mértékben (az alacsony vérnyomásom miatt volt legutóbb ez, de arra szedtem gyógyszert, már nem ingadozik) Menstruációs ciklusaim 25-27 naposak, állandóan változik.
Az lenne a kérdésem, hogy lehetek-e várandós? Bár még szigorúan véve nem késett, de már felfigyeltem, hogy nincsenek menst. előtti tüneteim, max annyi h rossz a hangulatom, fáj a fejem és fáradt vagyok. De sem hasfájás, sem derék, ami ilyenkor elő szokott jönni 2-3 nappal mielőtt megjön.
Válaszát előre is köszönöm!


Tisztelt Hölgyem!

Lehet akár várandós is, de ezt biztosan csak egy terhességi teszttel tudja kimutatni. Végezze el, ha a mensese nem jönne meg.

Üdvözlettel, Dr. Murányi Zoltán

Belépés

close
