Mindent megtennél azért, hogy babád szülessen? Kezdd ezzel: Útvesztők helyett - Termékenységi program>>  

Szakorvosoktól, meddőséggel küzdő pároknak, együdül babát vállaló nőknek!

2017 a teherbeesés éve az Intima.hu-n!

Ajánlom a Facebookon

Meddő, terméketlen, fogamzásképtelen, magtalan, steril, sterilizált, infertilis... Egyik szó rosszabb, mint a másik, hiszen mit is jelentenek? Sikertelen, hatástalan, hiábavaló, eredménytelen, terméketlen... Ezek a kifejezések főleg akkor telnek meg tartalommal, ha már egy ideje várjuk a pozitív terhességi tesztet, esetleg túl vagyunk több sikertelen próbálkozáson. 2017-ben ezért szeretnénk újrakódolni a meddőség köré épülő negatív gondolataidat, és a babavárásra fókuszálva megadni számodra minden orvosi, természetgyógyászati és lelki segítséget ahhoz, hogy 2017 év végére egy kisbabával a karodban vagy a pocakodban várd az új évet! 

 

2017. a teherbeesés és a babavárás éve az Intima.hu-n

 

"Miért nem jön össze a baba? Velem van a baj? Meddő lennék? Mi az oka, hogy már 1, 2, 3 éve hiába próbálkozunk? Lehet, hogy nálam van a baj vagy nálam is baj van? Hogyan derítsem ki? Kihez forduljak? Milyen vizsgálatok várnak rám? Mit tehetek azért, hogy minél gyorsabban megfoganjon a babánk? Életmódot változtassak? Jó, de hogyan?"

  • Ha ismerősek ezek a kérdések és még keresed a válaszokat, idei évi programjaink, tartalmaink neked szólnak!
  • Ha már tudod, mi a probléma, de még megoldást nem találtatok rá, idei évi programjaink között biztos találsz majd olyat, ami segítségetekre lehet.

Intima.hu logo

Először is NE CSÜGGEDJ! Összegyűjtöttünk számodra pár cikket, amit érdemes átolvass.

Meddőség és azok lehetséges okai

A meddőség a partnerek közös problémája, ezért általában meddő párról szoktunk beszélni mindaddig, amíg nem derül ki, hogy mi a probléma oka. A meddőség egy speciális formája az, amikor a teherbeesés megtörténik, de a terhesség megszakad. Amennyiben egymás után legalább háromszor spontán vetéléssel végződik a terhesség, ún. szokványos (habituális) vetélésről beszélünk, és a kivizsgálás szükséges lehet. A párok gyakran a definíciókban megadott 2 évnél - legtöbbször a 12 hónapnál - is rövidebb időn belül jelentkeznek meddőségi kivizsgálásra. Ilyenkor először az ún. fogamzás előtti (prekoncepcionális) kivizsgálást és gondozást javasoljuk.

Férfi meddőségi program

Férfi meddőségi program azoknak a férfiaknak és pároknak, akiknél már több, mint egy éve, rendszeres szexuális élet mellett sem következik be a terhesség, vagy ha bekövetkezik, nem születik meg a várva várt gyermek.


Nem sikerült még teherbe esned? Ezek a hormonvizsgálatokat várnak rád!

Ha nem sikerült még teherbe esnie egy év védekezés nélküli szexuális élet után, akkor bizony itt az ideje a hormonális kivizsgálásnak. A sikeres teherbeesés elmaradásának oka több minden is lehet, ám sokszor a nő hormonális zavarai állnak a sikertelenség mögött. Dr. Lőrincz Ildikó, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-endokrinológusa a legfontosabb hormonvizsgálatokat sorolja meddőség esetén.


Lábmelegítéssel a meddőség ellen?

A meddőség okai szerteágazóak lehetnek, erről már több tartalom is megjelent az Intimán. Mostani bejegyzésünkben dr. Benkő Éva holisztikus orvos, akupunktőr világít rá a hideg láb és a meddőség kapcsolatára.

Ismétlődő vetélések esetén, miért fontos az immunológiai kivizsgálás?

