Nőkről nőknek

Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
általános nőgyógyász,szülész-nőgyógyász,meddőségi specialista

Kérdések, amikkel hozzám fordulhatnak:


Menstruációval, fertőzésekkel, HPV-vel és egyéb különböző nőgyógyászati megbetegedésekkel kapcsolatos kérdését felteheti Dr. Murányi Zoltán nőgyógyász szakorvosnak.
tovább »
1 2 3 4 5 6...
Kérdés:
anisara
2016. június 13. (hétfő) 09:41
Tiszteletem. Új párom van pár hónapja. 2heten voltunk először együtt,első szájra csók is akkor történt,,s már másnap csípő érzést éreztem a nemi szervemben. Nálam nagyon gyakori a gombás fertőzes,majdnem minden menstruáció előtt jelentkezik,hiába kezeljük háziorvosommal már egy ideje. Most is erre gyanakodtam,mivel rá2napra menstruáltam. Problémáim viszont mai napig fennmaradtak, szoptatok, másfél éves kislánnyomnak híg a széklete, torkunk is fáj most ma reggelre. Mindennképp felkeresem háziorvosunkat,csak tudni szeretném ön véleményét is. Nyugtasson meg kérem,hogy nem Aids,vagy hasonlo komoly nemi problémánk lett. Köszönöm
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Valószínű az amit mond, a gombás fertőzés. Az AIDS illetve más komolyabb nemi úton terjedő betegségek ilyen gyorsan nem adnak tünetet.
Kérdés:
renike23
2016. június 13. (hétfő) 09:37
Tisztelt Doktor Úr! Deciora fogamzásgátlót szedek már 2 éve, viszont a 3. héten két nap kimaradt (szombat-vasárnap), mert vidékre utaztam. Hétfőn pótoltam be a vasárnapit is, így csak egy tabletta maradt ki. Viszont előbb megjött a menstruációm, és így a levél utolsó szemét már nem vettem be. A tabletta abbahagyásától számított 8. napon elkezdtem az új levéllel, viszont a 4. szem gyógyszernél védekezés nélkül voltunk együtt a párommal. Lehetséges, hogy terhes vagyok? Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ha azt a következő levelet rendesen szedte, akkor nem valószínű, de ha a vérzése nem jön meg, akkor azért végezzen el egy terhességi tesztet!
Kérdés:
Gittus85
2016. június 13. (hétfő) 09:31
Tisztelt doktor úr! Következő hònapban állok neki a lombik programnak. Most még nem szedek vitaminokon kívül mást. Már a 6.napja van barnás folyásom, nagyon pici vérzéssel. Ma teszteltem, de negatìv lett. Ciszta miatt kelene egy hònapig fogi, gátlót szednem. Mikor kezdejem el a fog.gátló szedését. Mikortól számoljam ennek a ciklusnak az első napját? Mi lehet a vérzés elmaradásának az oka?
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ezt így látatlanban nem tudom megmondani. Elvileg a menses első napjától kellene elkezdeni. Azt javaslom, hogy ezt beszélje azért meg azzal az orvossal, aki a lombikot fogja végezni Önnél.
Kérdés:
Anna1983
2016. június 13. (hétfő) 09:28
Tisztelt Doktor Úr! nőgyógyászati kérdéssel fordulnék Önhöz. 2015 novemberében a citológiai vizsgálat p2-es lett ill. ráírták,hogy hpv gyanú. Emiatt 2 hete elvégeztettem egy hpv vizsgálatot, aminek a következő az eredménye: A minta HPV DNS pozitív (+), azonban a vizsgált alacsony(LR) és magas (HR) kockázatú HPV típusokat NEM tartalmazza. A nőgyógyászom azt mondta,nem találkozott még ilyennel, fel kell hívnia a labort és csak egy hét múlva tudunk erről beszélni. Azonban én eléggé aggódom emiatt és szeretném megtudni,hogy ez jelenthet e bajt. Köszönöm a választ előre is.
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ha magas rizikójú típusokat nem tartalmaz, akkor nem kell félni méhnyak rák kockázata nem nagyobb. Ez azt jelenti, hogy a vizsgált mintában nem volt olyan HPV típus, mely rizikót jelentene.
Kérdés:
Buby85
2016. június 13. (hétfő) 09:25
Tisztelt Doktor Úr! Utolsó menzeszem 2106. 04.09-én kezdődött és 5 napog tartott.A következőnek 05.09 -én kellett volna megjönnie, de azóta sincs semmi.A ciklusom 30-31 napos.05.17.-én negatív lett a terhességi tesztem. Előfordulhat, hogy ennek ellenére terhes vagyok vagy lehetséges, hogy más probléma áll a háttérben? Ön mit tanácsol várjak még vagy forduljak orvoshoz? Válaszát előre is köszönöm.
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ha a teszte negatív, akkor nagy valószínűség szerint nem terhes. Azért érdemes kicsit később megismételni. Ha továbbra sem jön meg a vérzése, akkor jelentkezzen vizsgálatra, mert tévedhet is a teszt illetve ki kell zárni más okokat is.
Kérdés:
BEsztike
2016. június 13. (hétfő) 09:20
Tisztelt Doktor Úr! Azért írok mert a menstruációm rendszertelen időközönként jön meg legutóbb 42 nap volt és 6-8 napig tart. Nagyon fájdalmas,erős görcsökkel,hányingerrel és hányással jár. Most májusban egy nap 4-5x hánytam de gyakran (max. 15 percenként).Közti vérzések is előfordulnak ami szintén nagyon zavaró. Március elején az orvosom a jobb petefészkemben talált egy 45mm cisztát. Ez a hónap végére lecsökkent de talált két nagyobb 11 mm-es tüszőt és több kicsit. A labor leletem az orvosom szerint jó lett. Ön szerint miért nem múltak el a panaszaim? 18-20 éves korom óta szenvedek ilyennel,de eddig csak laborba küldtek és fájdalomcsillapítókkal tömtek. Idén leszek 34 éves. Nem szedek fogamzásgátlót. A párommal ezév óta élünk nemi életet. Eleinte gumival védekeztünk ill.megszakítással keverve most csak megszakítással. Van ennek köze,hogy a panaszaim nem múltak el?
