Menü

száma
5
Dr. Petróczi István

Általános nőgyógyász,szülész-nőgyógyász,ultrahang szakorvos,meddőségi specialista,menopauza szakorvos.

Kérdezzen szakembereinktől

Tisztelt Doktor úr!

Szeretném a segítségét kérni.
Kezdeném azzal, hogy 4 éve bromocriptin kezelés alatt állok ugyanis a prolaktin szintem magas volt, emiatt nem volt menstruációm. Amióta szedem ezt a gyógyszert úgymond minden rendben, bár egy fél éve kicsit emelkedett az edemény, de vissza is csökkent. Akkor késett a menstruációm egy hetet.
Egyébként decemberben a legutóbbi véreredmény 447,8 mU/l volt.
Most már a ciklusom 39. napjánál járok és még mindig nem jelentkezett vérzés, viszont a szokásos mellfeszülés igen. Kíváncsiságból csináltam két terhességi tesztet és mind a kettő pozitív lett.
Kérdésem lenne, hogy ha esetlegesen csak megint a prolaktin szintem ugrott fentebbb és emiatt nem jelentkezik a vérzésem, az bezavarhatja a tesztet? Tehát az emelkedett prolaktin befolyásolja a teszt eredményét?
Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelt Hölgyem!

1./ A magas prolaktin szint miatt gondolom történt koponya CT és negatív lett.

2./ Ugyan emiatt gondolom évente átesik mammográfián és emlő ultrahangon emlő cc kizárására.

3./ Feltételezem, állandóan szed gyógyszert a prolaktin szint normalizálására.

4./ Kérdésére rátérve a teszt nem bizonyíték csak gyanú. Jelenleg a prolaktin szintje a normális felső határán van, elvileg lehetséges terhesség, de biztos diagnózist csak a vizsgálat adhat..... Javaslom, mielőbb menjen el vizsgálatra. Ott ultrahangon látják a babát, az a biztos.

Kívánom, hogy lássák a babáját:

Petróczi dr.



Tisztelt Doktor ur.
Szeretnèm segitsègèt kèrni.
A baràtommal 5 èvig voltunk együtt. Rendszeres volt a nemi èletünk. De mindig a kiszàllàsi mòdszert hasznàltuk a vèdekezèsi mòdszernek. Volt 1_2 alkalom mikor egyàltalàn nem vèdekeztünk mègse estem teherbe. Aztàn szakitottunk, ès közben volt 1 egy èjszakàs kalandom, avval a pasival is a kiszàlàsi mòdszert hasznàltuk, mivel azelőtt is ismertem. Ez peteèrès közben törtènt, de nem ment belèm azt mondta, ès èn is tapasztaltam mivel a hasamrol töröltem le. Vajon igy estem teherbe? Mert utànna a volt baràtommal is összejöttünk rà pàr nappal, viszont ő teljesen telibe belèm ment... akkor most melyik a valòszinübb ki az apuka? Mert terhes vagyok. Kèrem segitsègèt. Előre is köszönöm.

Tisztelt Hölgyem!

A gyereknek nagyon fontos, hogy a valódi apukájával éljen együtt.

Az Ön esetében nem tudok válaszolni, hogy ki az apa, a választ genetikai vizsgálat tudja megadni. Tudja ezt meg, s csak úgy döntsön a szülés vagy abortusz mellett. Menjen lombik intézetbe genetikai vizsgálatra, ott remélhetőleg választ kap.

Végül: nem egészen értem, ha Önnek lehet esetleg nem várt gyermeke, miért a férfira bizza a védekezést (megszakítás)? Ha Ön van veszélyben, miért nem Ön védekezik a nagyon megbízható tablettával? Gondolja, véletlen, hogy a világon mindenütt a nők védekeznek?

Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Tisztelt doktor úr!
a párommal èvek óta probàlunk babàt összehozni. 3 x voltam terhes 1 elhalt magzat volt 12 hetesen egy 15 hetesen malformacio miatt szűlès. s most jelenleg januar 5 èn volt meg a menstruàciom februar 25 èn voltam az orvosomnàl a papiron ez àll :uh uterusban 9.8x4.2 mm petezsak lathato embrionalis elemek mèg nem ismerhető fel gravs 5. 1 hèt mulva kontroll.
februar 27 èn vissza mentem az eredmèny a következő.: uh uterusban szikholyag lathato. embrio csomo felismerheto crl 3mm sziv mukodes mèg nem detektalhato grav 5 het. missed ab? 1 het mulva kontroll.

a kèrdèsem az lenne hogy van esèlye mèg hogy a szive detektàlhato legyen? vagy nincs.
s hogy velem van a baj hogy ez tortenik a gyerekekkel? a pàromnak 2 gyermeke van már . s mièrt irja azt a papir h grav 5 hèt mind a 2 vizsgalati eredmènyen ez áll. köszönöm a vàlaszàt

Tisztelt Hölgyem!

A baba szívműködését -pl. a méhen belüli elhelyezkedése miatt- nehéz észlelni, de az idő segít. Remélem, a következő kontrollon már jól fogják látni.

Egyébként sikertelen terhesség után kivizsgálást szoktak végezni, a lehetséges okok tesztelésével.

Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről írottakat. Nézze meg a videókat. (Táncoló ikerbabák.) 

Üdvözlettel:
dr. Petróczi István"

Tisztelt Doktor Úr!
Kislányomnak háromnapos láza van (roseola infantum), én pedig 15 hetes terhes vagyok. Veszélyes lehet a magzatra ez a vírus? Mit tehetnék?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem!

Ezt a betegséget a herpeszvírus 6-os változata okozza. A felnőttek általában (észrevétlenül is) átestek rajta, így nem jelent emelkedett kockázatot.

