Nőkről nőknek

Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
általános nőgyógyász,szülész-nőgyógyász,meddőségi specialista

Kérdések, amikkel hozzám fordulhatnak:


Menstruációval, fertőzésekkel, HPV-vel és egyéb különböző nőgyógyászati megbetegedésekkel kapcsolatos kérdését felteheti Dr. Murányi Zoltán nőgyógyász szakorvosnak.
tovább »
1 2 3 4 5 6...
Kérdés:
lejla2121
2014. szeptember 16. (kedd) 11:25
Jó napot! 23 éves lányok! Már egy ideje abbahagytam a fogamzásgátlót, utána a menstruációm rendben megjött! Viszont másfél hónapja nem! Alhasi fájdalmaim vannak, a jobb oldalon, 3 negatív terhességi teszt után a terhesség kizárva!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Gyógyszer szedés után amikor abbahagyja, lehet vérzészavar. Ha nem áll be magától, akkor szükséges nőgyógyászati vizsgálat.
Kérdés:
vica94
2014. szeptember 16. (kedd) 11:22
Tisztelt Doktor úr! 18 évesen elkezdtem fogamzásgátlót szedni, ami kiderült hogy mégse szedhetem. A vérképem nagyon rossz lett tőle. Abbahagytam a szedést azóta folyamatosan késik egy másik doktor úr a Premens nevű gyógyszert ajánlotta és szedtem is 1 hónapig utána pedig áttértem a barátcserje teára amitől időbe meg is jött rendesen 28. nap ahogy lennie kell. Júniusba abbahagytam a szedését, mert letelt a 3 hónap. Júliusba 30. napra jött meg. Augusztusba kimaradt és most szeptemberbe 16 nap késéssel jött meg. Most 5 napig volt meg és azt az 5 napot végig hánytam, fájt a fejem és szorító érzés volt a hasam alsó részén. Ma elmentem hüvelyi ultrahangot csináltatni, azt mondták minden rendben van. Most várom a vérkép eredményét, hátha abból kiderül valami. Lehetséges hogy magas a prolaktin szintem? Elkezdjem újra használni a barátcserjét vagy tudna esetleg mást ajánlani? Előre is köszönöm a válaszát!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Lehet, hogy jót tenne, ha tovább szedné, de azért én konkrét véleményt csak vizsgálat után és a vérvételi leletek birtokában mondanék. Ha felkeres Fény u.-i rendelőmben, szívesen segítek Önnek.
Kérdés:
mociul
2014. szeptember 16. (kedd) 11:18
Tisztelt doktor úr! 7 éve szedtem, először diana35, majd cipromixet most hagytam abba augusztus 10-én mert párommal babát szeretnénk így próbálkoztunk is. Majd augusztus 15 én rendesen meg is jött 5 napig tartott. . köztes időbe 27 én éjszaka megint megjött 3 napig tartott. majd szeptember 2 kevés barnás folyásom volt. Most 12 én kellene megjönnie. de a hét elején elmentem a háziorvosomhoz erős szúró fájó érzésem van a köldököm körül. Kért a háziorvos teljes vérképet és terhestesztet, és a sebészetre kellet mennem sérv gyanúval. Voltam laborban, terhesség negatív lett, a vérképemen Két csillag van egyik a kalciumnál 2.56 mmol/l, és hipersens. CRP 5,2 mg/l, VVt. süllyedésem 10mm/h. A sebészeten is voltam megvizsgált az orvos azt mondta sérvem biztos nincs. De így is fáj a hasam a köldököm körül ha felkelek az ágyból vagy leguggolok, köhögök vagy nagyot nevetek hirtelen benyilall. Kérdésem az lenne mi lehet a bajom persze így nehéz megmondania. de milyen orvost keresek még fel nőgyógyászt esetleg? Persze a házi orvosomhoz jövőhéten vissza megyek. Válaszát előre is köszönöm.
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Én szívesen megnézem Önt nőgyógyászatilag és végzek egy ultrahang vizsgálatot, ha felkeres Fény u.-i rendelőmben.
Kérdés:
Jude
2014. szeptember 16. (kedd) 11:10
Tisztelt Doktor Úr! 29 éves vagyok, a közeljövőben tervezünk gyermeket a férjemmel. Nőgyógyászom annak ellenére loop conisatio-t javasol, hogy P2-es a rákszűrésem, és bár van HPV vírusom (NA genotípus, vagyis nem kockázatos fajta, mégcsak nem is az alacsony kockázatú..) Előzmény: 2011. augusztusa és 2012. februárja között P3 rákszűrésem volt, de nem műtöttek meg. HPV 66 és 18-as típusa volt akkor nekem, de 2012 márciusa óta ezeknek nyoma sincs, rákszűréseim két és fél éve P2-esek. Meg kell-e ennek ellenére műteni?- orvosom szerint látható elváltozás a méhnyakon. Csak azt nem értem, hogy ha nincs már veszélyes HPV-m, akkor az az elváltozás, amit az orvosom lát, nem is nagyon "fajulhat" el? vagy rosszul gondolom? Érdemes-e "megpiszkálni" a méhnyakat egy műtéttel? Nem okoz-e pl. gyakrabban koraszülést vagy vetélést ha kimetszenek egy részt a méhnyakból? Válaszát előre is nagyon köszönöm, Judit
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Én jelen leírása alapján nem sietnék a műtéttel. Nyilván más lenne a helyzet, ha P3 lenne az eredménye. Javasolom viszont a gyakoribb, legalább fél évente a rákszűrést. Ha felkeres személyesen, szívesen átnézem a leleteit és megnézem a méhszáját.
Kérdés:
Kata123
2014. szeptember 16. (kedd) 11:02
