Menü

Ajánlom a Facebookon
Tisztelt Doktornő / Doktorúr! 34 éves vagyok, kamasz korom óta rendszertelenül, időnként erősen és alvadékosan vérzek. Még nincs gyermekem, de nagyon szeretnék, bár az is tény, hogy még az apuka jelölt sem feltétlenül van meg...- Többször próbáltam már az oknak utána járni, és kezeltetni, de nem sok sikerrel. - Néhány negatív tapasztalat véget vetett a huszonéves kori próbálkozásoknak., - / ez időben 2x volt egészségügyi küretem, majd évek teltek el, minden féle kezelés nélkül./ 2012 februárjában ismét küretem volt, nagyon erős vérzés miatt, majd a szövettan után a nőgyógyászom azt mondta, hogy erre Ő nem ad hormonális kezelést, mert hogy csak méginkább elhízok tőle. - (Erősen túlsúlyos vagyok.) Az ekkori szövettani diagnőzisom: „ Metaplasia sqamosa endocervicis. Hiperplasia simplex endometrii, ill. egy kicsiny részbenpolypus endometrii részlet is megfigyelhető. „ 2012 őszén aztán nem győztem tovább, a rengeteg vérzéses nap nagyon megkeserítette az életem, így úgy döntöttem, hogy orvost váltok, és utána járok, mi miatt van ez? Endokrinológushoz fordultam, aki ismét nőgyógyászatra irányított, ahol vizsgálatok után ismét küret történt, mondván, hogy utána majd hormon kezeléssel kezelhetővé vállik a problémám. Az ekkori szövettanom: „ I.: Cervicitis chronika akut komponensel „ „II.: Hyperplasia complex endometrii atypiával” (Nem tudom, hogy a részletes leírás fontos –e?) Amikor ez kiderült a műtétet végző orvos méheltávolítást javasolt, mondván, hogy ebből akár fél év alatt rák lehet, és nincs más lehetőség. - Miután ezt megbeszéltük, kérte, hogy a műtét előtti rutin vizsgálatokat végezzem el, és jöjjek egy hét múlva onkológiai konzíliumra, hogy megbeszéljük milyen eljárással leszek operálva. Amikor ezen megjelentem, a konzultáló orvos azt mondta, hogy : "el lehet távolítani a méhét, de biztosan nem akar már gyereket?" - Hát én itt leakadtam, hisz nagyon szerettem volna, amit nem tagadtam, ahogy azt sem, hogy nem feltétlenül látom reális eélyét, és hogy max még 5 évem van erre, - szóval nem látom dok realitását, bármennyire is szeretném... - Elmondtam azt is, hogy a családomban sokan haltak meg rákban, így ez is aggaszt... - Végül abban maradtunk, hogy szedjek napi 5mg Provera tablettát, és 3 hónap múlva újabb szövettan, aztán majd meglátjuk... A KÉRDÉSEM: vajon mikor teszek jót? Mi az esélye, hogy a gyógyszertől majd jól leszek? És mi az esélye, hogy esetleg közben rák alakul ki, ha a tbl nem használ? Nem hiba, hogy nem adtam fel a gyerekvállalási álmomat? - Tudom, senki nem dönthet helyettem, de nagyon érdekelne, hogy más orvosoknak mi a véleménye a helyzetemről. Válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm!!! KÖSZÖNETTEL: Magdi Tisztelt Hölgyem! Az atypia miatt látta úgy az orvosa, hogy fennáll a veszélye rák kialakulásának. A testalkata és a folyamatos vérzészavar is erre hajlamosítja, és még hozzájön a családi rákos megbetegedések. Véleményem szerint a biztonsága érdekében valóban el kellene távolítani a méhét. Az még belefér, hogy 3 hónap múlva kontrollálják, de 5 évet nem lehet várni!
Ajánlom a Facebookon

Belépés

close
