Nőkről nőknek

Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
általános nőgyógyász,szülész-nőgyógyász,meddőségi specialista

Kérdések, amikkel hozzám fordulhatnak:


Menstruációval, fertőzésekkel, HPV-vel és egyéb különböző nőgyógyászati megbetegedésekkel kapcsolatos kérdését felteheti Dr. Murányi Zoltán nőgyógyász szakorvosnak.
tovább »
1 2 3 4 5 6...
Kérdés:
borsi78
2015. szeptember 29. (kedd) 09:51
Tiszteltt doktor úr! Most október 8-án esedékes a menszeszem 8 hónap után újra szeretném kezdeni az alfotralle 3 mg/0,03mg os fogamzásgátlót.Mi a véleménye.Válaszát előre is köszönöm.
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Szerintem kezdje el a menses első napján és akkor már védett lesz az egész ciklusban.
Kérdés:
KingaK
2015. szeptember 29. (kedd) 09:49
Kedves Doktor Ur! 28 eves vagyok. 6 evig nem eltem nemi eletet. 6 ev utan augusztus 29-en eggyut voltam a parommal. Az utolso menstruaciom augusztus 22-en kezdodott es altalaban olyan 5 napot tart. Ebben a honapban szeptember 19-en kellett volna megjojjon de mar 23-adika es nem jott meg. Szept 21-en csinaltam egy terhessegi tesztet ami negativ lett. Van-e ra esely hogy terhes legyek vagy az mar megjelent volna a teszten? Ha nem a terhesseg all a hatterben akkor normaliis hogy kesik ? Altalaban rendszeres a menstruaciom 28-29 napos.
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Azt javaslom, hogy azért végezzen egy másik tesztet is. Ha negatív, de nem jön meg, akkor ajánlatos egy orvosi vizsgálat.
Kérdés:
KAnita90
2015. szeptember 29. (kedd) 09:45
Kedves Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy ha haspuffadás miatt 2 széntablettát bevettem és eközben Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek (2 éve) az első hét 2.szeménél tartok akkor a gyógyszer hatékonysága megváltozhat-e a széntabletta szedése miatt? Köszönöm válaszát! Kovács Anita
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Elvileg csak akkor változik meg a hatékonysága, ha hasmenése is volt.
Kérdés:
gvanda95
2015. augusztus 28. (péntek) 11:31
Kedves Doktor Úr! 20 éves vagyok, Velgyn fogamzásgátlót szedem 2 éve és 3 hónapja. Legutóbbi menstruációm július 8-12.-ig tartott (általában 5 napos mindig). 28 napos fogamzásgátlót szedek, aszerint augusztus 6-7.-e környékén kellene megjönnie a menstruációmnak. Eddig minden mensim előtt 1-2 nappal jelentkeztek a hasgörcsök és a vérzés 3. napjáig kísértek. Most kb. 5-6 napja görcsöl a hasam, van amikor hányingerem van (leginkább reggel vagy este), sokszor éhes vagyok, de nem tudom az egész tányér ételt megenni, mert telítettség-érzetem van és nem tudok tovább enni. Majd 2 óra múlva újra megéhezek és ugyanez történik. Nagyon kemény a hasam és nagy, a melleim érzékenyek, fáradékonyabb vagyok, fázósabb. Ilyen még soha nem volt velem és ez nagyon megijeszt. Párommal kb. egy héten maximum 3-4x vagyunk együtt, de én fogamzásgátlót szedek. Nem tudom mi lehet az ok, mire gondolhatok doktor úr? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Galgóczi Vanda
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ha rendesen szedi a gyógyszert, akkor nem valószínű, hogy terhes legyen. Ha ettől aggódik, akkor ez egy teszttel kizárható. A panaszai hátterében lehet belgyógyászati ok is. Ezt meg kell beszélni a háziorvossal is.
Kérdés:
eduarda
2015. augusztus 28. (péntek) 11:26
Kedves Doktor Úr! Már 3 éve szedem a fogamzásgátló tablettát, eddig minden szemet pontosan vettem be. Ez alkalommal azonban a 2. hét 4. napján a tabletta bevetele után 1-2 órára eros hasmenes jelentkezett. Előző napon voltam együtt a párommal. A teblettát így nem tudtam pótolni. Termeszetesen azzal tisztaba vagyok, hogy most legalabb 7 napig vigyáznom kell. De lehet ebből gond visszamenőleg?
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Remélhetőleg nem, de a hasmenés miatti rossz felszívódás gyengítheti a hatást. Ha nem jön meg rendesen a vérzése, akkor végezzen el azért egy tesztet.
Kérdés:
borsi78
2015. augusztus 28. (péntek) 11:22
Tisztelt dr úr!37 éves vagyok 2015 január 19-el hagytam abba az Altforallre 3MG/0,002 MG fogamzásgátló szedéset.A vérzéseim azóta a következő képen alakultak:január 14-18,február 8-11,március 8-12, március 31-árrilis 3, április 26-29, május 5-7, barnázás,május 25-29, június 20-23.Három napig volt kevés és nyálkás.Csináltam tesztet negatív lett.Voltam nőgyógyászati vizsgálaton vizeletből terheségi próba negatív lett.Tegnap előtt csináltam egy újabb tesztet az is negatív lett.Június 17-én kellet volna meg jönnie a vérzésemnek.Már hét napja késik a vérzésem.Várjak még vagy fordulja orvoshoz.Három kilót híztam is az elmúlt két hónap alatt.Sajnos vannak állandó gyógyszereim magas vérnyomásra Vidotin Komb 4mg/1,25 mg; reggel 1 tabl Nebivolo 5mg;reggel 1 tabl Vidonorm 4mg/10mg este 1 tabl Minipress 2mg; este 1 tabl Cordaflex 10mg; naponta 1 tabl cukorra:Merckformin 500mg; naponta 2x1 tabl Thiogamma oral 600mg; naponta 1x1 tabl gerinc próblémá ra:Aflamin 100mg; naponta 2x1 tabl ( 2 dob) Contramal 150mg; naponta 1 tabl, alargia aszmara:Lordestin 5mg; este 1 tabl Alvesco 160 mikrogramm túlnyomós inhalációs oldat;naponta 2x2 puff Ventolin Evohaler túlnyomós inhalációs szuszpenzió; naponta 1x1 puff Mofuder 1mg/g 15 g( külsőleg) Rihinocort Aqua 64 mikrogramm/adag orrspray; naponta 2x1 puff Montelukast Teva 10mg; este 1x1 tabl, hallás csökkenés miatt:Memoril 1200mg; naponta 2x1 tabl,epre:Domperidon-Ep 10mg; naponta 2x1 tabl, savra:Gelbra 10 mg; naponta 2x1 tabl (2. db) Cerucal 10 mg; naponta 2x1 tabl koloszterinre:Xeter 20 mg; este 1 tabl.Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Kata