Üdvözlettel:

Petróczi dr.

Tisztelt doktor ur!
Azzal fordulok onhoz ma 1 hete voltam 18 hetes genetikai ultrahangon a doktor ur azt mondta farral van a gyerek nezte tovabb es mondta nem lat a laba kozt semmit ez kislany utanna csak neze es mondja ez fiu rakerdezem tenyleg fiu elkezdi 2 nemu lehet a gyerek vagy lany vagy fiu es ez fiu..
Az nem lehetseges hogy a koldokzsinor beloghat elsore lanyt mondott aztan hogy latta hogy fiu ?!
A megerzesem lany meg mindig az elso trimeszter is hanyinger, hanyassal telt el es rosszulletek emelygessel a savanyuert nem vagyok oda es a homlokom, nyakam pattanasos ami lanyra utal...
Doktor ur tudom nem onre tartozik ez a kerdes amit feltetem de on szerint igy az orvos szerint amit mondott fiu vagy lany lehet?
A valaszat elore koszonom!

Tisztelt Hölgyem!

Elárulom, az orvos a babánál nem fütyit, hanem heregolyókat keres........ Ha jól láthatók: akkor fiú.

Ha nem jól látható: akkor vagy fiú vagy lány. Ez ami biztos. De hát nem mindegy milyen? Csak egészséges és szép legyen. Nincs igazam? Amikor az én fiam született nem volt ultrahang, csak amikor kibújt, akkor tudtuk milyen nevet adjunk neki. (Minden mama két névvel ment szülni.)

Üdvözlettel:

Petróczi dr.



Tisztelt Dr. Úr! Fogantatással kapcsolatban lenne kérdésem. 20 hónapos az elsö fisfiam még mindig szoptatom de már ritkán. Éjjel 2 szer meg elalvásnál egyszer. 6 hónapja próbálkozunk a 2. babával eddig sikertelenül. A vérképem nagyon jó. Néztünk Prolaktin számot ami 175 lett. Arra gondoltunk a szoptatás miatt nem akar még jönni. 6 hónapos kora óta van rendszeres menstruációm is. Ön szerint mi lehet a baj?
Köszönöm a választ
Erkiné Gál Gyöngyi

Tisztelt Hölgyem!

A szoptatás sokszor fogamzásgátló hatású. (=A női szervezet túlterhelése ellen.)
Abba kell hagyni. (1 éves korig az elég.)
Utána végeztessen kivizsgálást. (Pajzsmirigy, nemi hormonok.)
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél  az előkészületről írottakat és a  Sikerült megfoganni?....”  blogot
Nézze meg a videókat. (Táncoló ikerbabák.)
Üdvözlettel:

dr.Petróczi István

Kedves Doktor úr!

A párommal babát szeretnék. Eddig gumi óvszerrel védekeztünk, januárban azonban már ennek használatával is felhagytunk. Az utolsó menstruációm január 20.-án volt, most viszont 4 napja késik. A tesztek negatívak lettek, viszont vannak enyhe alhasi görcseim és feszülnek a melleim. A menstruációm általában 28-29 napos és ennek fényében sokat voltunk együtt a február első napjaiban amikor ovulálhattam illetve előtte egy héttel és után hétvégén is. Az lenne a kérdésem a tesztet hamar végeztem el vagy később történt e beágyazódás és kevés még a szervezetekben a Hcg hormon, amit a teszt nem tud kimutatni? Mikor érdemes orvoshoz fordulnom, ha nem jön meg a menstruációm és a tesztek továbbra is negatívak maradnak? Ennek mi lehet az oka?
Válaszát előre köszönöm

Tisztelt Hölgyem!

Sajnos, a biztos válaszhoz legalább 10-14 nap késés kell. Ne felejtse, hogy egy nőnek tudományosan van félidőben peteérése, de a valóságban több peteérése is lehet.  (Akkor még több idő kell.)
Más lehetőségek is vannak, ezekről bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a vérzéskimaradás okairól írottakat.  Ezek miatt 2 hét késés után feltétlen vizsgálat szükséges.....
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Tisztelt Doktor Úr! Hogy tudom kiszámolni a peteérésemet ha menstruációm úgy jön meg hogy 2-3 napig csak jelentéktelen mennyiségű barnázás van ami csak a wc papíron látható,a barnázástól kell számolni vagy a rendes vérzéstől számít csak menstruációnak? Válaszát előre is köszönöm

Tisztelt Hölgyem,

sajnos Önnek valószínűleg peteérési zavara van, amivel kapcsolatban javasoljuk felkeresni mielőbb nőgyógyászát, hogy azt rendezzék. A menstruáció ciklust az első, piros vértől számítsa minden hónapban.

Üdvözlettel,

Petróczi Doktor

Tisztelt Doktor Úr!
Nemrég derült ki hogy babát várok. KB. 4 hetes lehet. Az aggodalmam affelé irányul hogy mikor még nem tudtam hogy babát várok akkor voltam mellkasi és alhasi röntgenen. De ez a vizsgálat ezen a négy héten belül történt. Lehet valami baja a babának a röntgen miatt? Köszönöm válaszát!

Tisztelt Hölgyem!

Kérdezzen meg genetikust, de szerintem a mai képerősítős minimál sugárdózissal dolgozó készülékek mellett nem lehet emiatt baj.  Ha majd biztos, hogy van baba, megfelelő vizsgálatokkal a baba épsége bizonyítható.

Javaslom, olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a várandósságról írottakat. Nézze meg a baba videókat!

 (Ha a címre kattint, megnyílnak.)

Ha személyesen megkeres, szívesen segítek.

Üdvözlettel:

dr.Petróczi István

Kedves Doktor úr.

Jóska miért áll itt.


Csak

Belépés

close