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Panaszai hátterében több dolog is állhat, pl. cysta, gyulladás, endometriozis stb. Javasolnék egy alaposabb kivizsgálást. Ha felkeres Fény u.-i rendelőmben, szívesen segítek Önnek.
Kérdés:
borsi78
2016. április 25. (hétfő) 10:13
Tiszteltt doktor úr!2015 Október 5-el kezdtem el szedni az Altforralel 3mg/0,03mg -os fogamzásgátlót.okt:5-11 ig volt meeg 32 napra.OKT 28 tól- Nov 1 -ig a hormonmentes időszak harmadik napján 23 napra jött meg 5 napig volt meg.November 3-4-én voltunk együtt a párommal.November 25-29 ig 28 napra jött meg.a hormontentes időszak harmadik napján 4 nap volt meg.Dec 23-27-ig 28 napra a hormon mentes időszak harmadik napján 4 nap volt meg.2016.Január 21tól -25-ig 29 napra a hormon mentes időszak negyedik nap reggelére jött meg 4 nap volt meg.Február 17-21 ig 28 napra 4nap volt meg a hormon mentes időszak negyedik nap reggelére jött meg.MÁRC 17-21 IG 28 napra 4 nap volt meg.A hormon mentes időszak negyedik nap reggelére.Áp 14-17 ig 28 napra 3 nap, a hormom mentes időszak negyedik nap reggelére jött meg.A vérzés után három nappal a wc papírhoz hozzá ragadt szilikonos váladék jött tőlem színe és szaga nem volt elterő a normáltól.Terheségi tesztet nem csináltam.Mióta szedem a fogamzásgátlót egyetlen szem maradt ki mert elejtetem és nem találtam meg.De ez az együttlét után történt.Lehetek -e terhes.Válaszát előre is köszönöm.borsi 78
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Nem valószínű, de a kétségek eloszlatása érdekében azért végezhet egy terhességi tesztet.
Kérdés:
csadri
2016. április 25. (hétfő) 10:09
Kedves Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz és kérném tanácsát, hogy december óta küzdök menstruációs rendellenességgel. A normális ciklusom eddig 28 naponta jött meg és 6-7 napig tartott. December óta viszont lerövidült 22-24 napra és kb. két hétig tartott. Bő vérzés volt tapasztalható! Március elején jelentkeztem a nőgyógyásznál, rákszűrést és hüvelyi ultrahangot végzett. Elváltozás nem volt. Roxanelle fogamzásgátlót írt fel. 17 éves korom óta nem szedek fogamzásgátlót mert nem bírta a szervezetem, ezt jeleztem is. Március 21-én megjött (előző ciklushoz képest a 34. napon) és elkezdtem szedni, de a mai napig vérzek és bő, néhol váladékos vérzés jelentkezik. Az o.b. extra tampon 3. dobozánál tartok. Mai napon felhívtam az orvost, mire annyival lerázott, hogy szedjem tovább, ha nem változik a következő hónapban akkor váltunk. Úgy érzem kicsit semmibe vagyok véve, mert szerintem nem normális és már kezdek legyengülni is. 32 éves vagyok két gyermeket szültem, soha semmilyen nőgyógyászati problémám még nem volt! Nem szedek gyógyszereket! Mit tanácsol a Dr. Úr? Tényleg szedjem tovább, mert ez a vérzési hossz elfogadható? Köszönöm válaszát előre is, üdvözlettel: A.
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Szerintem kellene végezni egy alaphormonszint vizsgálatot, ami vérvételt jelent. Ezt azonban gyógyszerszedés nélkül kellene megnéznünk. Javasolnék azért előtte egy személyes konzultációt és vizsgálatot. Ha felkeres Fény u.-i rendelőmben, szívesen segítek.
Kérdés:
Holli26
2016. április 5. (kedd) 11:22
Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy a két éve szedek újra fogamzásgátlót. Eddig semmi panaszom nem volt a menstruációval. Viszont most a hét napos szünetben nem jött meg a vérzésem. Március 2-án vettem be a második fogamzásgátló tablettát és aznap volt nemi kapcsolatom. Minden tablettát beszedtem, soha nem hagytam ki egyet sem. 23-án kellett volna, hogy vérezzek, de ez azóta sem történt meg. A kérdésem az, hogy lehetek-e terhes? Vettem tesztet de az negatív lett. Mitől lehet, hogy kimaradt? Nem fordult elő velem ilyen még soha Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ha a teszt negatív, akkor nem valószínű, hogy terhes. Előfordul néha gyógyszer mellett, hogy kimarad 1 vérzés. Azért szedje tovább a gyógyszert és aha még egy kimaradna, akkor kérjen egy vizsgálatot.
Kérdés:
szaboella7
2016. április 5. (kedd) 11:11
Kedves Doktor Úr! A barátommal kb 2 hónapja ismerkedünk, és kb két hete pettingeltünk, minek folyamán a hüvelybemenethez érintette 2 alkalommal a péniszét, de nem hatolt be vagy ha mégis, amit így nehéz megmondani, akkor nagyon maximum pár milimétert, mert leállítottam nem akartam, hiszen nem volt rajta óvszer én meg nem szedek fogamzásgátlót, viszont a menstuációm már 10 napja késik, régen is volt, hogy késett, de mostanában pontos volt. Vettem terhességi tesztet a 10 és a 12. napon végeztem el, de negatív lett. Emellett erős allergiám van és adrenalinos gyógyszereket kellett szednem illetve szteroidos orrsprayt használni. Ezek okozhatják a menstuációm késését? Vagy terhes lehetek?
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ha 2 teszt is negatív, akkor nem valószínű, hogy terhes. Esetleg okozhatják a késést a gyógyszerek is. Ha továbbra sem jönne meg, akkor azért keressen fel egy nőgyógyászt.

