Menü

Ajánlom a Facebookon
Tisztelt Doktor Úr! 2009. decemberében 9 év után abbahagytam a fogamzásgátló szedését, mely következtében hónapokig nem jelentkezett vérzés.(16 évesen kezdtem a fogamzásgátló szedését, nem volt rendszeres menstruációm már akkor sem). X orvoshoz fordultam. 2010.05 hónaptól 3 ciklus Clostylbegyt alatt menstruáltam. 2010.11 hónapban Duphaston kúra után újból menstruáltam. Ezt követően 2011.02.02-én, 03.28-án, 05.14-én, 06.29-én, 08.02-én, 09.24-én, 10.27-én, 12.06-án,2012.01.13-án,03.17-én. TVS:norm nagys.uterus, az endometrium:7 mm-es mko-i ovarium szerk ép, számtalan folliculus látható.(nem PCO)A hátamon lévő pattanásaim miatt bőrgyógyászom Y orvoshoz küldött, aki a következőket állapította meg: Ép genit.normál nagy uterus, környezetben.Colp:ép hám. Az uterus norm. méretű és szerkezetű. Endom:3,8 mm.Jo-i petefészek:42x17 mm, bo-i 42x17 mm.Mindkét petefészek PCO-s.Hormonvizsgálat eredménye:FSH:4,4 mU/mL,LH:3,8 mU/mL. Tesztoszteron:97.00ng/dl.60 perces vércukor:5,4.Inzulin:11,3. 120 perces vércukor:4,2.Inzulin:9,7.Ezért Y orvos Merckformin XR 500mg retrad tablettát írt fel, adagolás:negyed,fél,háromnegyed,majd egész.28 éves vagyok és sosem voltak súlyproblémáim. Évek óta rendszeresen sportolok.Nem kopaszodom, nem vagyok szőrös.(Gyerek koromban átestem mandula és vakbél műtéten is). Mit javasol?Kezdjem el szedni a Merckformin tablettát, úgy hogy az inzulin eredményem rendben van? Önt szerint PCOS-em van?Várom válaszát!Köszönettel:R Kedves Regina! Az ultrahangos leletek alapján valóban felmerülhet a PCO, de az FSH / LH aránya ezt nem támasztja alá. A vércukor és inzulin értékei nem kórosak, nem indokolják Merckformin szedését. Ilyen hosszú ideig tartó fogamzásgátló tabletta szedés után előfordulhat, hogy a gyógyszer már nem szabályozza a ciklust, de még a szervezet sem állt vissza szabályosan a spontán ciklusra. De legtöbbször ez a probléma magától rendeződik. Ha jelenleg nem aktuális Önnél a gyermekvállalás, javaslom, várjon néhány hónapot, figyelje magát és ciklusát. Ha nem rendeződnek panaszai, menjen el kontroll-vizsgálatra. Üdvözlettel, Dr. Vereczkey Attila
Ajánlom a Facebookon

Belépés

close
