Menü

Ajánlom a Facebookon
Tisztelt Doktor Úr!3 hónapja voltam nőgyógyászati vizsgálaton, mivel a menstruációm 2 hónapja kimaradt.(Az ezt megelőző menstruációm nagyon erős volt)Régen is volt, hogy kimaradt 1-2 hónapra a vérzésem, viszont a nőgyógyászati vizsgálatokon eddig soha nem találtak semmi eltérőt.A ciklusomat akkor a Mercilon tabletta szedése tette rendbe.Most 3 hónappal ezelőtt megállapították nálam a PCO-t, hüvelyi ultrahangos vizsgálat során.Vérvizsgálati eredményem rendbe van.Kezelésképpen a nőgyógyászom felírta a cypromix nevű tablettát, de 1,5 hónap szedés után trombózis gyanúval kórházba kellett mennem, így a tabletta szedését azonnal abba kellett hagynom.Azóta egy hónapon belül 2szer jött meg a vérzésem, és pecsételő vérzésem is van, gondolom ezt a gyógyszer hirtelen abbahagyása okozhatta.A kérdésem az lenne, hogy így "kezeletlenül" vagyis gyógyszer nélkül súlyosbodhat-e a pco, illetve védekezés nélkül mennyi az esélye a teherbeesésnek?26 éves vagyok, nem jelentene gondod egy baba, de igazán én sem tudom, hogy erre PCO-val mennyi esélyem van.Illetve kérdezném még, hogy Ön ilyen esetben milyen kezeléseket, vizsgálatot javasolna?Válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelt Hölgyem! A PCO ugyan rontja a teherbe esés esélyét, de nem mindenkinél egyforma mértékben. Ha van ovuláció, akkor teherbe is eshet. A gyógyszer kihagyása nem súlyosbítja önmagában a PCO-t. Én ilyen esetben végzek egy teljes hormonális kivizsgálást, vércukor, inzulin terhelést, sorozatos ultrahang vizsgálatokat és a kezelést az eredményektől tesszük függővé, illetve, hogy mikor szeretne babát. Ha felkeres Fény u.-i rendelőmben, szívesen segítek Önnek.
Ajánlom a Facebookon

Belépés

close