1 2 3 4 5 6...

Keresés

Tartalomban:

Kérdése van?

Menstruációs kalkulátor

Ovuláció számláló

Terhességi számláló

Naptár
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ingyenes regisztrációt követően elmentheted menstruációs adataidat, beállíthatod, mikor szeretnél értesítéseket kapni nőgyógyászati eseményekről, kérdezhetsz orvosainktól. Bővebben...

hirdetés

Használj mindig óvszert védekezésre, ezzel elkerülheted a nem várt terhességet és a nemi betegségektől is megvéd!

 
 
info@intima.hu
06 70 431 8692
Munkanapokon: 9:00-17.00

További információk

hirdetés


MaVoile rózsaszín pöttyös babapólya kislányoknak

 • Ár: 11490 Ft
 • Akciós ár: 10490 Ft

AJÁNDÉKCSOMAG KISMAMÁKNAK

 • Ár: 17980 Ft
 • Akciós ár: 7980 Ft

Csodálatos utazás a fogantatástól a születésig

 • Ár: 8900 Ft
 • Akciós ár: 3890 Ft

Vichy Capital Soleil naptej 50+ 300 ml

 • Ár: 5499 Ft
 • Akciós ár: 4890 Ft

Lactofeel hüvelygél 7x5 ml

 • Ár: 3890 Ft
 • Akciós ár: 3490 Ft

Vichy Neovadiol Magistral Elixír 30ml

 • Ár: 9590 Ft
 • Akciós ár: 9190 Ft

Vichy DERCOS NEOGENIC hajhullás elleni kezelés 28x6ml

 • Ár: 23990 Ft
 • Akciós ár: 22490 Ft

VICHY CelluDestock karcsúsító gél 300 ml

 • Ár: 7490 Ft
 • Akciós ár: 6990 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS XL NAPTEJ 50+ 300 ml

 • Ár: 5490 Ft
 • Akciós ár: 4990 Ft

CETEBE RETARD Kapszula 120 db

 • Ár: 4490 Ft
 • Akciós ár: 4055 Ft

CLEARBLUE Digitális ovulációs teszt 7db

 • Ár: 7390 Ft
 • Akciós ár: 6990 Ft

EUCERIN DermoDensfyer szem- és szájkontúr 15 ml

 • Ár: 6090 Ft
 • Akciós ár: 5675 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS SPF 30 Napvédő Gél 100 ml

 • Ár: 5070 Ft
 • Akciós ár: 4560 Ft

Femibion 800 Folsav Metafolin tabletta 30 db/doboz

 • Ár: 3950 Ft
 • Akciós ár: 3590 Ft

Femibion 400 Folsav Metafolin tabletta 60 db/doboz

 • Ár: 6350 Ft
 • Akciós ár: 5650 Ft

EUCERIN Hyaluron-Filler szemránckrém 15 ml

 • Ár: 5615 Ft
 • Akciós ár: 5399 Ft

VICHY Normaderm micellás arclemosó 200 ml

 • Ár: 3750 Ft
 • Akciós ár: 3445 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS XL SPF 50+ Ajakápoló 3 ml

 • Ár: 2530 Ft
 • Akciós ár: 2275 Ft
 
hirdetés