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló elhagyása után lehetnek kisebb-nagyobb vérzészavarok, amiket tetézhet még az Ön által szedett többi, nem kevés gyógyszer is. Azért, ha még mostanáig sem állt volna be, javaslom, hogy forduljon nőgyógyászhoz ismét.
Kérdés:
Esztike07
2015. július 20. (hétfő) 15:58
Üdvözlöm! Nekem olyan problémám lenne hogy hirtelen elkellett utaznom a napokban de sajnos a fogamzásgátlóm otthon maradt. Egy napi adagot így nem vettem be de a következőt már a megszokott időben bevettem rendesen. Kérdésem az lenne hogy gondot okozhat az hogy egy nap nem vettem be?? Egyébként egy éve szedem rendszeresen, . A rezia fogamzásgátlóról van szó(21 sima hormon tabi + 4 placebo) és a 14.napi adag ami most kimaradt. Mindig este 8kor veszem be a tablettákat, hétfőn be is vettem este, kedd délelőtt viszont együtt voltam a barátommal, nem védekeztünk, és kedd este maradt ki az a bizonyos tabletta. Tehát lehet belőle baj vagy attól még védve vagyok?? Szükséges kiegészítő fogamzásgátlás?? Előre is köszönöm!
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ha kimarad egy tabletta, akkor már nem teljesen biztos a védelem, ajánlatos kiegészítő védekezést alkalmazni.
Kérdés:
naomy
2015. július 20. (hétfő) 15:51
Tisztelt Doktor úr! Én egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz,hogy az utolsó menstruációm 6.hó 18-án volt majd ezt követően 24.-én együtt voltunk a férjemmel.(7 hónapja fogamzásgátlót szedek,Iama).Tegnap reggel véres,barnás nyálkás váladék jött belőlem pisilés után amit görcs is kísér,valamint mellfeszülés,szédülés,fejfájás.Ezek a tünetek eddig nem voltak,hogy szedem a gyógyszert. De most az elmúlt 4 napban nem tudtam bevenni a gyógyszert,mert nem találom sehol. A tünetek ugyan úgy megvannak annyi különbséggel,hogy most már rendes vér jön. Megjönni csak 07.16-17-e körül kéne. Nem tudom,hogy mi lehet ez. Az ügyeletről is elhajtottak. Tavaly novemberben volt egy abortuszom 2013 októberében pedig szültem. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Noémi
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Elképzelhető, hogy a gyógyszerszedés megszakítása miatt vannak a tünetei. Arra vigyázni kell, hogy a védőhatás nem érvényesül ilyenkor. Szükség lenne egy nőgyógyászati vizsgálatra is és meg kellene beszélni, hogy mikor kezdje szedni a következő levéllel a gyógyszert. Ha felkeres Fény u.-i rendelőmben, szívesen segítek Önnek.
Kérdés:
berniekov
2015. július 20. (hétfő) 15:46
Tisztelt Doktor Úr! Közel 36 éves nő vagyok, és több hónapja erős mellefeszülésem van a menstruációt követő kb. 5. naptól. Igazából nem határoltó be a ciklusom: időnként kimarad, illetve 35-38 napra jön meg, de nagyon fáj az alhasam folyamatosan, ami kisugárik a derekamra is. Főként a jobba petefészkemnél észlelhető jobban az erős fájdalom. Gyakori a vizelési ingerem, ami állandó. A bőröm nagyon száraz- a rengetegg kozmetikum ellenére, és az arcomon egyre nagyobb felületen jön elő májfolt.Korábban PCO-t diagnosztizáltak, de semmit nem írt fel az orvosom. Szeretnék kisbabát, azonbam félek, hogy ösztrogén-dominanciában szenvedek, és erre esélyem sincs...Mi a véleménye?
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! A problémája összetett. Mindenképpen szükség lenne egy alapos kivizsgálásra a panaszai és a babavállalási terv miatt is. A PCO a tünetei alapján valóban fölmerül. Ha felkeres Fény u.-i rendelőmben, szívesen segítek Önnek.
Kérdés:
Takacska
2015. július 3. (péntek) 09:37
Kedves Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy milyen progeszteron készítménnyel tudom a menstruációmat egy héttel elcsúsztatni, illetve mi ennek a pontos módja? Válaszát előre is köszönöm. Takacska
Válasz:
Dr. Murányi Zoltán
Nőgyógyász
Tisztelt Hölgyem! Ha szed fogamzásgátlót, akkor a következő levelet elkezdheti szünet alkalmazása nélkül szedni. Progeszteront is lehet szedni néhány nappal a várható menses előtt kezdje el és ha abbahagyja néhány napon belül jön meg. Gyógyszer nevet itt nem írhatok le, de ezeket úgyis csak receptre adják, úgyhogy személyes találkozó szükséges. Azonban azt tudni kell, hogy a beavatkozás megzavarhatja a normál ciklusát.

