Menü

Ajánlom a Facebookon
Tisztelt Doktorúr! 21 éves nő vagyok, és mostanában rendszertelenné kezdett válmi a mentruációm.2014,06,21-tól kezdve volt egy 31 napos ciklusom, 29 napos egy 75 napos (2014,08,20-2014,11,02) , és a mostani már a 45 napnál jár. Március 1. hagytam abba a fogamzásgátló szedését. Híztam is mostanában 3 kg-ot kb. Amikor ez a 75 napos cilkusom volt akkor hajtottak végre rajtam mandula eltávolítást, így egy elég stresszes időszak volt az életemben és a gyógyulás is. Alapjában véve eléggé ideges termszetű ember is vagyok. Amikor már el akartam menni orvoshoz amikor a 75 napos ciklus volt amikor bejelentkeztem megjött előtte egy két nappal.Normális volt a vérzés mennyisége, úgy ahogy szokott.Így az elmaradt és el is feledkeztem rólla. Mert régebben is volt 1-2 évente egyszer egy hónapban nem jött szokott. így az egy hónapos kimaradásnak nem is tulajdonítottam nagy jelentőséget. Aktív szexuális életet elünk de óvszerrrel védekeztünk mindíg. Csináltam 3 tesztet egy hetes különbségekkel mind negatív volt meg is jött 75 nap mulva. Most amikor elmaradt rá egy hétre megint csináltam egy tesztet az is negatív volt.Így elvileg terhes nem lehetek. Szerettem volna alaposan leírni mindent önnek. Mivel jönnek az ünnepek nem tudom mikor menjek el orvoshoz. És amióta az eszemet tudom van egy kis fehéres nem bűzös folyásom ami néha nyomot hagy és a ciklus változásával mennyisége állaga változik. Erre azt mondták h normálisan is van. Nem kóros. Ön szerint lehet hogy ez lenne a baj ? Meg mikor érdemes ilyesmivel orvoshoz fordulni, hagy nap kimaradás után? Elszeretném kezdeni újra a fogamzásgátlót de így is el lehet kezdeni ha ilyen problémák álnak fenn? Ezt okozhatja az abbahagyott fogamzásgátló tabletta? (yangee, 3/2 mg) Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló elhagyása után, különösen, ha sokáig szedte, előfordulhat vérzéskimaradás. Lehet más oka is, pl. PCOS, stressz, petefászek cysta, stb. Mielőtt elkezdené újra a fogamzásgátlót szedni, javasolnék egy ultrahang vizsgálatot és meg kellene nézni a női hormonok szintjét is. A folyást is meg kellene nézni, hogy nincs-e fertőzés a háttérben, de, ahogy leirja, ez normális is lehet. Ha felkeres Fény u.-i rendelőmben szivesen sgitek ezekben.
Ajánlom a Facebookon

Belépés

close