A gyermekáldás elé néző párok gyakori félelme a kritikus 12. hét, sokan eddig az időpontig nem is tudatják a hírt környezetükkel. A magzat elvesztésétől való félelem sajnos nem alaptalan, a 6. és 12. hét között bekövetkező spontán vetélés természetes és mesterséges úton létrejött terhesség esetében is előfordulhat. Ha valakinél ez bekövetkezik, javasolt az immunológiai kivizsgálás, mert a háttérben immunológiai okok is lehetnek.

A meddőség és a táplálkozás kapcsolata

Vajon létezik termékenységet fokozó étrend? A testi, lelki tényezők mellett a nő és a férfi étkezése is döntő fontosságú abban, hogy szülőkké válhatnak-e, s ha igen, gyermekük milyen esélyekkel jön a világra. 

Másodlagos meddőség - másodlagos meddőség okai, felismerései, kezelése

Másodlagos meddőségről akkor beszélünk, ha egy vagy több gyermek után a testvér fogantatása vagy kihordása akadályokba ütközik. Kevesen tudják, hogy ez a probléma gyakrabban jelentkezik, mint az elsődleges meddőség, és szakemberek szerint ennek is, akárcsak az elsődlegesnek számos oka lehet.


A meddőség kezelésének módszerei

A meddőség kezelése helyett a legjobb megoldás a természetes úton való teherbe esés lenne. De ha egy pár már több, mint 2 éve hiába próbálkozik a luthealis támogatás, a peteérést serkentő szerek, a refertizációs műtét, az inszemináció és még számos lehetőség is szóba jöhet a meddősg sikeres kezelésére. Ehhez bizonyos tényezők pontos ismerete szükséges, de nagyon fontos a spontaneitás. Különösen a 20-30-as éveiben járó pároknál fölösleges a kapkodás, az idegeskedés, esetleg a túlzott "kivizsgálás" és terápia. Nyugalom, türelem, semmi stressz és görcsösség. A lelki tényezők, a túlzott "akarás" sokszor gátja lehet a sikernek.

További tartalmakért látogass el Meddőség rovatunkba, és böngészd naponta frissülő Facebook oldalunkat! >>

Intima.hu logo

Egy rendezvényt is ajánlunk a figyelmedbe:

Január 17. A hormonrendszer egészséges működését támogató orvosi és természetgyógyászati módszerek

Az Endosegítő Klubesten arról fog beszélni Tamás Zita és meghívott előadója Dr. Kovács Zoltán szülész-nőgyógyász, hogy milyen módon segíthetjük hormonrendszerünk egészséges működését, és ehhez milyen orvosi és természetgyógyászati módszereket lehet igénybe venni. Mi ott leszünk, regisztrálj Te is!

Intima.hu női egészségportál

Menstruációs, ovulációs naptár - Intima.hu

Menstruációs, ovulációs, hőmérsékleti naptár a sikeres teherbeesésért

Végezetül - ha még nem ismernéd, hadd ajánljuk figyelmedbe az Intima.hu menstruációs, ovulációs naptárát, melyről bővebben ide kattintva olvashatsz

 

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz, hamarosan jelentkezünk babaváró programjainkkal!

Intima.hu logo

"Egy utazás az életünk, egy utazás a lét,
Egy alagútban ébredünk és keressük a fényt."

 

Pozitív babavárást kíván az Intima.hu csapata!

Hírlevél feliratkozás - Intima

Ha érdekelnek a legfrissebb híreink, tanácsaink a meddőséggel kapcsolatban
és nem szeretnél lemaradni a szakértők, szakorvosok által írt cikkeinkről
iratkozz fel a MEDDŐSÉG-hírlevelünkre:

 

 

Ajánlott orvosok

centrumvezető főorvos, meddőségi specialista szülész-nőgyógyász szakorvos

Budapest

szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista

Budapest

diabetológus, szülész-nőgyógyász, ultrahangos szakorvos

Budapest

Ha számodra is hasznos volt cikkünk, megköszönjük, ha értékeled!
Értékelés:
( 0 Rating )
Ajánlom a Facebookon
  • Nincsenek hozzászólások