1 2 3 4 5 6...

Keresés

Tartalomban:

Kérdése van?

Menstruációs kalkulátor

Ovuláció számláló

Terhességi számláló

Naptár
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Ingyenes regisztrációt követően elmentheted menstruációs adataidat, beállíthatod, mikor szeretnél értesítéseket kapni nőgyógyászati eseményekről, kérdezhetsz orvosainktól. Bővebben...

hirdetés

Tudtad, hogy egy nőnek átlagosan 500 havi vérzése van?

 
 
info@intima.hu
06 70 431 8692
Munkanapokon: 9:00-17.00

További információk

hirdetés


Csodálatos utazás a fogantatástól a születésig

 • Ár: 8900 Ft
 • Akciós ár: 3890 Ft

Vichy Capital Soleil naptej 50+ 300 ml

 • Ár: 5499 Ft
 • Akciós ár: 4890 Ft

Lactofeel hüvelygél 7x5 ml

 • Ár: 3890 Ft
 • Akciós ár: 3490 Ft

Vichy Neovadiol Magistral Elixír 30ml

 • Ár: 9590 Ft
 • Akciós ár: 9190 Ft

VICHY CelluDestock karcsúsító gél 300 ml

 • Ár: 7490 Ft
 • Akciós ár: 6990 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS XL NAPTEJ 50+ 300 ml

 • Ár: 5490 Ft
 • Akciós ár: 4990 Ft

CETEBE RETARD Kapszula 120 db

 • Ár: 4490 Ft
 • Akciós ár: 4055 Ft

Terhességi csomag 2.

 • Ár: 17700 Ft

EUCERIN DermoDensfyer szem- és szájkontúr 15 ml

 • Ár: 6090 Ft
 • Akciós ár: 5675 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS SPF 30 Napvédő Gél 100 ml

 • Ár: 5070 Ft
 • Akciós ár: 4560 Ft

Femibion 800 Folsav Metafolin tabletta 30 db/doboz

 • Ár: 3950 Ft
 • Akciós ár: 3590 Ft

Femibion 400 Folsav Metafolin tabletta 60 db/doboz

 • Ár: 6350 Ft
 • Akciós ár: 5650 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS AC SPF 30 Extreme Fluid 50 ml

 • Ár: 4865 Ft
 • Akciós ár: 4380 Ft

EUCERIN Hyaluron-Filler szemránckrém 15 ml

 • Ár: 5615 Ft
 • Akciós ár: 5399 Ft

VICHY Normaderm micellás arclemosó 200 ml

 • Ár: 3750 Ft
 • Akciós ár: 3445 Ft

La Roche-Posay ANTHELIOS XL SPF 50+ Ajakápoló 3 ml

 • Ár: 2530 Ft
 • Akciós ár: 2275 Ft
 
hirdetés