Tisztelt Doktor Úr! Egy 22 éves lány vagyok és menstruációs válaszokért fordulok Önhöz. A kérdésem az lenne, hogy normális e az, hogy, ha lefekszem aludni akkor abbamarad a vérzésem és mikor felállok az ágyból, akkor zúdul a sok vér belőlem(ezt a betét miatt érzem). Én úgy gondoltam ez normális, mivel vízszintes testhelyzetben vagyok, viszonyt bárkit megkérdeztem ő még nem érzett vagy tapasztalt hasonlót. A másik dolog, ami érdekelne, hogy fogamzásgátló tablettát szedek 5 éve, mivel jobban görcsöltem és ez kibírhatatlan volt. Most is szedem és fáj is a hasam, bár nem annyira és néha beveszek egy fájdalomcsillapítót. A kérdés az, hogy normális, ha a menstruációm pár órára leáll, amíg hat a gyógyszer? Azt tudom hogy például az Algopyrin csökkenti a vörösvérsejtek számát. Köszönöm a válaszát!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! A vérzése lehet erősebb állva, mint fekve, mert ilyenkor a gravitáció miatt ürül jobban a vér. A gyógyszer beszedése miatt nem hiszem, hogy csökkennie kellene a vérzésnek. Ilyen rövid távú hatása nincsen a gyógyszernek.
Kérdés:
koszobrigi
2014. szeptember 16. (kedd) 10:59
Kedves Doktor Ùr! Megàllapitottàk,hogy PCOSem van es ezert szörösödik az arcom is. A nögyogyaszom elkuldott vervetelre es fogamzasgatlot szeretne felirni. A kerdesem az lenne,hogy ez fog e segìteni ,hogy ne szorosodjek es ha befejezem a gyogyszer szedeset mert babat szeretnek akkor visszatér -e ez a probléma? Vàlaszàt előre is koszonom :) udv brigi
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Van olyan fogamzásgátló, amelynek antiandrogén hatása is van, ezért csökkenti a szőrösödést. A gyógyszerszedés abbahagyása után ha terhes lesz, akkor valószínűleg a bőrgyógyászati panaszai is javulnak.
Kérdés:
Melinda8000
2014. szeptember 16. (kedd) 10:49
Tisztelt Doktor Úr! Egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy ma kaptam meg a citológiai adatlapomat, melyen a Benignus sejtelváltozások meg voltak jelölve. A részletes diagnózison a gyulladás, reaktív hámelváltozás szintén be volt jelölve. Ezzel szemben az orvosom azt mondta, hogy minden rendben van a leletemmel. Jelenleg babát tervezünk, így kissé aggasztanak a megjelölt pontok. Önnek mi a meglátása van okom aggódni? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Tisztelettel: Melinda
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! A gyulladás lehet valamilyen fertőzés következménye. Azért ezt ki kellene vizsgálni. Ha felkeres Fény u.-i rendelőmben, szívesen segítek Önnek.
Kérdés:
Barti
2014. augusztus 22. (péntek) 11:32
Tisztelt Doktor Úr! 47 éves vagyok, 4 hete volt eü kaparásom , mert nagyon erős volt a vérzésem, ami 4 hét alatt sem múlt el. Most a műtéttől számított 4. héten megjött újra a vérzésem, de semmilyen mennyiségi, vagy minőségi változás nem történt a vérzés tekintetében. Ugyanolyan erős, darabos, közérzetem is rossz, állandó hányingerem van. Mi lehet a megoldás ezek után? Próbálták még felfüggeszteni a vérzést Depo Proverával is, de ez se volt sikeres. Mi a teendő? köszönöm
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Látni kellene a szövettani eredményt is. Elképzelhető, hogy ha a kaparás és a gyógyszer sem oldotta meg a problémát, akkor el kell távolítani a méhét. Ezt látatlanban nyilván nem lehet megítélni, de, ha felkeres Fény u.-i rendelőmben, szívesen segítek Önnek.
Kérdés:
borone
2014. augusztus 22. (péntek) 11:29
Jó napot. 27 éves 2 gyerekes nő vagyok, a menstruációmmal nem volt soha problémám, 2 hónapja történt a családomban egy olyan dolog, ami lelkileg teljesen megviselt, és a mai napig is. A menstruációm azóta folyamatosan megvan. Amikor ideje van akkor rendesen, a többi napon kisebb nagyobb vérezgetések. Kérdésem, hogy lehet e összefüggés az idegi állapot és a folyamatos vérzés között? Válaszát köszönöm.
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Igen lehet. Az idegrendszer és a hormonális rendszer összefügg egymással. Elvileg lassan vissza kell állni a normál működésnek. Ha ez nem történik, meg, akkor gyógyszeresen segíteni tudunk ebben. Ha Felkeres Fény u.-i rendelőmben, szívesen segítek.
Kérdés:
becca16
2014. augusztus 22. (péntek) 11:24
Elnézést, kiegészíteném az előző kérdésemet. Nem egyszer, hanem 2szer jött meg amióta abbahagytam a tablettát. Most lenne újra az ideje, de attól tartok még egy ideig nem fog beállni. Viszont fontos lenne, ha minél hamarabb el tudnám kezdeni az újraszedést. Szíves elnézését kérem az előző pontatlan üzenet miatt. További szép napot.
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Azt lehet tenni, hogy adunk olyan gyógyszert, amit 10 napig szed, majd miután abbahagyja, elvileg meg kellene jönnie a vérzésének. Ehhez mindenképpen nőgyógyászati vizsgálat kell. Ha felkeres Fény u.-i rendelőmben, szívesen segítek Önnek.

1 2 3 4 5 6...

Keresés

Tartalomban:

Kérdése van?

Menstruációs kalkulátor

Ovuláció számláló

Terhességi számláló

Naptár
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Ingyenes regisztrációt követően elmentheted menstruációs adataidat, beállíthatod, mikor szeretnél értesítéseket kapni nőgyógyászati eseményekről, kérdezhetsz orvosainktól. Bővebben...

hirdetés

Mit tehetsz az terhességi cukorbetegség kialakulása ellen?

- őrizd meg az ideális testsúlyodat

- étkezz és mozogj egészségesen,

- ellenőrizd egészségi állapotodat rendszeresen.

 
 
info@intima.hu
06 70 431 8692
Munkanapokon: 9:00-17.00

További információk

hirdetés


Lactofeel hüvelygél 7x5 ml

  • Ár: 3890 Ft
  • Akciós ár: 3490 Ft

VICHY CelluDestock karcsúsító gél 300 ml

  • Ár: 7490 Ft
  • Akciós ár: 6990 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS XL NAPTEJ 50+ 300 ml

  • Ár: 5490 Ft
  • Akciós ár: 4990 Ft

CETEBE RETARD Kapszula 120 db

  • Ár: 4490 Ft
  • Akciós ár: 4055 Ft

Terhességi csomag 3.

  • Ár: 14500 Ft

Terhességi csomag 2.

  • Ár: 17700 Ft

EUCERIN DermoDensfyer szem- és szájkontúr 15 ml

  • Ár: 6090 Ft
  • Akciós ár: 5675 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS SPF 30 Napvédő Gél 100 ml

  • Ár: 5070 Ft
  • Akciós ár: 4560 Ft

Femibion 400 Folsav Metafolin tabletta 60 db/doboz

  • Ár: 6350 Ft
  • Akciós ár: 5650 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS AC SPF 30 Extreme Fluid 50 ml

  • Ár: 4865 Ft
  • Akciós ár: 4380 Ft

EUCERIN Hyaluron-Filler szemránckrém 15 ml

  • Ár: 5615 Ft
  • Akciós ár: 5399 Ft

VICHY Normaderm micellás arclemosó 200 ml

  • Ár: 3750 Ft
  • Akciós ár: 3445 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS XL SPF 50+ Ajakápoló 3 ml

  • Ár: 2530 Ft
  • Akciós ár: 2275 Ft
 
hirdetés